Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primele REZULTATE la Bacalaureat 2019 sunt afişate LUNI, 8 iulie. Aproape 2.300 de absolvenți din Alba își vor afla notele

Publicat

rezultate-examen

Primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2019 vor fi afișate în centrele de examen și pe site-ul Ministerului Educației luni, 8 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

Citește și REPORTAJ ALBA 24: Bacalaureatul prin ochii unor elevi din Alba Iulia. Patru ani de liceu, comprimați în nouă ore de examen

Prima etapă a examenului de maturitate, în sesiunea de vară din acest an, s-a desfăşurat în perioada 3-13 iunie, cu probele orale. În urma acestora, candidaţii primesc calificative: experimentat, avansat sau mediu.

Probele scrise au fost în perioada 1-4 iulie.

În județul Alba, la probele scrise, șase candidați au fost eliminați din examen, după ce au fost prinși cu telefoane mobile în săli.

Din datele transmise de inspector școlar general IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, la proba de Limba și literatura română au fost patru cazuri de tentativă de fraudă. Este vorba despre absolvenți din Apuseni, mai exact doi care au dat examen la Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni și câte unul de la Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” Abrud și Liceul ”Dr. Lazări Chirilă” Baia de Arieș. De asemenea, dintre cei 2.334 de absolvenți înscriși la Bacalaureat la proba de Limba și literatura română, au lipsit 68.

Citește și BACALAUREAT 2019 în ALBA: 4 candidați ELIMINAȚI din examen, la proba de ROMÂNĂ. Au fost prinși cu telefoane mobile în săli

Alți doi candidați au fost eliminați la proba de Matematică. Cazurile de tentativă de fraudă au fost înregistrate la Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni și la Dr. Lazări Chirilă” Baia de Arieș, cei doi elevi eliminați fiind din promoțiile anterioare ale unităților de învățământ. De asemenea, dintre cei 2.387 de absolvenți înscriși la Bacalaureat la proba de Matematică, au lipsit 91.

Citește și BACALAUREAT 2019 în ALBA: Doi candidați ELIMINAȚI din examen, la MATEMATICĂ. Au fost prinși cu telefoane mobile în săli

La ultima probă în cadrul sesiunii de vară a examenului de Bacalaureat 2019, cea la alegere în funcție de profil și specializare, dintre cei 2.390 de candidați înscriși, au lipsit 91.

Citește și BACALAUREAT 2019, în ALBA: 91 de absenți la ultima probă de examen. Primele rezultate, LUNI

Potrivit metodologiei candidații care sunt fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Elevii în cauză pot relua integral examenul de Bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea din timpul căreia au fost eliminați.

Asta ar înseama că elevul în cauză va putea susține examenul cel mai devreme în toamna anului 2020.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax