Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prea mici pentru o şosea atât de mare: Descoperirile arheologice din situl din Lancrăm nu vor opri lucrările la autostradă

Publicat

Arheologii Muzeului Unirii nu au făcut nici o descoperire spectaculoasă, care ar putea întârzia lucrările la autostrada Orăştie-Sibiu. Descărcarea arheologică efectuată în situl din Lancrăm a scos la iveală mai multe locuinţe preistorice şi din evul mediu timpuriu, precum şi numeroase obiecte de patrimoniu mobil, dar, potrivit reprezentanţilor instituţiei de cultură, aceste descoperiri nu vor întârzia construcţia noii autostrăzi.

Termenul final pentru lucrările de descărcare de sarcină arheologică realizate în situl din Lancrăm este 1 decembrie. Arheologii vor finaliza însă acest proces înainte cu două săptămâni. Potrivit directorului Muzeului Unirii, Gabriel Rustoiu, cercetările au relevat prezenţa mai multor locuinţe din secolele XI-XII, dar din care, din păcate, nu s-a mai păstrat aproape nimic: „Tot ce mai poate fi observat şi ce indică prezenţa acestor locuinţe sunt nişte pete de pământ mai închise la culoare. Tot ce a fost din lemn s-a distrus. Obiectele de patrimoniu mobil, descoperite aici au fost transportate la muzeu unde vor fi restaurate. Este vorba despre un inel de păr, confecţionat din argint şi mai multe vase ceramice”.

Arheologii muzeului realizează în paralel şi lucrări de descărcare arheologică la alte două situri pe şoseaua de centură a municipiului. Acestea vor trebui finalizate până în 15 ianuarie, dar, până în prezent, în zonă nu au fost făcute descoperiri importante.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax