Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia a stabilit orele de funcționare pentru terasele sezoniere din interiorul și exteriorul Cetății Alba Carolina

Publicat

Primăria Alba Iulia prin Dispozitia nr. 610/2013 a  stabilit programul de functionare pentru terasele sezoniere de pe raza municipiului. Astfel tarasele sezoniere amplasate pe domeniul public și privat aflate înafara spațiului Cetății Alba Carolina sau a șanțurilor acesteia vor putea funcționa doar în intervalul orar 08,00-23,00. Terasele sezoniere amplasate în zona istorică a orașului (interiorul  și șanțurile Cetății) își vor desfășura activitatea între orele 08,00- 02,00.

Dispoziția primarului vine după ce în mai multe zone din Alba Iulia locatarii unor imobile au reclamat tulburarea liniștii publice la unele terase din municipiu. Ultima sesizare la serviciul la 112 a fost transmisă de bolnavii internați la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Alba care au reclamat faptul ca între orele 02-05,30 pe terasa localului Art Cafe de pe strada Decebal muzica amplificată la maxim și galagia produsă de clienți i-a deranjat o noapte întreagă.

Citește și Cele mai “gălăgioase” zone din Alba Iulia. Peste 400 de sesizări înregistrate la poliţie, în ultimele trei luni, pentru tulburarea liniştii publice

Dispoziția Primarului a fost publicată pe siteul Primăriei Alba Iulia:
„Terasele sezoniere amplasate pe domeniul public sau privat al municipiului Alba Iulia isi vor desfasura activitatea numai in intervalul orar 08.00-23.00, cu exceptia teraselor sezoniere amplasate in zona istorica a orasului (in interiorul si in zona Santurilor Cetatii Vauban) care isi vor desfasura activitatea intre orele 08.00-02.00.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Roxana T

    vineri, 02.08.2013 at 19:06

    Nu mi se pare o idee buna vizavi de turistii romani si straini care tranziteaza/viziteaza sau chiar isi petrec concediul in Alba Iulia. Pe langa faptul ca acestia „fac consumatie”, aduc si bani la buget prin impozitele pe profit ale proprietarilor de terase. Nu mai vorbim aici si despre localnici care pur si simplu ies si se relaxeaza „la un pahar” cu familia, prietenii, cunostintele. Poate ca reglementarea ar fi trebuit sa impuna un anumit „program muzical” limitat ca ora. De exemplu ” muzica poate functiona intre orele 8.00 – 00.00 in asa fel incat sa nu deranjeze in jur si sa fie directionata pe o raza care sa nu depaseasca suprafata de functionare a terasei. Plus ca mai sunt situatii, sambata/duminica cand tinerii isi serbeaza ziua de nastere. Ce ar putea patronul sa le spuna: gata domnilor e ora 23 am inchis, continuati petrecerea in alta parte sau reveniti maine pt partea a II-a.
    Probleme de genul acesta sunt peste tot, insa rezolvarea sau medierea lor intotdeauna da batai de cap autoritatilor, care ” scapa” printr-o hotarare de consiliu data pur si simplu la plezneala!!!

  2. Rps

    sâmbătă, 03.08.2013 at 14:51

    Iti doresc sa stai pe bulevard si la 12 1 noaptea sa ti cante manelele in cap si a2a zi sa trebuiasca sa mergi la servici sa vedem atunci ce parere o sa ai. Laudabila initiativa.

  3. Roxana T

    luni, 12.08.2013 at 23:52

    Domnule/doamna eu locuiesc pe bulevard, dar nu am auzit niciodata manele! Daca chiar locuiti pe bulevard inseamna ca stiti ca exista terase 2-3, cei drept nu toate, care au un sistem audio destept, in sensul ca acel sistem poate fi setat in asa fel incat muzica sa nu depaseasca un anumit perimetru , dar sa fie PLACUT auzita de catre clienti, fara sa deranjeze!!! Una este sa nu deranjeze, alta e sa dea muzica la maxim (sitiatie in care si clientii ar pleca, pentru ca nu s-ar mai intelege, decat prin semne).
    Si daca tot sunteti asa de pornit, v-ati intrebat ce impact o sa aiba asupra turismului, aceasta hotarare?? V-ati intrebat de ce mai marii din judet investesc atat de multi bani in orasul asta si de ce il promoveaza, atata timp cat dvs doriti liniste??? Credeti ca e singurul oras care e vizitat/tranzitat de turisti romani si straini???
    Nu, dle, nu este singurul, dar ceilalti locuitori ai respectivelor orase se bucura, pt ca din asta traiesc cu totii!
    Poate ca daca ati fi fost patronul unei terase/restaurant/magazin/boutique nu ati mai fi gandit asa! Dar e parerea mea, ca si cetatean, si mi-o sustin.
    Va doresc liniste placuta!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax