Connect with us
Publicitate

Doza de normalitate

Precizări Salvamont Alba, după primul episod „Doza de normalitate”: „nu a fost identificată necesitatea” unei unități canine

Publicat

După primul episod „Doza de normalitate”, Salvamont Alba trimite precizări: „nu a fost identificată necesitatea unei astfel de structuri (unitate canină – n.r.)”.

După difuzarea primului episod al noii emisiuni marca Alba24, „Doza de normalitate

  • în care atrăgeam atenția că, deși județul Alba are la dispoziție doi câini de salvare foarte bine pregătiți, cineva din Consiliul Județean Alba a considerat că nu se justifică alocarea sumei anuale de aproximativ 7000 de lei pe an pentru întreținerea lor,

Salvamont Alba a transmis precizări potrivit cărora:

„Serviciul Public Județean SALVAMONT-SALVASPEO Alba nu are înființată (și nu a avut niciodată) unitate canină, prevăzută în statul de organizare, deoarece nu a fost identificată necesitatea unei astfel de structuri…”

Așadar, într-un județ cu zonă de munte și cu două stațiuni de schi, la Arieșeni și Șureanu, cineva consideră că nu e nevoie de acești câini de salvare pe care îi avem deja în Alba și pe care multe județe și i-ar dori.

Precizările Salvamont-Salvaspeo Alba

Vă redăm mai jos precizările Salvamont Alba (drept la replică), integral:

Având în vedere apariția acestui articol video pe Alba24 va aducem la cunoștință că au fost relatate mai multe afirmații neadevărate legate de relațiile de subordonare ale Serviciului Public Județean SALVAMONT-SALVASPEO Alba.

În primul rând, nu SPJ Salvamont-Salvaspeo nu are relații de subordonare IGSU, ci doar coordonare operațională DSU (la intervențiile în sprijin).

În al doilea rând nici un câine de salvare (indiferent cărei entități aparține) nu face acțiuni de salvare pe munte vara și pe pârtiile de schi iarna.

Serviciul Public Județean SALVAMONT-SALVASPEO Alba nu are înființată (și nu a avut niciodată) unitate canină, prevăzută în statul de organizare, deoarece nu a fost identificată necesitatea unei astfel de structuri, în județul Alba nefiind înregistrată vreo avalanșă de mari dimensiuni care să producă victime.

Acest aspect presupune prezența unui câine pregătit pentru căutare în avalanșă, care să fie la maxim 10 minute de zona unde se produce avalanșa (dacă am știi unde), timp de 24/7, pe tot sezonul zăpezilor.

Ca și câini utilitari probabil sunt foarte potriviți, dar pentru aceasta ar trebui incluși în structurile deja existente la jandarmerie și poliție pentru căutare-salvare în zone urbane și nu montane”.

Salvamont-Salvaspeo Alba mai precizează că va organiza o conferință de presă pentru detalii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax