Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria pune stâlpi pe trotuare din mai multe zone din Alba Iulia. Hava: Indiferent cât o să mă înjure șoferii, trebuie să parcheze în locuri amenajate

Publicat

hava

hava consiliu La mai bine de o lună de la punerea în funcțiune a parcării cu plată din centrul municipiului Alba Iulia, în zona modernizată de pe strada Tudor Vladimirescu, Primăria Alba Iulia dorește să „îngrădească” mai bine locul, pentru că, potrivit primarului Mircea Hava, sunt șoferi care trec cu mașina pe lângă barieră. Totodată, în mai multe zone din oraș vor fi amplasați stâlpi pe trotuare, pentru ca șoferii să parcheze doar în locurile amenajate.

„La parcarea aceasta (n.r. – parcarea din centrul orașului, zona Tudor Vladimirescu), se trece pe lângă barieră. Avem filmări, dar camera nu filmează exteriorul, camera filmează bariera”, a transmis primarul Mircea Hava, în ședința Consiliului Local de miercuri.

Vezi și ŞTIREA TA pe ALBA24: Parcare modernă, cu plată şi… goală, în centrul Alba Iuliei, la o lună de la inaugurare. Aglomeraţie de maşini în spatele blocurilor

„În viața mea nu am suportat gardurile, stâlpii, dar e o chestiune necesară. Lumea nu e așa cum o gândesc eu. Punem în față la H.C.C., o să punem și în zona parcării și în zona sensurilor giratorii. Nu poți să fii tot timpul acolo, unul oprește în sensul giratoriu, altul se urcă pe trotuar. Poliția nu poate fi peste tot”, a mai transmis primarul.

Totodată, edilul local le-a pus „gând rău” șoferilor care își lasă mașinile pe trotuar și acolo unde e oprirea interzisă.

„Ieri (nr. marți) la ora 16.00, pe trotuarul vis-a-vis, o Dacia Logan roșie și un Mercedes cu număr de Sibiu, și-au primit amenda, pentru că eu am sunat, pe mine mă intresează lucrurile aceastea. 500 de lei amendă și trei puncte. Câtă … să faci așa ceva, să te urci pe trotuar cu mașina că așa vrei tu. Indiferent cât o să mă înjure, în zonă acolo o să mă ocup personal ca cei care trebuie să parcheze, să parcheze”, a spus Mircea Hava.

La ședinta Consiliului Local de joi au fost prezenți și doi locatari din zonă, care au solicitat găsirea unor soluții și modificarea tarifului lunar de 100 de lei, pe care îl consideră nedrept și mult prea mare.

Citește și FOTO ŞTIREA TA pe ALBA24: Tensiuni între şoferi, în spatele blocurilor din zona Tudor Vladimirescu din Alba Iulia, din cauza locurilor de parcare

Referitor la adresa trimisă de Prefectura Alba pentru reanalizarea şi modificarea hotărârii prin care a fost aprobat regulamentul parcării cu plată, consilierii locali au votat menținerea hotărârii, însă cu toate acestea, consilierii au spus că vor rediscuta problema după ce va sosi solicitarea din partea asociației de locatari.

Citește și Regulamentul pentru PARCAREA cu PLATĂ din centrul oraşului Alba Iulia: Prefectura cere modificări, după ce locatarii au reclamat taxa prea mare

„Orice serviciu public trebuie să se susțină din taxe. Niciodată o parcare publică nu se face gândindu-te că o vei recupera într-un număr de ani. Niciodată un drum public nu se face gândindu-te că dacă trec cinci mașini sau chestiuni de genul acesta se recuperează în ani. Toate investițiile publice sunt făcute public, de aceea nu au amortizare calculată. Parcările cu plată sunt făcute pentru a gestiona și pentru a orândui anumite lucruri”, a transmis primarul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

18 Comentarii

18 Comentarii

  1. jojo

    joi, 22.10.2015 at 16:25

    De ce angajatii primariei nu parcheaza masinile in zona respectiva si atunci v-or vedea costul real al acestui serviciu. E frumos sa vorbesti dar nu te pui niciodata in pielea omului de rand.

  2. Locatarul

    joi, 22.10.2015 at 18:05

    Vreau sa-l vad pe primarul Hava,dirijand circulatia si facand pe dirijorul de masini spre parcarea platita,in special cele ale institutiilor nesimtite din zona. Vrem sa- l vedem cum rezolva PERSONAL problema, ca personal am vazut ca stie sa vina de fiecare data in zona,cand se apropie alegerile sa ceara pareri si voturi,apoi nu-l mai vezi decat in ziare. Haideti domnule primar sa va vad cat de potent sunteti cand aveti de infruntat nesimtirea.

  3. Mdda

    joi, 22.10.2015 at 20:37

    Dar politia locala ce face, la cati sunt sa faca pe schimburi si sa pazeasca locurile unde se parcheaza nelegal, ca si asa ii platiti degeaba. Iar bani care ii dati pe stalpi aceia, ati putea sa mai amenajati si alte parcari mai ieftine decat cea din centru care este cu plata.

  4. .

    joi, 22.10.2015 at 21:14

    Peste tot in lume, sub diferite forme, se gasesc asemenea „dispozitive” care impiedica masinile sa opreasca pe trotuare. Nu se inventeaza la noi apa calda. Politistii locali se pot ocupa de alte indatoriri decat sa dea toata ziua amenzi. Masura asta trebuia luata de mai mult timp!

  5. Baad

    joi, 22.10.2015 at 21:16

    Mai primare fa și tu locuri de parcare cate trebuie și unde trebuie și după aia pune stâlpi unde vrei. Hai și dumitale prin spatele bulevardului sa vezi ca stam ca sardelele ca unii nu au unde sa parcheze și alții au garaje de încap cate doua mașini. Fa o tură de noapte ca atunci vezi realitatea și sunt convins ca o sa te crucești.

  6. uyu

    joi, 22.10.2015 at 21:36

    Parcări unde sunt in oras.
    toate sunt cu plata.
    poate o sa par cam in aer.
    pe navele suspendate.

    • bns

      vineri, 23.10.2015 at 11:29

      Am fost azi in oras. Culmea, nu sunt toate cu plata. Nu doar ca pari, ci tu chiar esti in aer.

  7. Bogdan

    vineri, 23.10.2015 at 00:05

    Domnul Hava are impresia ca omul de rand mai are bani si de parcare dupa celelalte taxe ?

    • ssssssss

      vineri, 23.10.2015 at 11:28

      atunci mergi pe jos. In toate orasele mai rasarite, chiar si in cele mai mici sunt parcari cu taxa1-2 lei/ora si nu se plange nimeni. Cine nu are bani, merge pe jos/bicicleta/ troleu/ autobus etc. nu poti sa fii si cu s…ula in fund si cu sufletul in rai in acelasi timp.
      Acum probabil o sa renunte la a mai merge cu masina cei care obisnuiau sa mearga chiar si 300 metri pana la magazin cu auto.

  8. eu

    vineri, 23.10.2015 at 09:22

    Din excces de zel poate orice sa faca, dar nu inseamna ca e solutia corecta. Apropo de parcari, platesc locuri de parcare-platesc doua. pentru ca in zona surpriza, nu s-au ocupat, desi dau niste bani pe patru linii cei care nu au dorit sa-si ia loc de parcare , parcheaza pe locurile noastre, daca avem noroc sa nu le parcheaza pe sub geamuri si cel mai des pe strada care trece printre blocuri fara sa-ti lase loc sa te mai strecori, eu care vin de jos sunt si in panta si la cativa cm de ei, la iarna ce fac?. pe dumnealor ii doare undeva ca stationeaza si pol locala nu se baga ca nu au in fisa postului astfel de atributii. De acord, dar cineva trebuie sa faca ceva ca cei care ciupesc parcari din astea nu sunt saraci sunt doar nesimtiti, au salarii in casa de peste 10.000 lei(jandarmerie, patron,directoare la finante, etc). Pana unde le mai permiteti domnule primar ca tot vorbim de parcari, mai tineti cont si de cei care platesc la timp impozitele legate de acest oras.

  9. ab

    vineri, 23.10.2015 at 09:29

    Domnul primar a sunat repede la politie sa ii amendeze, dar de cate ori a sunat sa amendeze masinile parcate neregulamentar in fata primariei pe prima banda de mers? Presupun ca le vede si pe acelea, doar acolo isi are biroul.

    • Popica

      sâmbătă, 24.10.2015 at 09:42

      Pai cum sa amendeze masinile oprite in fiecare zi pe banda 1 in fata primăriei, ca alea sunt masinile lor, cu număr smecher WPA. Ei blochează cu nesimțire o banda si noi facem ca prostii 30 de minute din Micesti pana in Centru!

  10. Doru

    vineri, 23.10.2015 at 09:53

    Mircea hava are impresia ca am parca pe trotuare daca ar fi suficiente parcari si la preturi rezonabile !
    Sa mearga printre blocuri sa vada cum a concesionat toate locurile si cei care merg in vizita la cineva sau care nu au mai ” prins” loc de parcare nu au efectiv unde sa parcheze, iar preturile practicate pentru parcare in Alba iulia sunt peste cele din Sibiu, Cluj sau chiar Bucuresti !

  11. Rosshhu

    vineri, 23.10.2015 at 13:38

    100% nu o sa puna niciun stalp in zona prefecturii si a strazii Bucuresti….ca deh ..nu o sa-si deranjeze niciodata colegii de partid!

  12. Locatarul

    vineri, 23.10.2015 at 18:22

    Vreau sa vad stalpii si in fata Palatului de Finante,unde este semn de oprirea interzisa,iar trotuarul este ocupat total de masini. Alea nu le vede politia…..probabil ca au sa scoata semnul,dar vreau sa vad trotuarul liber,destinat circulatiei pietonale. Daca e „regula”sa fie peste tot locul……nu-i asa domnule primar? Sau la alegerile viitoare nu mai candidati si nu va mai intereseaza popularitatea?

  13. unul nemulțumit

    sâmbătă, 24.10.2015 at 01:22

    Am sa ii inmanez cheile masinii mele sa caute domnul primar o parcare liberea ca să nu mai parcam pe trotuar.Asta daca va găsi… Să nu mai zic de sensurile giratorii care is ca in Bangladesh,adică mari,tâmpit semnalizate , pline de transee de la cabluri si semaforizate… Mai trebuie puse si bariere si cate un milițian în mijlocul lor ca sa fie funcționale… Lucru slab..

  14. Micul inteprinzator

    luni, 26.10.2015 at 11:24

    De vineri 23.10.2015 au fost instalate indicatoare ”Oprirea interzisa” pe tot B-dul Republicii .Acest fapt pune in imposibilitatea de asi desfasura activitatea cca 20 firme .Clientii nu pot opri,furnizorii la fel.Se stie foarte bine situatia economoca a micilor firme private, fiecare cu 3-10 angajati,care se straduiesc sa supravietuiasca la concurenta cu marile magazine .Nu cunoastem motivele ,speram sa nu fie nici o legatura cu marii retail-eri care doresc sa-si elimine concurenta

  15. nice

    vineri, 20.11.2015 at 11:54

    mergeti in orasele mari sa dati si 5 lei/h ca sa puteti parca in centru… avem o singura parcare platita si cu aia sariti in cap.. cel mai bine platita de la 8 la 20 si liber dupa aceea pentru locatari blocurilor dar numai pana la 8 dimineta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax