Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia câștigă primul proces intentat de un ONG din București, care se opune evacuării locatarilor din ”Turturica”

Publicat

Primăria Alba Iulia a câștigat primul proces intentat de ONG-ul Centrul de Resurse Juridice (CRJ), în cazul evacuării de la blocul G2, ”Turturica”. 

Mai exact, reprezentații ONG-ului au cerut în instanță anularea a două hotărâri de consiliu local: una prin care a fost aprobat avizul general şi indicatorii tehnico-economici actualizaţi pentru demolarea blocului G2 și au atacat hotărârea prin care consilierii locali au votat pentru expropriere.

Este vorba despre blocul situat în Alba Iulia, pe care primăria vrea să îl demoleze, iar pe locul lui să facă o parcare. Procesul de evacuare a început în anul 2017 când în luna octombrie, zeci de locatari ai blocului, chiriași, au fost scoși în stradă, în frig, și lăsați să își caute adăpost unde văd cu ochii.

Din 2017 și până în 2022, nu s-a făcut nimic concret. La un moment dat, administrația Hava a prezentat o randare a parcării și cam atât. Însă, în bloc au mai rămas câțiva locatari care erau proprietari. Noua administrație Pleșa a continuat proiectul lăsat moștenire și în 2022 a emis cele două hotârâri.

CITEȘTE ȘI: Locatarii blocului ”Turturica” din Alba Iulia au 60 de zile să își părăsească locuințele. Primăria, dată în judecată de un ONG

Cei șase proprietari au primit despăgubiri de 6000 de euro de persoană. În ședința din data de 13 septembrie 2022, consilierii locali au votat pentru începerea exproprierilor și notificarea locatarilor. Aceștia au potrivit primarului Gabriel Pleșa, 60 de zile la dispoziție să părăsească locuințele.

Proces la Tribunalul Alba

Juriștii CRJ au intentat procesul pentru a reprezenta doi dintre cei șase locatari expropriați. În data de 22 septembrie 2022, magistrații Tribunalului Alba au dat o decizie în procesul deschis pentru anularea hotărârii prin care a fost aprobat avizul general şi indicatorii tehnico-economici actualizaţi pentru demolarea blocului G2.

Aceștia au anulat cererea de suspendare a hotărârii deoarece ONG-ul nu a putut face dovada că sunt reprezentanți juridici ai celor doi proprietari care nu sunt de acord cu exproprierea.

Un alt proces deschis pentru anularea HCL-ului prin care s-a votat începerea procesului de expropriere are ca termen 11 octombrie 2022.

Parcare în locul blocului

Pe amplasamentul blocului G2 urmează să fie construită o parcare etajată cu regim de înălțime P+2E cu o capacitate de 144 de locuri de parcare interioare și 27 de locuri de parcare exterioare.

foto: Prime Arts

Potrivit unor documentații mai vechi, clădirea va avea la parter 1542,18 mp, iar cele două etaje, câte 1592,22 mp fiecare. Suprafața totală va fi de 4726,62 mp, iar amenajările exterioare – alei de 510,7 mp. Vor fi amenajate și spații verzi pe 1135 mp și locuri de parcare exterioare (dale înierbate) și carosabil pe 667,6 mp.

La parter vor fi punctul de control, barierele de acces și spații de parcare, două noduri de scară pentru evacuare, dar și ascensor pentru 8 persoane.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Parcare de 3 MILIOANE de EURO, în locul blocului ”Turturica” din Alba Iulia. Parc și teren de sport, pe acoperiș

Clădirea va fi interconectată cu 4 rampe (2 de urcare, 2 de coborâre). Circulațiile interioare se vor desfășura și în sens unic și în dublu sens, conform marcajelor. Parcajul va fi împărțit în 4 sectoare pe nivel (12 în total), cu zone marcate prin litere și cifre pentru locurile de parcare.

foto: Prime Arts

La etajele 1 și 2 vor fi și toalete publice și spații administrative.

La parter, parcarea va fi deschisă complet, iar la etajele 1 și 2, dar și la terasa clădirii s-a optat pentru închidere din panouri de tablă perforată.

Spațiul de la terasă de pe ultimul etaj va putea fi folosit pentru amenajarea unor spații de petrecere a timpului liber, ca terenuri de sport și jocuri și alei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax