Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Premierul Marcel Ciolacu se dezice de ordonanța anti-cash, la scurt timp după Ciucă: ”Propunerea a venit de la ANAF”

Publicat

Premierul Marcel Ciolacu se dezice și el de ordonanța anti-cash, după ce același lucru a făcut și Nicolae Ciucă. Măsurile au generat foarte multe reacții negative din partea mediului economic.

Ciolacu a declarat că măsurile privind limitarea plăţilor cash au fost luate urmare a unor propuneri venite din partea unei echipe tehnice de la ANAF în vederea combaterii evaziunii fiscale.

Vezi și Se schimbă din nou plafoanele la plăți în numerar. Modificări la legea anti-cash, în regim de urgență la Parlament. DOCUMENT

El a adăugat că nu a fost o propunere politică.

Și Marcel Ciolacu folosește cash. Imagine din timpul unei conferințe de presă, când i-au ieșit banii din buzunar

Premierul a fost întrebat, luni, pe subiectul limitării plăţilor în cash şi dacă se va renunţa la plafoanele anunţate în acest sens.

„Este prima întâlnire cu băncile, pe urmă o să am întâlnirea cu IMM-urile. Nu e vorba de renunţare, este vorba să nu fie lumea afectată.

Nu ştiu dacă modificarea plafoanelor este cea mai bună soluţie. Este o problemă la micii întreprinzători (…) cu plăţile cash, să nu se facă cozi interminabile la bancă, cred că nimeni nu-şi doreşte acest lucru, de asta vreau să stau de vorbă şi cu IMM-urile.

Şi cred că pe grupe de produse, adică electrocasnice, lucruri necesare în gospodărie, să nu îngreunăm viaţa oamenilor „, a declarat Marcel Ciolacu, luni, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al Partidului Social Democrat.

Marcel Ciolacu se dezice de ordonanța anti-cash: Am primit propunerile de la ANAF

El a precizat că măsurile privind plăţile cash au fost propuse de o echipă tehnică de la ANAF.

„Mi s-ar fi părut jenant ca eu, prim-ministru, să ies şi să critic propunerile unor experţi de la ANAF, nu a fost o propunere politică. Avem cea mai mare evaziune din Europa.

Vorbim despre ea, dar nu vrem să luăm nicio măsură. Ministrul de Finanţe a venit şi a spus: ‘echipa tehnică de la ANAF a venit cu aceste propuneri’.

În acel moment, în coaliţie nu am văzut nicio voce.

Cu adevărat, ştiţi la fel de bine ca şi mine, dar la fel de bine ca şi mine trebuie să ne hotărâm ce vrem să facem cu România. (…)

Dacă vreţi ca nimeni să nu ia nicio măsură, doar să vorbim în continuare de cea mai mare evaziune din Europa…

Cu alte cuvinte, sunt lucruri îndreptăţite care au apărut în spaţiul public şi trebuiesc gândite şi analizate, dar prioritatea mea este combaterea evaziunii fiscale.

Vom vedea după discuţia cu băncile, de asta am discuţia la ora 17.00, să avem o perspectivă împreună”, a declarat Ciolacu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. pilu

  luni, 06.11.2023 at 14:19

  Ce cauţi mă la Guvern ? Tu habar nu ai ce se întâmplă pe acolo. Retragete până nu devi ţinta miştourilor tuturor. Aerianule !

 2. G

  luni, 06.11.2023 at 20:53

  ba ciolaxule esti un prost facut gramada.
  si ipocrit
  cum dracu nu stii dupa ce toata ziua ai fost pe sticla si ai fost de acord cu legea tampita facuta
  bai ingramaditilor mfp este un minister toxic pt romania
  nesimtitilor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax