Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Posturile de poliţie rurală din Alba, reactivate în totalitate din 1 septembrie

Publicat

La nivelul Poliției Române, vor fi reînfiinţate posturile de poliţie rurală, începând cu 1 septembrie. Acestea vor fi conduse de şefi de post, prin reorganizarea personalului deja aflat în Inspectoratele de Poliţie. În Alba, sunt 67 astfel de posturi care vor fi ocupate prin repartizări de cadre.

Ministrul de Interne, Mircea Duşa, a anunţat miercuri reînfiinţarea Poliţiei Rurale, de la 1 septembrie. Printr-un ordin al ministrului va fi reînfiinţată Poliţia Rurală, după ce s-a înregistrat o creştere a infracţionalităţii cu peste 6%. „Am reuşit ca pentru administraţia locală să facem o rectificare pozitivă. În momentul de faţă, am reuşit să alocăm sume încât să asigurăm funcţionarea corespunzătoare”, a precizat ministrul.

Măsura de reînființare a funcțiilor de șefi de posturi comunale de poliție vine după creșterea infracționalității în mediul rural, ca o consecință a reorganizării petrecute anul trecut. Este cazul a 67 de posturi de poliţie rurală în județul Alba.

După reorganizarea din toamnă, în județ au mai rămas 11 secții rurale de poliție (la Galda de Jos, Vințu de Jos, Aiud, Unirea, Blaj, Jidvei, Sebeș, Șpring, Cîmpeni, Albac, Baia de Arieș), subordonate secțiilor orășenești și municipale. În urma reorganizării, din această toamnă se vor menține secțiile de Poliție Rurală, iar acestea vor avea în componență posturile comunale. Acestea din urmă vor fi conduse din nou de șefi de post.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax