Administrație
Firmele contestatare au căzut la pace: Încep lucrările de modernizare a şoselei de la intrarea în Alba Iulia dinspre Cluj
Lucrările de modernizare a pasajului peste râul Ampoi, respectiv a sectorului DN1-E81 pe strada Alexandru Ioan Cuza din Alba Iulia vor demara în perioada următoare. După mai multe luni de întârzieri cauzate de numeroasele contestaţii depuse de societăţile comerciale participante la licitaţie, proiectul îşi va urma în sfârşit cursul firesc.
Proiectul depus de Primăria municipiului Alba Iulia şi aprobat spre finanţare în luna septembrie 2010, de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a obţinut cofinanţare de la Uniunea Europeană, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, iar valoarea totală a acestuia se ridică la suma de 30.375.822 lei. Această investiţie presupune modernizarea sectorului de drum european de la ieşire din municipiu spre Teiuş, pasajul peste cale ferată, podul peste râul Ampoi, precum şi reţeaua de apă şi canalizare din cartierul Bărăbanţ.
Administraţia locală anunţa în urmă cu câteva luni că „Nu avem de gând să suprapunem lucrările cu intervenţiile la pasajul de peste calea ferată şi a podului de peste râul Ampoi, deoarece atunci nu se va mai putea realiza accesul în oraş. Din cauza lăţimii de patru benzi pe care o are acest tronson de drum, se va lucra alternativ pe câte două benzi. Anul acesta, avem de gând să lucrăm la carosabil şi infrastructură, inclusiv la reabilitarea reţelei de apă şi canalizare din Bărăbanţ“, a explicat directorul Direcţiei Tehnice, Dezvoltare din cadrul Primăriei Alba Iulia, Silvia Moldovan.
Reamintim că modernizarea pasajului peste râul Ampoi, respectiv a sectorului DN1-E81 pe strada Alexandru Ioan Cuza din Alba Iulia risca să rămână în stadiul de proiect curajos al administraţiei locale, iar asta din cauza contestaţiilor depuse de societăţile comerciale participante la licitaţie. Contractul de finanţare pentru acest proiect va expira în 2013, iar până atunci lucrările ar trebui să fie finalizate.
Câştigătorii ultimei licitaţii au fost firmele „Florea Grup” SRL şi „Grup Corint” SA, asociate, iar Primăria Alba Iulia urma să semneze contractul de modernizare, în luna octombrie. Licitaţia a fost lovită însă de contestaţia firmei „Diferit” SRL Cluj-Napoca.
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a dat însă o veste bună administraţiei locale, în 12 octombrie: „Ia act de renunţarea la contestaţia formulată de SC Diferit SRL, în contradictoriu cu Primăria Municipiului Alba Iulia. Dispune continuarea procedurii de atribuire“. Prin urmare, lucrarea va fi realizată în asociere de firmele Florea Grup şi Grup Corint, declarate câştigătoare ale licitaţiei, după ce Diferit SRL şi-a retras contestaţia depusă.
Reamintim că reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au declarat recent că riscă să se piardă linia de finanţare pentru acest proiect, iar investiţia să nu mai vadă lumina zilei în cazul în care aceste contestaţii vor continua. Din aprilie şi până în prezent, licitaţiile de atribuire a lucrărilor au fost întârziate de duelurile al contestatarilor. Prima licitaţie a fost câştigată de firma „Diferit” SRL din Cluj-Napoca şi contestată la vremea respectivă de „Florea Grup” SRL şi „Newamport Compani” SRL Bistra.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Pingback: Primarul Clujului a primit, azi noapte, mandat de arestare pentru 29 de zile. Vezi ce firmă implicată în dosar a făcut lucrări în Alba | alba24