Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Prezenţă RECORD la VOT în ALBA, pe 26 mai: Date după închiderea secţiilor de votare în Alba

Publicat


votat 2019

A fost prezenţă record pentru ultimii ani, pe 26 mai, în judeţul Alba, dar şi în ţară. La alegerile europarlamentare din acest an, în judeţul Alba au votat 52,8% dintre cetăţeni, iar la referendum, 47,83%.

Vezi EXIT POLL EUROPARLAMENTARE 2019: Rezultate surprinzătoare. Live video de la sediul PNL Alba

În topul judeţelor privind prezenţa la vot, judeţul Alba se află pe locul 7 la europarlamentare şi 6 la referendum.

Europarlamentare: În judeţul Alba, au votat 164.638 de cetăţeni, din care 145.038 pe liste permanente şi speciale, 18.430 pe liste suplimentare şi 1.170 cu urna mobilă.

La alegerile europarlamentare din 2014, prezenţa la vot în judeţul Alba a fost de 36,46%, iar în 2009 de aproximativ 30%.

Referendum: În judeţul Alba, au votat 149.159 de cetăţeni, din care 131.239 pe liste permanente şi speciale, 16.854 pe liste suplimentare şi 1.066 cu urna mobilă.

În judeţul Alba, sunt 311.788 alegători pe listele permanente şi speciale la europarlamentare şi 311.791 la referendum.

Prezenţa vot în ţară:

Europarlamentare: La nivel naţional, 48,99% dintre alegători şi-au exprimat opţiunea prin vot.

Referendum: La nivel naţional, 41,26% dintre alegători şi-au exprimat opţiunea prin vot.

Vezi şi PREZENŢA la VOT în ALBA, ora 10.00: 6,30% la europarlamentare, mai mare faţă de cea de acum cinci ani

Vezi şi PREZENŢA la VOT, ora 12.00: Judeţul ALBA, pe locul 25 în top naţional prezenţă la europarlamentare şi la 13 referendum

Vezi şi PREZENŢA la VOT, ora 13.00, în ALBA: 20% pentru europarlamentare. Mai mare cu 6 procente, comparativ cu 2014

Vezi PREZENŢA la VOT, ora 15.00: ALBA în top 10 judeţe cu prezenţă mai mare la vot la referendum. 28,7% la europarlamentare

Vezi PREZENŢA la VOT ora 19.00, în ALBA: 45,96% la europarlamentare şi 41,47% la referendum. Secţiile se închid la ora 21.00

Vă reamintim că la REFERENDUM, cetăţenii au fost chemaţi să se pronunţe prin “Da” sau “Nu” cu privire la următoarele întrebări:

1. ”Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”

2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

La alegerile europarlamentare 2019, cetăţenii au avut de ales între candidaţi din partea PSD, Alianţa 2020 USR PLUS, Partidul Pro România, UDMR, PNL, ALDE, Partidul PRODEMO, PMP, Partidul Socialist Român, Partidul Social Democrat Independent, Partidul România Unită, UNPR, Blocul Unităţii Naţionale – BUN. În competiţie au fost şi trei candidaţi independenţi – Gregoriana-Carmen Tudoran, George Nicolae Simion şi Peter Costea.

România va avea 33 de reprezentanţi în Parlamentul European, în mandatul următor. AICI, detaliile despre votul din 26 mai.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo lunară: VREMEA până în 11 noiembrie. Perioade cu soare, dar și zile cu ploi

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni. În județul Alba, săptămâna viitoare vremea va fi foarte caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de 23 de grade Celsius. Din 25 octombrie, vremea se răcește drastic, cu până la 10 grade. În următoarele săptămâni, vor fi și ploi. Săptămâna […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

14 octombrie, Sânta Parascheva. Ce nu ar trebui să faci în această zi de sărbătoare a toamnei

Publicat

Cunoscută și ca ”Sfânta Vineri”, Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată stăpână peste lumea femeilor, dar și apărătoarea călătorilor, păsărilor și animalelor. Se spune că alină suferința, îi mângâie pe cei intristați și-i izbăvește pe cei deznadăjduiți. În ziua de 14 octombrie, când este sărbătorită Sfânta Parascheva, se mai spune că nu se mănâncă nuci, castraveţi […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

FOTO: Accident pe DJ 704 Cugir-Vinerea. O persoană rănită după ce un autoturism și un autobuz s-au lovit

Publicat

O persoană a fost rănită într-un accident rutier s-a petrecut duminică seara pe DJ 704 între Cugir și Vinerea. Un autoturism și un autobuz au intrat în coliziune. Autoturismul a suferit avarii majore, ajungând în afara carosabilului. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noile tarife de referință RCA, anunțate de ASF. Ce se întâmplă cu asigurările auto obligatorii

Publicat

asigurare masina rca

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat recent lista tarifelor de referință RCA, de care asigurătorii țin cont, la stabilirea valorilor de plată pentru asigurările auto obligatorii. Sumele pentru persoane fizice sunt în scădere ușoară, iar cele pentru persoane juridice au rămas la fel. ”Tariful de referință mediu ponderat, pentru segmentul autoturisme-persoane fizice, înregistrează o […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate