Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia lămureşte cum s-a realizat achiziţionarea de material dendrologic ce va fi folosit pentru înverzirea municipiului

Publicat

Primăria Alba Iulia aduce noi lămuriri cu privire la modalitatea în care s-a realizat achiziţionarea materialului dendrologic, desfăşurată recent în sistem electronic de achiziţii publice. Administraţia locală doreşte să anihileze zvonurile potrivit cărora Primăria ar fi achiziţiont arbori peste oferta reală a pieţei.

Vă prezentăm comunicatul trimis de Primăria Alba Iulia, semnat de viceprimarul Paul Voicu:

„În data de 2 aprilie 2012, a avut loc şedinţa de deschidere a ofertelor pentru cumpărarea de material dendrologic pe raza municipiului Alba Iulia, la care s-a încheiat procesul verbal numărul 24213/02.04.2012. Operatorii economici care au depus oferte specifice în acest sens au fost: SC SALPREST SRL ALBA IULIA; SC. BELL FLOVER SRL ALBA IULIA si SC BIFLORA SRL MIERCUREA NIRAJULUI. Toţi operatorii au îndeplinit condiţiile de calificare în conformitate cu fişa de date.
Valoarea estimată de către autoritatea contractantă, Primăria Municipiului Alba Iulia, a fost de 228 312, 18 lei pentru achizitia de arbori şi arbuşti. Valorile ofertelor totale depuse au fost următoarele:
SC SALPREST SRL ALBA IULIA – 266 038,60 LEI
SC. BELL FLOVER SRL ALBA IULIA – 331 992 LEI
SC BIFLORA SRL MIERCUREA NIRAJULUI – 293 620,80 LEI
Estimarea valorii de achiziţie făcută de primărie s-a bazat pe preţul de achiziţie a arborilor ornamentali, la configuraţia celor care au făcut obiectul cumpărării, în anul 2011. Pentru exemplificare, menţionăm că preţul estimat de administraţia locală pentru specia Tilia Americana – tei (grosime minimă: 25-30 cm, înălţime minimă: 600 cm, balot minim: 80 cm) a fost de 530 lei (aproximativ 125 euro). Desigur, acest preţ în baza căruia s-a făcut estimarea pentru actuala licitaţie este cel la care s-au făcut achiziţiile de arbori din toamna trecută şi s-a dovedit a fi cel mai mic de pe piaţa de profil, cu toate că a fost contestat de persoane rău intenţionate. Pentru această specie, ofertele prezentate de cei trei operatori economici au fost cuprinse între: 560 lei – oferta Salprest şi 840 lei – oferta Belflover.
Valoarea totală a ofertelor prezentate a depăşit valoarea estimată de către primărie cu mai mult de 10%. În conformitate cu articolul 36 alin. 1 litera E^1, din HG 925/2006, procedura de achiziţie a fost anulată.
Procedura de achiziţie va fi reluată în altă perioadă.
Dorim să respingem categoric informaţiile vehiculate în presă de unii politicieni precum domnii Roman, Atanasiu sau Potor, conform cărora Primăria Alba Iulia a achiziţionat arbori şi arbuşti ornamentali, cu anumiţi parametri biologici (grosime, înălţime, balot, vârstă), la preţuri peste oferta reală a pieţei. Primăria a aşteptat oferte inclusiv din partea consilierilor PNL, care au sugerat de în repetate rânduri că vor găsi furnizori la preţuri mult mai avantajoase. Din păcate, aceste oferte nu au apărut nici până în ziua de astăzi.
Precizăm pe această cale că Primăria Municipiului Alba Iulia doreşte ca albaiulienii să fie corect informaţi şi nu manipulaţi prin intermediul diferitelor materiale apărute în mass-media locală. De asemenea, dorim să îi asigurăm pe toţi cei interesaţi că achiziţia se va face, la fel ca şi până acum, la cel mai bun preţ de pe piaţa de profil şi că vom face publice sumele facturate în ceea ce priveşte orice achiziţie. Administraţia publică locală a dovedit şi va dovedi transparenţă şi respect în cheltuirea banului public. Campania de plantare a arborilor face parte dintr-un plan coerent, care vizează în special zonele reabilitate urban, demarat în urmă cu mai bine de un an de zile.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. el conquistador

    sâmbătă, 07.04.2012 at 09:27

    dar de ce ati taiat parcuri pentru ca acum sa va faceti de ris certindu-va pe puieti?
    Domnilor de la primarie….acolo gindeste cineva? Repet: de ce ati taiat parcuri???
    Astept raspuns…..

  2. albaiulian

    sâmbătă, 07.04.2012 at 13:45

    @el conquistador: au taiat parcuri ca sa-si poata lua fiecare bucata din ciolan. acum, daca pun alti arbori, cu atat mai bine pentru ei: isi iau iar partea. mai devreme sau mai tarziu isi vor primi si ei rasplata, ca Dumnezeu nu doarme.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax