Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primarul din Şibot, Ilie Tomuş, în vizorul ANI, pentru incompatibilitate cu funcţia publică, pentru că a fost şi persoană fizică autorizată, timp de doi ani

Publicat

primarul din sibot Agenţia Naţională de Intergritate a constatat situaţia de incompabilitate în cazul primarului din Şibot, Ilie Tomuş. Potrivit ANI, acesta a deţinut, în perioada 2012 – 2014, calitatea de comerciant ca persoană fizică autorizată, concomitent cu funcţia publică. Numele primarului apare pe o listă cu 30 de aleşi locali în stare de incompatibilitate, făcută publică vineri, de ANI.

Vezi şi Ce a găsit Curtea de Conturi la Primăria Șibot, ce măsuri au fost luate și ce spune primarul Ilie Tomuş

Reamintim că în cazul aceluiaşi primar şi referitor la situaţia de incompatibilitate, există o decizie definitivă în instanţă, anul trecut. Atunci, în urma unui denunț făcut de adjunctul său, viceprimarul Dacian Herlea, primarul a fost condamnat la pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare pentru activităţi comerciale incompatibile cu funcţia de primar. Fapta de care a fost acuzat atunci primarul este că, din 2010 până în acest an, a desfăşurat activităţi comerciale în sectorul bovinelor de lapte, ca persoană fizică autorizată, calitate incompatibilă cu cea de primar, potrivit legii.

Vezi şi PRIMARUL din Şibot, CONDAMNAT la un an de ÎNCHISOARE cu suspendare. De patru ani desfăşura activităţi comerciale incompatibile cu funcţia

ANI comunică în 18 decembrie faptul că Ilie Tomuş, primarul comunei Şibot “s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 iunie 2012 – 14 iulie 2014 întrucât a deținut simultan funcția de primar al comunei Șibot, jud. Alba, și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul „Tomuş Ilie Persoană Fizică Autorizată”, încălcând dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea 161/2003”.

Agenţia comunică faptul că Ilie Tomuş, primarul comunei Şibot “s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 iunie 2012 – 14 iulie 2014 întrucât a deținut simultan funcția de primar al comunei Șibot, jud. Alba, și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul „Tomuş Ilie Persoană Fizică Autorizată”, încălcând dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea 161/2003”.

Potrivit aceleiaşi surse, primarul a fost anunţat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază. Contactat telefonic de Alba24, Ilie Tomuş a spus că nu ştie nimic despre această situaţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax