Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Zonă de dezvoltare economică pe 340.000 mp la Alba Iulia, lângă Autostrada Sebeș-Turda. Anunțul primarului Gabriel Pleșa

Publicat

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, susține că administrația locală pregătește dezvoltarea zonei economice în partea de est a localității, în proximitatea Autostrăzii A10 Sebeș-Turda. În curând vor fi scoase la licitație 13 loturi pentru investitori.

Prima fază a proiectului va începe în acest an.

”Am identificat 340.000 mp de teren în domeniul privat al UAT Alba Iulia, în una dintre cele mai pretabile zone pentru dezvoltarea diverselor afaceri sau centre logistice din România (confluența A1/A10, respectiv Cluj Napoca-Sibiu-Orăștie-Deva, zona Alba Iulia-Sebeș devenind primul nod rutier de descărcare dinspre/înspre granița țării-Transilvania).

Pe lângă acești 340.000 mp (ai UAT Alba Iulia), mai sunt disponibili alți aproximativ 920.000 mp aparținând altor proprietari care ar putea sau doresc deja să fie parte a acestui proiect important pentru Alba Iulia. În total vorbim de aproape 126 ha (1.260.000 mp), care vor dezvolta întreaga zonă și vor putea reprezenta un viitor pilon economic al întregii zone.

13 loturi vor putea fi scoase în curând la licitație”, transmite primarul.

Potrivit sursei citate, administrația locală intenționează dezvoltarea zonei situate în estul localității, delimitată de râul Ampoi, centura ocolitoare a municipiului, culoarul de transport feroviar Pan European IV și Autostrada A10 Sebeș – Turda, prin conturarea unei zone de activități economice cu profil tehnologic, logistic și de servicii, care să vină în întâmpinarea investitorilor prin crearea unui cadru propice dezvoltării diferitelor tipuri de activități.

Pleșa mai spune că primăria va face toate demersurile pentru ca autorizațiile necesare de la toate instituțiile statului să fie obținute și că planul urbanistic propus este în faza de concept, având un orizont de aprobare sfârșitul anului 2021.

Prin PUZ-ul propus se urmăresc studierea și reglementarea urbanistică a zonei, crearea unui sistem parcelar dimensionat astfel încât să poată adăposti activități variate, reglementarea unui sistem de circulații adaptat la cerințele de dezvoltare ale unui parc de activități, cu posibilitate de extindere.

În scurt timp UAT Alba Iulia va începe demersurile pentru ca loturile respective să beneficieze de toate utilitățile tehnico-edilitare necesare, mai precizează sursa citată.

Lotul 1: 13.000 mp

Lotul 2, 3, 4, 8, 9: 6000 mp

Lotul 5: 4800 mp

Lotul 6: 12.000 mp

Lotul 7: 21.000 mp

Lotul 10: 13.800 mp

Lotul 11: 15.000 mp

Lotul 12: 8.000 mp

Lotul 13: 9.000 mp

”Dat fiind potențialul foarte mare pe care zona îl are, fiind în proximitatea diferitelor tipuri de infrastructură de transport, anticipăm o extindere a studiului și pe terenurile private situate la Nord de terenul municipalității, iar în acest sens o să facem toate demersurile necesare unui parteneriat solid și durabil cu cetățenii și cu administrațiile publice vecine, pentru creșterea sustenabilă și ecologică a comunității noastre”, mai spune primarul.

”Orice început este greu și sunt conștient că așteptările sunt mari. Au trecut puțin peste 6 luni de la preluarea actualului mandat și știu că răbdarea multora se apropie de final. Cu toții vrem să vedem proiecte duse la bun sfârșit, dar și proiecte noi, care să creeze plus valoare, locuri de muncă noi și un magnet pentru cei care își doresc să trăiască în Alba Iulia. Pentru că acestea toate înseamnă dezvoltare!

Iar o dezvoltare sănătoasă astăzi înseamnă sustenabilitate, coerență, eficiență și o latură puternică verde în orice proiect economic sau edilitar-urban.

Odată cu finalizarea autostrăzii A10, trebuie să ne luptăm ca Alba Iulia să devină o atracție maximă pentru investitorii interni și externi. În câțiva ani, în România se vor căuta aglomerațiile urbane care asigură un acces facil auto și feroviar, cu legături directe la coridoarele pan-europene, dar și cu o forță de muncă bine pregătită. Încă de acum începem eforturile pentru ca această oportunitate să fie fructificată din plin de Alba Iulia în următorii ani”, mai spune Gabriel Pleșa.

Acesta dorește să-i asigure pe viitorii investitori că vor avea ”în Primăria Alba Iulia un partener corect, echidistant și dispus să asigure un climat perfect pentru dezvoltarea afacerii lor”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. a1

    luni, 05.07.2021 at 22:04

    Vise umede useriste… Nu o sa vina sa investeasca nimeni in Alba Iulia.

  2. Cetateanul Turmentat

    marți, 06.07.2021 at 09:22

    Eu sunt foarte curios cine o sa faca acest PUZ minunat si cine o facut acest, proiect conceptoal.
    Beneficiarul primaria Alba Iulia si proiectantul lucreaza in primarie ? si aproba acest proiect ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax