Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, propus pentru funcţia de ministru de Interne şi vicepremier

Publicat

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, este propunerea din partea PNL pentru funcţia de ministru de Interne, rămasă vacantă după demisia lui Radu Stroe, în urma accidentului aviatic din Apuseni. Iohannis a fi acceptat nominalizarea.

UPDATE: Potrivit unor surse PNL citate de Mediafax, Iohannis nu ar vrea să renunţe la funcţia de primar, ci ar alege opţiunea de suspendare din acest post pe 6 luni.

Reamintim că vineri se desfăşoară şedinţele Biroului Politic Central şi Delegaţiei Permanente ale PNL, în care sunt luate în discuţie şi validate o serie de propuneri privind înlocuirea unor miniştri.

Liberalii au validat în BPN şi DP nominalizarea lui Eugen Nicolăescu în poziţia de ministru de Finanţe, după ce Daniel Chiţoiu a anunţat joi demisia din Guvern, pentru a se dedica activităţii politice, pe cea a lui Cristian Buşoi pentru Ministerul Sănătăţii, precum şi pe Teodor Atanasiu pentru Ministerul Economiei, în locul lui Andrei Gerea.

Iohannis este prim-vicepreşedinte al PNL şi exercită al patrulea mandat consecutiv de primar al municipiului Sibiu.

În 2009, Iohannis a fost propus pentru postul de premier, Traian Băsescu preferându-l atunci pe consilierul BNR Lucian Croitoru.

Klaus Iohannis este membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) încă de la înfiinţare, din 1990, iar în perioada 2001-2013 a fost preşedintele formaţiunii, demisionând din această funcţie după înscrierea în PNL, în februarie 2013.

S-a lansat în politică în 2000, când FDGR a decis să aibă un candidat propriu la Primărie, cu scopul de a obţine mandate de consilieri locali.

S-a născut în 13 iunie 1959, la Sibiu, este căsătorit şi nu are copii.

Reamintim că Iohannis s-a aflat anul trecut în atenţia ANI, care a întocmit un raport prin care a constatat că se afla în incompatibilitate cu funcţia de primar. Potrivit ANI, acesta a îndeplinit concomitent cu funcţia de primar, şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA Sibiu şi de la SC Pieţe SA, ce contravenea prevederilor legale. Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI.

Citeşte şi Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI în cazul incompatibilităţii primarului din Sibiu, Klaus Iohannis

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax