Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primarul din Aiud neagă acuzațiile aduse de consilierii locali PDL: Vezi ce spune despre piatra cubică, deșeuri și arborii tăiați din centru

Publicat

Sosit la Alba Iulia pentru a „lămuri”, în conferință de presă, câteva aspecte tulburi din administrație, aduse în discuție recent de consilierii locali PDL, primarul Aiudului, liberalul Horațiu Josan, a dezmințit toate acuzațiile pe care i le-a adus grupul opozanților politici din Consiliul Local. El susține că piatra cubică din oraș, subiect al unei serii de controverse între el și tabăra adversă, nu a fost vândută, deșeurile nu au mai fost depuse în rampa din Aiud după oprirea funcționării acesteia, așa cum suspecta Oana Badea, arborii din centru, „din dreapta primăriei”, au fost tăiați la sugestia arhitectului care se ocupă de proiectul de reabilitare a zonei centrale protejate.

„Piatra cubică nu a fost vândută, o avem în inventar”

Piatra cubică rezultată în urma refacerii unor străzi este depozitată și inventariată în cadrul Serviciului public de administrare a patrimoniului local. Aceasta este declarația primarului Horațiu Josan, care susține că aceasta nu a fost vândută și că nici nu s-a estimat vreun preț pentru a o putea valorifica: „Piatra cubică a făcut și obiectul unor plângeri penale, care au fost soluționate. Această piatră cubică va fi folosită în zonele centrale istorice protejate ale municipiului Aiud, pe alte proiecte din oraș și surplusul va fi valorificat după ce se face o evaluare. Am avut foarte multe solicitări să le vindem dar nu le-am vândut. Nu se putea vinde pentru că nu avea preț stabilit”.

„Arborii din centru au fost tăiați la sugestia arhitectului”

Acuzat că „peticește” centrul orașului, primarul Aiudului „dă vina” pe proiectul tehnic pentru reabilitarea zonei centrale protejate și susține că arborii „de pe partea dreaptă a primăriei” au fost tăiați la sugestia arhitectului: „Noi am comandat un studiu de fezabilitate și un proiect tehnic pentru zona centrală protejată. Ceea ce se întâmplă actualmente în Aiud și în spațiile verzi de acolo este exact pus în practică din studiu. De fapt, este o reparație a trotuarelor, a spațiilor verzi și înlocuirea copacilor, la sugestia arhitectului. De la anul, se va porni etapizat în refacerea zonei protejate. Săptămâna viitoare o să apară în dezbatere publică exact acest studiu de fezabilitate pentru a-l putea duce în fața Consiliului și a aiudenilor”.

Atac în contencios administrativ „pe formă, nu pe fond” pentru prețurile majorate ale serviciului de salubrizare

O altă neregulă vehiculată de grupul PDL din CL Aiud a fost suspiciunea că, în ciuda majorării tarifelor la serviciul de salubrizare din cauza sistării activității rampei de gunoi, deșeurile se depuneau tot acolo, ceea ce nu mai justifica majorarea tarifelor din considerentul transportului în Alba Iulia. „Se spune că s-a depozitat gunoi în rampa închisă din iulie. A fost o neînțelegere. Rampa nu a fost închisă ci acolo s-a sistat depunerea de gunoi. Am cerut societății care prestează serviciul de salubrizare în Aiud să încheie contracte cu Salprest, care administrează rampa de depozitare a deșeurilor de la pârâul Iovului. Ceea ce au sesizat comisarii de la Garda de Mediu a fost după o intervenție de două zile, după un incendiu. Ultima constatare a celor de la Garda de Mediu e că rampa este securizată, nu există acces acolo, accesul se poate face doar pentru incendii. Nu se depozitează acolo gunoi. Ar fi chiar culmea să se depună după atâta timp. Există un atac în contencios administrativ, pe formă, nu pe fond”, a explicat primarul.

„Nu este avantajos pentru aiudeni să cumpere stadionul Metalul”

Sugestia democrat-liberalilor de a încerca să achiziționeze stadionul Metalul, aflat în trecut în proprietatea SC Metalurgica SA și în prezent deținut de firma SC Agro Expres Development SRL a fost respinsă de primar, pe motiv că nu ar fi avantajoasă pentru municipalitate. „Și stadionul a făcut obiectul unor plângeri penale. Când proprietarul actual a dorit să schimbe destinația din bază sportivă în altceva nu i s-a dat aprobarea. Consider că nu este avantajos pentru aiudeni să cumpere acest activ de la proprietar. Ar fi o investiție care nu ar acoperi bugetul Aiudului pe un an. Deocamdată stă stadionul acolo, ne permitem să facem sport, este folosit terenul și pistele, gratuit, de către cei care vor să facă antrenament”, a mai spus Josan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Adrian

    joi, 24.10.2013 at 00:59

    Stadionul ar fi necesar pentru Aiud….ce stadion avem??…cel de sus…al Olimpiei…sau fostul stadion al Olimpiei…acela poate fi maxim teren de antrenament…in schimb….celalalt…are tot ce are nevoie o echipa de liga 2…vreo 7000 de locuri…dar de aici scadem tribuna de lemn…deci vreo 5000…sala de sport…are camere pentru cantonament…are tribuna acoperita…se poate instala si o nocturna…dar acolo…ce avem???,,…sportul e facut praf de primarul acesta…rusine!!!

    • Alexe

      vineri, 25.10.2013 at 17:15

      Da , stadion la ce ne trebuie, avem crasme pentru tineri, de ce sa avem si stadion. Da , e o rusine acest primar care ne minte de 3 legislaturi si nu face nimic. Nimeni nu l-a votat, pe oricine intrebi zice ‘eu nu l-am votat’, a iesit totusi …. de ce ???? si cum ???? Se taie la fier vechi Metalurgica, au fost disponibilizati 380 de oameni …. de ce ??? intereseaza pe primar acest aspect??? NU de ce l-ar interesa , el face excursii permanent in Ungaria la baut si mancat ca porcu’ , mai merge si in Portugalia ca de … sunt bani pentru excursii si altele pe care mi-e e scarba sa le mai amintesc …
      Asta e primarul nostru !!!!

  2. Corect d-le ALEXE

    duminică, 10.11.2013 at 22:14

    pe primarul asta il leaga de aiud doar un lucru ….pardon 2…***** si bautura!
    Din pacate Aiudenii dorm…inca …si nu s-au trezit!
    Dintr-un oras fruntas in judet am ajuns mai jos decat fosta comuna Teius!
    Realizarile primarului, ale primariei si a unui consiliu local impotent se vad!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax