Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia, despre situaţia străzii Ion Arion: „Acest caz este un exemplu de ignorare a avizelor si recomandărilor primăriei”

Publicat

Primăria Alba Iulia aduce lămuriri vizavi de situaţia dezastruoasă în care se află strada Ion Arion din Alba Iulia, în timpul lucrărilor de reabilitare din această perioadă. Administraţia locală atrage atenţia că incidentele ce au avut loc miercuri pe această stradă sunt dovada clară a ignorării avizelor şi recomandărilor Primăriei.

Reamintim că, miercuri, mai mulţi cetăţeni care îşi au domiciliul pe strada Ion Arion ne-au semnalat că buldoexcavatoarele care lucrează în zonă au secţionat mai multe conducte de apă şi gaz, iar pe stradă a apărut un lac în continuă formare.  Citiţi aici materialul publicat pe Alba24, miercuri.

Primăria Alba Iulia a trimis, joi, pe adresa redacţiei noastre următoarele lămuriri:

„Referitor la situația semnalată pe strada Ion Arion și reflectată în publicația dumneavoastră online, Primăria Municipiului Alba Iulia prin Direcția Investiții dorește să facă următoarele precizări.

Incidentele apărute în situații de reabilitare la infrastructura drumului se datorează faptului că numeroase branșamente de apă, gaz sau canalizare realizate etapizat (în diverse perioade) s-au executat fără a se respecta cotele de siguranţă prevăzute de lege. Pentru exemplificare: rețeaua de apă trebuie să fie pozată la o adâncime de -80cm până la – 120 cm, iar cea de gaz, la o adâncime de minim 90 cm.

Țeava de apă fisurată pe strada Ion Arion se află la o adâncime de numai 60 cm. Prin acordul administratorului de drum, la momentul oricărei lucrări din zona drumului, se precizează în mod clar condițiile în care trebuie executate lucrări. Din păcate, acest caz este un exemplu de ignorare a avizelor şi recomandărilor primăriei.

La data predării amplasamentului, operatorul nu a notificat beneficiarul lucrării de starea tehnică neconformă, adică nu a precizat nivelul de poziţionare a rețelei ca fiind în afara normelor prevazute. Operatorul trebuie să verifice în permanență condițiile tehnice de exploatare a rețelei şi să notifice în aviz situațiile cu risc pentru desfăşurarea lucrărilor.

Potrivit proiectului, constructorul are de respectat o tehnologie de lucru. În cazul ranforsărilor, acesta este obligat să decoperteze minim 20 cm din caseta drumului, pentru așternerea straturilor noi. În cazul refacerii infrastructurii, constructorul trebuie să decoperteze minim 50 cm din profilul drumului. În timpul desfășurării acestor proceduri, ar trebui să fie exclusă posibilitatea afectării rețelelor de utilități. În cazuri excepționale în care obiectivul de lucru prezintă existența așa numitelor <pungi de noroi>, este necesară coborârea nivelului de decopertare până la înlăturarea acestora. Astfel de cazuri s-au întâlnit pe multe dintre străzile vizate de proiect: Gh. Doja, București, Plevnei, Siretului, Libertăţii etc.

Primăria Municipiului Alba Iulia dorește să-i informeze pe toți locuitorii pe strada cărora se efectuează lucrări de modernizare a drumului că aceste incidente au fost tratate cu responsabilitate și soluționate în cel mai scurt timp. Regretăm situația cu care locuitorii de pe strada Ion Arion s-au confruntat si îi asigurăm că primăria va supraveghea calitatea lucrărilor executate. În același timp, dorim să subliniem faptul că, în ciuda unui volum mare de străzi aflate în reabilitare, astfel de incidente au fost rare”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. el conquistador

    joi, 15.03.2012 at 14:41

    au fost incidente rare. Doua in aceeasi zi. La pensiunea Neptun (un fleac, i-am cuiruit…) si pe str Ion Arion (un fleac, ii ciuruim deata viitoare).
    Sa traiasca Elisul:)

  2. Ovidiu

    sâmbătă, 17.03.2012 at 22:38

    Terminati mai cu criticile, cand draqu va convine ceva? Nu mai latrati mai ca latrati a paguba. Daca nu e strada asfaltata de ce nu e, daca o asfalteaza si nu inlocuiesc conducte iarasi nu e bine ca se sparge si tre’ taiat asfaltul, cand va potoliti. Fortati-va totusi putin „lutahar” de sub par sa gandeasca si el ceva .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax