Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Primăriile din Stremț și Râmeț contractează un credit de 1 milion de euro pentru finalizarea unui proiect de infrastructură

Publicat

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Stremț-Râmeț a lansat de curând o licitație publică pentru contractarea unui împrumut bancar de peste 1 milion de euro pentru finalizarea proiectului integrat „Infrastructură edilitară modernă, de mediu, transport și socială pentru A.D.I. Stremț-Râmeț din județul Alba”.

Potrivit primarului comunei Stremț, Traian Ștefan Popa, este vorba despre un proiect de aproximativ 6 milioane de euro, început în urmă cu mai mulți ani, prin care în zonă se efectuează lucrări la sistemul de apă și canalizare, o stație de epurare, mai multe drumuri, un centru de îngrijire pentru persoane vârstnice și altele, iar lucrările sunt finalizate în proporție de 99%. Până în prezent au fost inițiate discuții cu mai multe instituții bancare.

În caietul de sarcini se precizează că acest credit, în valoare de 4.851.624 lei, va fi utilizat pentru asigurarea plății cheltuielilor care vor constitui ultima tranșă de plată din cadrul proiectului menționat, mai precis contravaloarea lucrărilor, a serviciilor, taxelor, bunurilor și altele. Valoarea estimată a contractului de achiziție este de 5.032.346,99 lei, echivalentul a 1.109.693.09 euro, la cursul BNR din data de 11 noiembrie 2012, 1 euro = 4.5349 lei, reprezentând costuri aferente creditului.

Atribuirea contractului se face prin licitație publică, la care au dreptul de a participa bănci și instituții financiare, naționale și internaționale, în nume propriu sau prin filiale sau sucursale. Rambursarea se va face pe o perioadă de 20 de ani, în rate trimestriale egale, cu posibilitatea efectuării de plăți în avans, sau a amânării ratelor, fără costuri suplimentare, în cazul apariției unei situații neprevăzute.

Licitația a fost lansată în 13 ianuarie, iar criteriul pentru atribuirea contractului de achiziție este prețul cel mai scăzut. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 28 februarie 2013, ora 9.00.

În decembrie 2012, consilierii judeţeni au aprobat un proiect de hotărâre de repartizare a fondurilor din bugetul de stat, pe unităţi administrativ-teritoriale din Alba, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură. Vedeți AICI cum au fost repartizați banii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Dionis

    miercuri, 16.01.2013 at 23:50

    Oare primarul comunist din Stremt si-a terminat casa?
    O va termina, cu siguranta, in acest mandat daca nu e chiar gata!

  2. Cetateanu

    joi, 17.01.2013 at 19:09

    Azi 17 ianuarie primari sarbatoresc la Ramet e si comunistul din Stremt acolo

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax