Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primarul Tiberiu Raţiu, despre situaţia unităţii sanitare din Abrud: „Spitalul funcționează și va funcționa, în ciuda celor care își râd în barbă”

Publicat

Declaraţiile liderilor PSD Alba cu privire la situaţia spitalului din Abrud l-au determinat pe primarul Tiberiu Ioan Raţiu să ia o poziţie oficială referitor la acest subiect. Edilul consideră că social-democraţii ar putea să se informeze mai bine despre situaţia unităţilor sanitare din ţară şi în special a celor din judeţ şi atrage atenţia asupra faptului că, în ultimii ani, spitalul din Abrud a beneficiat de finanţare de peste 40 miliarde lei vechi.

Ca urmare articolului publicat de noi, miercuri, cu privire la situația Spitalului Orășenesc Abrud, dar şi a reacției managerului acestei instituții, primarul orașului Abrud, Tiberiu Ioan Rațiu a dorit să îşi exprime punctul de vedere în legătură cu problema adusă în discuție în cadrul conferinței de presă a PSD Alba.

Primarul a declarat că a rămas surprins de poziția PSD Abrud și a liderilor locali, deoarece consideră că sunt foarte bine informaţi în ceea ce priveşte situația spitalelor din județ și din țară, dar le este binecunoscut faptul că Spitalul Orășenesc Abrud a beneficiat, în ultimii trei ani, de cele mai mari fonduri externe alocate spitalelor din județ și anume de peste 40 miliarde lei vechi.

Tiberiu Raţiu le mulțumeşte consilierilor PSD din Abrud că au fost de acord ca sumele cele mai mari, alocate în perioada aceasta de către Consiliul Local Abrud, să fie direcţionate către instituţia sanitară a localităţii și cataloghează ca fiind scuzabile „confuziile” apărute în comunicatul de presă al biroului PSD Abrud. ”Este un prim exercițiu de presă, un atac în care administrația este confundată cu guvernarea locală, existența unei instituții cu inexistența ei.”

Vă prezentăm integral poziţia primarului oraşului Abrud:

”Dacă până în prezent Primăria și Consiliul Local Abrud  au avut ca orientare atragerea de fonduri externe și co-finanțarea pentru îmbunătățirea condițiilor de spitalizare și de confort a pacienților, în etapa următoare va avea în vedere finanțarea investițiilor care au ca obiect creșterea calității actului medical.

Spitalul Orășenesc Abrud a mai parcurs perioade critice, dar niciodată nu a beneficiat de investiții atât de mari. Cu un management responsabil, care să țină cont de condițiile actuale de finanțare și orientare a sistemului sanitar, sunt convins că se va depăși și această perioadă. Cu riscul de a dezamăgi câțiva <oameni de bine>, vreau să îi invit să arunce o privire asupra clădirilor spitalului care, în scurt timp, vor arăta aproximativ la fel – ca arhitectură – , dar vor oferi condiții net superioare atât pacienților, cât și personalului medical.”

Declarația primarului se ]ncheie cu un mesaj adresat ”celor care speră să-și facă un capital politic pe seama reformei din sistemul de sănătate”: ”Spitalul din Abrud funcționează și va funcționa – cu greutăţi mai mari sau mai mici – în ciuda celor care își râd în barbă și zic <Lasă să se închidă, că-l deschidem noi!>”.

Puteţi reciti declaraţiile reprezentanţilor PSD Alba şi reacţia managerului spitalului din Abrud aici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax