Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primarul Clujului a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Vezi ce firmă implicată în dosar a făcut lucrări în Alba

Publicat

Curtea de Apel Cluj a decis vineri, în jurul orei 0.30, ca primarul Clujului, Sorin Apostu, să fie arestat preventiv pentru 29 de zile. Sorin Apostu a fost reţinut miercuri, sub acuzaţia de luare de mită. Dosarul prezintă mai multe fapte de corupție în formă continuată.

Apostu a fost reţinut, miercuri, de procurorii DNA. Ordonanţa de reţinere a edilului expira joi, la ora 20.50. Surse judiciare au declarat, pentru NewsIn, că Sorin Apostu refuzat, miercuri, să facă declaraţii în timpul audierilor de la DNA Cluj.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului Local Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor, prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu este şi ea învinuită în acest dosar.

Printre contractele încheiate de Primăria Cluj şi care au ajuns în atenţia DNA se numără şi cele privind lucrări de reparaţii, întreţinere, construire şi proiectare a 300 de străzi şi alei, precum şi 120 de artere principale din municipiu. Acestea ar trebui finalizate în 2013, de asociaţia de firme „KIAT” – „Diferit”, în urma unei licitaţii câştigate, pentru proiectul ce este finanţat cu 600 de milioane lei. Reamintim că firma „Diferit” este câştigătoare şi a unor licitaţii şi la Alba Iulia, pentru reparaţii la străzile din centrul oraşului.

UPDATE: Sorin Apostu a fost suspendat, vineri, din PDL, după cum a anunţat conducerea organizaţiei judeţene Cluj a partidului.

Citeşte şi:

FLOREA vs DIFERIT: Licitaţia pentru modernizarea pasajului peste râul Ampoi, contestată de participanţi

Miză de 7 milioane de euro. Modernizarea străzii Al.I. Cuza s-a blocat. Licitaţii contestate între „Diferit” Cluj şi asocierea „Grup Corint” – „Florea Grup”

Firmele contestatare au căzut la pace: Încep lucrările de modernizare a şoselei de la intrarea în Alba Iulia dinspre Cluj

Citește mai multe amănunte despre cazul primarului din Cluj, pe Realitatea.net

Foto: Ziua de Cluj

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. mc donalds

    vineri, 11.11.2011 at 08:01

    de pilda DIFERIT a lucrat la refacerea strazii Mihai Viteazul pe portiunea din fata ziarului UNIREA, portiune care a fost refacuta cu un an inainte de ELIS PAVAJE, si care a mai fost refacuta cu citiva ani inainte.
    Din refacere iese o afacere:)

  2. atti

    vineri, 11.11.2011 at 17:28

    SE FURA CA DRACI, SI NOI MURIM DE FOAME, FRIG, LIPSA DE ASISTENTA MEDICALA.NU E CORECT, DEJA SE FACE UN EROU DIN APOSTU, SI TURNATOR DIN DOAMNA CARE A RECLAMAT.E INCORECT CA ACESTI DOMNI, DOAMNE SA TRAIASCA CA NISTE, FARAONI, SI NOI IN MIZERIE SOCIALA.AVERI CA APOSTU SI CEI DIN PDL, SE FAC IN SUA IN TREI-PATRU GENERATI, NU IN 10 ANI.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax