Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia vrea să răscumpere Pasajul din Cetate cu 137.710 euro. Proprietarul cere de patru ori mai mult

Publicat

pasaj 1

Încă din luna februarie a acestui primarul, Mircea Hava anunța că pasajul din Cetate va fi răscumpărat sau expropriat de către Primăria Alba Iulia pentru a reamenaja trecerea subterană dinspre Bulevardul Transilvaniei și Parcul Unirii, din fața catedralelor, dar și constuirea unor toalete publice. Primele demersuri în acest sens se vor face în această lună. Pe oridnea de zi a ședinței de Consiliu Local apare proiectul privind exproprierea pasajului. Suma evaluată este de 137.710 euro, fără TVA.

În momentul de față pasajul aparține unei societăți comerciale care solicită pentru cedarea pasajului suma de 527.500 de euro, de patru ori mai mult față de suma propusă de evaluator.

„Realizarea și amplasarea, în Municipiul Alba Iulia, a lucrării de artă vizuală de for public- Monumentul Unirii a fost aprobat de Ministerul Culturii.

Prin proiect se propune realizarea a cinci obiective specifice:

Închiderea inelului auto perimetrul parcului

Amplasarea Monumentului Marii Uniri

Materializarea AXULUI prin realizarea podului Marii Uniri

Reamenajarea parcului

Redeschiderea parcului

Redeschiderea pasajului subteran B-dul Transilvaniei„ scrie în Raportul de Specialitate al proiectului de hotărâre.

Redeschiderea pasajului Bulevarul Transilvaniei- Parc este și el un punct forte în demersul materializării axului Marii Uniri întrucât se va reda circulației pietonale conexiunea directă dintre parc și bulevadrul Transilvaniei fără ca cetățenii să mai fie nevoiți să aștepte la semafor pentru traversarea Bulevardului 1 Decembrie 1918, respectiv a bulevardului Horea, o arteră auto de circulație intensă la nivelul orașului.

Se vor reface în totalitate toate finisajele pasajului, atat cele interioare cât și cele exterioare.

În pasaj vor fi create 2 wc-uri pentru femei, respectiv bărbați.

Se propune ca nivelul de iluminat să fie unul foarte ridicat pentru a spori siguranța și atractivitatea parcurgerii pasajului.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    joi, 23.08.2018 at 19:58

    Pasajul asta a fost vandut pe vremea aiatolahului Hava ? Daca da, sa-l rascumpere cu cat l-a vandut. Mai bine ar cumpara fasia de pamant din fata Casei studentilor si ar construi ceva acolo. M-a intrebat un turist de ce sunt balariile ale acolo in buricul centrului. Ce sa-i raspunzi ? Ca si-a pierdut primarul coasa prin piata. Penibili pnl-istii astia !

    • Ionut

      vineri, 24.08.2018 at 10:13

      Pilu, daca cumpara primaria fasia de pamant de care zici cu cati bani cere proprietarul, nu sari tu pe urma de cur ca unde se duc banii cetatenilor, ca s-a cumparat cu prea mult etc si etc??

      PS: vezi fabula cu taranul si magarul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax