Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia a cumpărat teste pentru COVID din banii economisiți cu iluminatul festiv de sărbători

Publicat

Primăria municipiului Alba Iulia a achiziționat, cu o parte din banii economisiți din reducerea iluminatului festiv, teste pentru detectarea COVID-19 pe care le-a donat Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia.

De asemenea, primăria a mai achiziționat și  7.000 de măști de protecție cu factor de risc biologic FFP2/K95, materiale sanitare pe care le-a donat Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și Serviciului de Ambulanță Județean Alba, transmit reprezentanții instituției într-un comunicat de presă. 

Astfel, 5,000 de măști au fost donate Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și alte 2.000 Serviciului de Ambulanță Județean Alba. Valoare totală a materialelor sanitare donate, măști și kituri, se ridică la aproximativ 165.000 de lei.

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO: Luminițele de Crăciun s-au aprins oficial în Cetatea Alba Carolina. Decoruri minimaliste, din cauza pandemiei

„Municipiul Alba Iulia este alături de cei care luptă, în linia întâi, pentru sănătatea noastră și îi va ajuta de fiecare dată când va fi nevoie. Eforturile acestor oameni minunați din sistemul medical sunt văzute și apreciate. Cu tristețe observăm că spitalele devin neîncăpătoare și fiecare dintre noi ar trebui să îi ajutăm printr-un comportament responsabil, în fiecare zi.

Vă rog astfel, dragi albaiulieni, să respectați măsurile de prevenție sanitară, să purtați corect masca, să evitați zonele aglomerate și să vă dezinfectați permanent mâinile. Este momentul în care fiecare gest făcut de noi în comunitate contează pentru a opri răspândirea virusului și poate fi gestul care salvează încă o viață”, a transmis Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia, într-un comunicat de presă.

Economii cu iluminatul festiv

Primăria Alba Iulia economisește, în acest an, aproape 1 milion de lei din sumele destinate iluminatului festiv de sărbători, bani care vor fi redirecționați spre susținerea luptei cu virusul SARS-COV-2, dar și pentru finanțarea unor lucrări urgente de infrastructură.

În anii trecuți, administrația locală consuma în medie între 1 milion și 1,5 milioane de lei pentru închirierea și montarea ornamentelor de sărbători, la care se adaugă costurile cu energia electrică folosită în cele 32 de zile (în 2018 și 2019), respective 46 de zile (în 2017).

În acest an, tradiția este păstrată cu decență și respect pentru banul public, astfel încât s-au alocat 131.728,41 lei + TVA, aproximativ 14% din suma cheltuită pentru iluminatul festiv anul trecut (1 087 179, 86 lei în 2019).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Elena

    vineri, 11.12.2020 at 15:59

    Felicitari!

  2. dan

    vineri, 11.12.2020 at 17:20

    La urgenta te cearta daca mergi sa-ti faci testul fara sa ai trimitere de la medicul de familie, iar la medicul de familie se cam stie cum se ajunge, dar puteti sa mergeti sa-l face-ti pe bani. Multumim.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax