Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia scoate la licitație prima parcelă de teren din viitoarea zonă economică a municipiului. Preț și suprafață

Publicat

Primăria Alba Iulia scoate la licitație prima parcelă de teren din viitoarea zonă economică a municipiului, a anunțat viceprimarul Emil Popescu, pe pagina sa de Facebook. 

Terenul în cauză, în suprafață de 18.104 metri pătrați, poate fi concesionat pe o perioadă de 49 de ani, iar prețul minim de pornire al licitației este de 1,38 euro metrul pătrat, pe an, a scris acesta.

Depunerea ofertelor se face în perioada 07-14 mai, pâna la ora 16.00, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Ședința publică de deschidere a ofertelor va avea loc în data de 20 mai, ora 12.00, la sediul Serviciului Contracte, Patrimoniu, Compartiment Elaborare Contracte, Domeniului Public și Privat, situat în Alba Iulia, str. Republicii, nr.26 (vis-a-vis de Dedeman).

”Concesionarea primei parcele deschide drum pentru companiile care doresc să investească în Alba Iulia, în zona șoselei de centură denumită „Parc de Activități”.

E încă o promisiune onorată de actuala administrație din municipiul nostru!

Revenind la parcela la care am făcut referire, reamintesc faptul că, prin contract, concesionarul are mai multe obligații, între care:

  • în termen de maxim 6 luni de la data semnării contractului de concesiune să facă demersurile privind elaborarea documentațiilor/studiilor necesare și a obținerii avizelor obligatorii în vederea obținerii autorizației de construire pentru amenajarea căilor de comunicație și extinderi rețele tehnico edilitare, până la lotul supus concesiunii;
  • în termen de maxim 18 luni de la obținerea autorizației de constuire pentru lucrările prevăzute la punctul de mai sus, să obțină autorizația de construire pentru obiectivul de bază pentru care solicită concesiunea terenului, respectând prevederile documentației de urbanism aprobată cu HCL 54/30.01.2023.
  • în termen de maxim 24 luni de la obținerea autorizației de construire pentru obiectivul de bază pentru care se solicită concesiunea terenului, să înceapă lucrările prevăzute în autorizația de construire și să finalizeze investiția în termenul de valabilitate prevăzut de legislația în materia construcțiilor, iar după finalizarea investiţiei să stabilească pe amplasamentul concesionat sediul social al societăţii.

Sunt convins că, în timp, acest Parc de Activități va reuni tot mai multe companii care să ofere locuri de muncă și să contribuie, prin intermediul taxelor, la creșterea bugetului orașului” a precizat viceprimarul Emil Popescu.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Zonă de dezvoltare economică pe 340.000 mp la Alba Iulia, lângă Autostrada Sebeș-Turda. Anunțul primarului Gabriel Pleșa

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, susținea acum trei ani că administrația locală pregătește dezvoltarea zonei economice în partea de est a localității, în proximitatea Autostrăzii A10 Sebeș-Turda.

Într-o primă fază, urmau să fie scoase la licitație 13 loturi pentru investitori. Loturile urmau să fie racordate la utilități. După 3 ani, primăria anunță că scoate la licitație prima parcelă.

În legătură cu termenele, Alba24 a scris detaliat aici:

ALBA IULIA: Zona de dezvoltare economică de pe centura municipiului, un vis îndepărtat. Precizările primăriei legate de termen

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. SxS

    marți, 02.04.2024 at 19:16

    Zona economică la care nu poți să ajungi din oraș…. din cauza caii ferate…visul investitorilor !!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax