Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia explică modul în care a fost încheiat contractul cu firma de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie „Coral Impex”

Publicat

Primăria Alba Iulia aduce lămuriri cu privire la modul în care s-a realizat încheierea contractului cu „Coral Impex”, firma care se va ocupa de deratizarea, dezinsecţia şi desinfecţia municipiului. Administraţia locală reacţionează la acuzaţiile deputatului Călin Potor, care atacă primăria, sustinând că acest contract a fost încheiat pe criterii de „prietenii politice”.

Vă prezentăm explicaţiile Primăriei Alba Iulia:

„Nu este prima dată când Primăria dorește să aducă precizări suplimentare, de natură să corecteze informațiile false promovate în mass-media locală de către politicieni care, în lipsa unei documentări serioase și a unor argumente tehnice incontestabile, fac afirmații calomnioase. Și de această dată, Primăria Alba Iulia pune la dispoziția cetățenilor municipiului datele procedurii de atribuire a contractului încheiat între administrația locală și firma desemnată câștigătoare în urma licitației, pentru serviciile amintite mai sus. Este un act de transparență, firesc pentru administrația locală, în semn de respect pentru cetățeni.

Astfel, în anul 2011 prin Hotărârea Consiliului Local nr.148/24.05.2012 a fost aprobată delegarea serviciului public de dezinsecţie , deratizare şi dezinfecţie în Municipiul Alba Iulia. În acest sens, Biroul de achiziţii publice din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia a demarat procedura de atribuire a contractului de delegare a acestui serviciu, prin licitaţie deschisă publicând anunţul de participare în SEAP nr. 2048/07.07.2011.

La procedura de atribuire a contractului de delegare a serviciilor descrise mai sus au depus oferte 4 operatori economici – S.C. EUROTOTAL COMP S.R.L. Bucureşti, S.C. ALCHIM CO S.A. Bucureşti , S.C. CORAL IMPEX S.R.L. PLOIEŞTI, S.C. ROMPREST SERVICE S.A. BUCUREŞTI.

Procedura de atribuire s-a desfăşurat în conformitate cu prevederile OUG 34/2006 privind achiziţiilor publice, respectându-se în totalitate principiile care stau la baza atribuirii unui contract din bani publici. Declararea operatorului câştigător s-a făcut în baza criteriului de atribuire a ofertei cea mai avantajoasă din punct de vedere economic , acest operator având per total activităţi de dezinsecție și de deratizare la cele mai mici tarife dintre operatori participanţi la licitaţie.

Valoarea estimată a serviciilor, de 920.000 lei, nu reprezintă sub nicio formă obligativitatea de plată din partea Primăriei, ci reprezintă plafonul maxim posibil ce poate fi atins în situația în care toate suprafețele din municipiul Alba Iulia ar face obiectul întregului pachet de servicii licitat, pe parcursul unui an.

Valorile care urmează a fi tarifate de către prestator sunt corelate cu comenzile lansate de Primărie. Pentru exemplificare, în funcție de disponibilitatea financiară, se vor executa obiectivele de maximă prioritate: școlile, instituțiile și spațiile publice.

Ca ordin de mărime, suprafeţele pe care se aplică servicii de deratizare sunt următoarele:

– suprafeţe de deratizat 1.052.100 mp;

– suprafeţe de dezinsecţie 1.201.817 mp;

– suprafeţe de dezinfecţie 213.772 mp.

Este o obligație a administrației publice locale de a oferi servicii performante, cu atât mai mult cu cât ele vin în sprijinul asigurării unui mediu de viață sănătos pentru toți albaiulienii. Este recomandat ca pe viitor, oricine dorește să aducă în discuție subiecte privitoare la cheltuirea banului public să se adreseze, pentru obținerea de informații corecte, seriviciilor specializate din cadrul primăriei. Vom răspunde cu promptitudine și transparență oricăror astfel de solicitări”.

Citeşte şi ce spune Călin Potor despre acest contract.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gigi

    sâmbătă, 11.08.2012 at 13:29

    ha ha si la pitesti coral face legea politica si sunt dezastrosi la calitate sunt zeci de agenti economici care au avut contracte cu ei si le-au reziliat.in cadrul primariei pitesti coral este tinuta in brate dar nu-i intereseaza calitatea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax