Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pregătiri pentru începutul anului școlar 2020-2021 în Alba. Echipă mixtă și consultări cu părinții și profesorii, în septembrie


Publicat

sediul ISJ Alba

Directorii școlilor din Alba s-au consultat vineri online cu reprezentanții Inspectoratului Școlar și ai celorlalte autorități județene, pentru pregătirile necesare începutului de an școlar 2020-2021.

Săptămâna viitoare, consiliile de administrație ale școlilor vor decide, după consultări cu asociațiile de părinți, cum vor începe cursurile.

Citește și Început de an școlar: Majoritatea școlilor din Alba aleg scenariul hibrid. Circa 800 posturi suplimentare de profesori necesare

Până atunci, la dezbaterea de vineri au fost informați despre cele mai recente reglementări și de faptul că o echipă mixtă a autorităților județene le va oferi sprijin și au discutat despre organizarea și igienizarea spațiilor de învățământ astfel încât să fie respectate măsurile privind prevenirea și combaterea îmbolnăvirii cu SARS-Cov2.

În perioada 1-14 septembrie.2020, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Alba vor fi prezenți  în toate unitățile de învățământ din județul Alba pentru a-i sprijini pe directorii unităților de învățământ și pentru a se asigura că sunt asigurate condițiile optime pentru începerea cursurilor.

Potrivit IȘJ Alba, la ședința online au participat conducerea ISJ Alba, inspector școlar general, prof. Cornel Stelian Sandu, inspector școlar general adjunct, prof. Elena Ignat, inspector școlar general adjunct, Dan Cherecheș, inspectorii de specialitate și peste 135 de directori. De asemenea, au fost invitați și au participat Nicolae Albu, prefectul județului Alba, Dumitru Fulea, vicepreședinte al CJ Alba, colonel Marius Giurea, inspector șef la Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba, colonel Marius Guia, inspector șef la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență “Unirea” Alba, Florin Dumitrean și dr. Ofelia Oniga din partea DSP Alba.

Principalele teme de discuție:

”1. Informare cu privire la legislația specifică anului școlar 2020/2021-  Legea nr. 184/ 2020, Legea nr. 185/2020, Legea nr. 186/2020, OUG nr. 79/2020, OUG. Nr. 133/2020, OUG nr. 141/2020, OUG nr. 144/2020, Ordin MEC nr. 4812/ 2020;

2. Organizarea și igienizarea spațiilor de învățământ astfel încât să fie respectate măsurile privind prevenirea și combaterea îmbolnăvirii cu SARS-Cov2;

3. Organizarea, la nivelul fiecărei școli, a întâlnirilor cu părinții și cu cadrele didactice, pentru a stabili împreună care este cea mai bună modalitate de a începe anul școlar;

4. Diverse- răspunsuri la întrebările adresate de către directori

Mesajul transmis tuturor directorilor a fost că la nivelul județului Alba există o echipă mixtă, formată din reprezentanții tuturor instituțiilor prezente, preocupată de găsirea celor mai bune soluții pentru ca elevii și cadrele didactice să se întoarcă la școală în siguranță. Cu toate acestea, conform legislației în vigoare, decizia privind modul în care cadrele didactice și elevii vor participa la cursuri, revine Consiliului de Administrație al fiecărei școli”, a mai transmis IȘJ Alba.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT în Arieșeni: Două persoane rănite după ce au intrat cu automobilul într-un stâlp

Publicat

Două persoane au fost rănite în urma unui accident rutier petrecut sâmbătă, în jurul orei 14.40, pe DN 75, pe raza localității Arieșeni. 

Potrivit IPJ Alba, automobilul în care se aflau cele două persoane a intrat în coliziune cu un stâlp.

Știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Românii cu permis de ședere în Ungaria care vor să voteze în România, NU vor intra în carantină la reîntoarcerea în țara vecină

Publicat

Reîntoarcerea în Ungaria este posibilă fără nicio restricţie pentru cetăţenii români sau cei cu dublă cetăţenie care au permis de şedere permanentă în Ungaria și care vor să vină în România pentru a participa la alegerile locale de duminică, 27 septembrie, transmite agenția de presă maghiară MTI.

Informaţia a fost dată publicităţii vineri de Tamás Menczer, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior. Mesajul video al politicianului a fost publicat de UDMR pe Facebook.

Secretarul de stat a anunțat că nu vor fi supuse carantinei în Ungaria persoanele care participă la alegeri şi pot dovedi acest lucru cu vigneta “votat” care li se lipeşte în secţiile de votare pe cartea de identitate românească, potrivit MTI.

Alegătorii şi copiii lor minori se pot întoarce în Ungaria fără nicio restricţie, începând de duminică ora 8 dimineaţa până luni la ora 9 dimineaţa, folosind oricare dintre punctele de trecere a frontierei româno-ungare – a declarat secretarul de stat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum pot vota persoanele infectate cu COVID-19, sau cele aflate în izolare la domciliu. Acte necesare pentru urna mobilă

Publicat

stampila vot

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că actele medicale care trebuie să însoțească cererile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile locale din anul 2020 sunt următoarele:

Pentru persoanele cu diverse boli sau grade de invaliditate altele decât COVID-19, sunt necesare copii după documente medicale justificative (aceleași documente care au fost prezentate și la scrutinele anterioare);

În cazul persoanelor confirmate cu infecția COVID-19, izolate la domiciliu sau într-o altă locație declarată, este necesară o copie după unul din următoarele documente:

biletul de externare din unitatea sanitară, care confirmă diagnosticul și indicația de izolare;

decizia de izolare emisă de Direcția de Sănătate Publică;

rezultatul pozitiv al testării COVID – 19 RT – PCR, efectuată în ultimele 14 zile.

Pentru persoanele aflate în carantină la domiciliu sau carantină instituționalizată, impusă atât pentru cetățenii care intră pe teritoriul României din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID -19, cât și pentru contacții persoanelor infectate, este necesară copia deciziei de carantină emisă de Direcția de Sănătate Publică.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 700 de persoane din Alba, în carantină la domiciliu. Câte locuri libere mai sunt pentru carantină instituționalizată

Publicat

Peste 700 de persoane se află în carantină la domiciliu, în județul Alba. De asemenea, până sâmbătă 26 septembrie au ieșit din carantină de la domiciliu 2535 de persoane. 

Mai exact, în caratină la domiciliu se află 721 de persoane.

În carantină instituționalizată, la nivelul județului nu se află nicio persoană. În Alba la această oră există 80 de spații libere de carantinare instituționalizată

Reamintim că în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Alba au fost confirmate cu COVID-19, 45 de persoane.

CITEȘTE ȘI: ALBA: 45 cazuri confirmate în județ, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost comunicate 1.552 infectări noi.

CITEȘTE ȘI: 1.552 cazuri COVID-19 confirmate în România, în ultimele 24 de ore

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate