Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PP-DD va intra la negocieri cu Ponta pentru majoritatea parlamentară. Comșa: „Rămân în grupul de deputați ai partidului meu”

Publicat

În urma discuțiilor ce au avut loc duminică seară, începând cu ora 18.00 la Bucureşti, s-a stabilit că PP-DD va intra la negocieri cu premierul Victor Ponta și USD pentru a forma majoritatea parlamentară, ca o alternativă la UDMR. Această decizie este de bun augur, în opinia deputatului PP-DD Alba, Cornel Comșa, care a declarat că, în aceste condiții, nu va mai părăsi grupul parlamentar al partidului lui Dan Diaconescu. Duminică, acesta se declara nemulțumit de faptul că de la ruperea USL, PP-DD nu a inițiat nicio negociere, acuzând conducerea partidului de la București de lipsă de viziune politică și amenințând că se va retrage din grupul parlamentar al PP-DD.

Citiți și: VIDEO | S-a săturat să fie ignorat de liderii de la București: Deputatul Cornel Comșa demisionează din funcția de președinte al PP-DD Alba

Citiți și: GUVERNUL PONTA III are vot de învestitură de la Parlament. Ce spune Traian Băsescu şi Crin Antonescu

Deputatul Cornel Comșa a anunțat că în urma discuțiilor de duminică seară a hotărât să nu mai părăsească grupul parlamentar al PP-DD, așa cum ar fi făcut dacă nu s-ar fi ajuns la un consens cu conducerea partidului și nu ar fi început niciun fel de negociere.

Acesta susţine că partidul lui Dan Diaconescu nu vizează posturi în Guvern sau în administrația locală. Potrivit Mediafax, PP-DD a propus o listă de şase puncte, care să fie susținută de USD în Parlament. Pe lista solicitărilor PP-DD ar figura reducerea CAS-ului şi a TVA-ului precum şi debirocratizarea sistemului fiscal, eliminarea taxei radio-tv, majorarea alocaţiei copiilor de la 42 de lei la 200 lei, interzicerea migraţiei parlamentare, prezenţa obligatorie la vot şi confiscarea averilor ilicite.

„Conducerea partidului s-a conformat solicitărilor parlamentarilor și a decis să intrăm în negocieri cu USD, să oferim o alternativă pentru UDMR la guvernare. Am hotărât să oferim sprijinul nostru, cu același număr de voturi, fără să avem pretenții la ministere. Nu vrem să ne asociem Guvernului Ponta 3, dar dorim să oferim o alternativă formării majorității parlamentare cu UDMR”, a declarat deputatul Cornel Comșa.

„Am prezentat principalele obiective de guvernare. Am spus că Guvernul este responsabil în fața întregului parlament și că eu și miniștrii vor răspunde de fiecare dată în fața grupurilor care au fost alese legitim. Eu le-am spus celor de la PP-DD că de fiecare dată când închei o înțelegere mă țin de cuvânt indiferent de pierderile de moment. Am apreciat propunerea și mă voi ține de cuvânt în legătură cu ceea ce voi discuta și cu PP-DD. Faptul că îmi țin cuvântul e un lucru bun și pentru ei pe termen mediu și lung”, a declarat Victor Ponta, potrivit Realitatea.net.

Potrivit unor surse guvernamentale citate în presă, negocierile dintre USD și UDMR au ajuns luni dimineaţă în impas, din cauza solicitării formaţiunii lui Kelemen Hunor de a prelua Ministerul Sănătății și de a-l numi în fruntea acestuia pe fostul ministru Cseke Atilla, iniţiativă care nu este însă pe placul PSD.

Deputatul PP-DD Alba, Cornel Comșa, a mai spus că rămâne valabilă decizia sa privind demisia din funcția de președinte al PP-DD Alba.

„Îmi mențin decizia de a-mi da demisia din fruntea organizației de la Alba. Nu îmi este indiferent modul în care va fi condusă organizația PP-DD  în județul Alba. Voi sprijini în continuare PP-DD Alba și voi duce mesajele lor în Parlament”, a mai spus Comșa.

Cât despre zvonurile care s-au vehiculat în legătură cu o posibilă trecere a lui Comșa la PSD, acesta le-a infirmat din nou: „Acum se petrece un fel de târg de mariaje între grupurile parlamentare, dar, cum am mai spus, nu mă interesează nicio plecare în niciun partid, atâta timp cât am o voce relevantă în partidul meu”.

Citește și GUVERNUL PONTA III: Patru vicepremieri şi mai mulţi miniştri tehnocraţi. Propunerile pentru noul Executiv, după acordul cu UDMR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax