Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REPORTAJ ALBA 24: Bacalaureatul prin ochii unor elevi din Alba Iulia. Patru ani de liceu, comprimați în nouă ore de examen


Publicat

Presiune, stres, susținerea părinților, zeci de culegeri, comentarii literare, ore de meditații și mai puțin timp liber, totul pentru ”examenul maturității”. Patru ani de studiu comprimați în 9 ore de examinare. 

În mai puțin de 24 de ore, sălile centrelor de examinare din Alba vor fi pline cu peste 2.500 de elevi, pentru prima probă scrisă la Limba și Literatura Română, din cadrul examenului de Bacalaureat 2019.

Între camere de supraveghere, metodologii, procese verbale, procese scrise, profesori supraveghetori (câteodată mai stresați decât elevii) directori, inspectori și un set de subiecte, se va decide viitorul celor au terminat patru ani de liceu. 

Alba24 a stat de vorbă cu patru elevi din Alba Iulia pentru a afla cum arată ”examenul maturității” prin ochii celor care de mâine vor fi în sălile de examinare. 

Elena Zah, absolventă de mate-info engleză intensiv, a Colegiului Național ”Horea Cloșca și Crișan din Alba Iulia. Într-o scurtă descriere voluntariatul, limbile străine și visele mari sunt vitale pentru aceasta. 

”E un examen. Punct. E reflecția cunoștințelor dobândite pe parcursul liceului. Și consider bacul ca fiind la mijlocul dintre „util” și ‘inutil”. Româna mi-a plăcut mult în liceu, dar pot spune că a devenit din ce în se mai structurală, mai teoretică decât ar trebui, mai ales vizând cerințele pentru BAC.

elena zah

Sursă foto: Orși Novak

Dacă tot e literatură și nu gramatică, de ce nu se încurajează o altă abordare : mai creativă, mai umană? Matematica ține de exercițiul constant, altfel nu ai cum să o stăpânești pentru o notă decentă.

Iar biologia, ei bine, ea e destinată memorării cuvânt cu cuvânt, n-ai ce-i face, dar include în cea mai mare parte informații de cultură generală.

În mare, bacul nu a ajuns la cea mai eficientă formă de examinare, dar nici cea mai absurdă.

După ”examenul maturității” Elena se va îndrepta către un domeniu tehnic, din cadrul Universității din Cluj Napoca. 

Adrian Savonea este proaspăt absolvent al Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia. Un tânăr activ civic, implicat în societate, care deși vede lumea matematic, adoră socializarea și interacțiunea cu cei din jurul său. Va da bacul la română, matematică M2 și geografie.

La matematică nu își face mari probleme, acolo lucrurile sunt mai clare spune Adi, în schimb nesiguranța vine la română. 

Ca orice absolvent de liceu, m-am pregătit pentru BAC în funcție de materie. Sunt materii la care ai început să te pregătești de acum patru ani, materii la care ai început să te pregătești de la începutul clasei a XII-a și materii care nu-ți plac, motiv pentru care le-ai tot amânat până pe final. Se simte presiunea.

adrian savonea

sursă foto: Cosmin Bumbuț

Pe lângă importanța pe care o acordăm noi examenului, presiunea care vine din partea părinților (ei nu te stresează mult, dar tot nu vrei să-i dezamăgești), mai există și o oarecare presiune din partea prietenilor. Cum suntem a XII-a, avem mulți prieteni care știu că dăm BAC-ul și se vor interesa de rezultatele noastre.

Va mai dura până să fim răsplătiți pentru notele din BAC, dar până atunci, în funcție de cât luăm, restul verii va fi mai mult sau mai puțin plăcut pentru noi.”

După bacaluareat, pașii îl vor purta la Cluj-Napoca, alături de mai mulți colegi și prieteni. Va opta pentru o specializare din cadrul Facultății de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor. Mai mult, la Cluj alături de viitorii săi colegi de facultate, vor încerca să extindă ONG-ul Forum Apulum din Alba Iulia, în care acesta activează. 

Mădălina Coroiu, ” fata care a fost la toate concursurile posibile de istorie și geografie”, este proaspăt absolventă de științe sociale a Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia. 

”Bacalaureatul pentru mulți liceeni a înseamnat și înseamnă examenul maturității. O cale prin care treci la adevarata provocare, viața.

Examenul în sine reprezintă doar un hop în realizarea mea ca om. Consider că nu trebuie sa ne lăsam conduși de emoție pe ultima suta de metri, ci să ne focusăm pe ceea ce dorim să devenim în viitor.

madalina coroiu

sursă foto: Fplus

Pe parcursul anilor, participând la diverse concursuri, am dobândit abilitățile necesare pentru a trece Bacalaureatul cu brio. Astfel, examenul a necesitat destul de puțină pregătire din punct de vedere al modului de rezolvare al cerințelor, fiind obișnuită cu asemenea testări.

Le doresc tuturor mult succes!” 

După examenul de Bacalaureat, Mădălina se va înscrie la profilul Marketing din cadrul Facultății de Studii Economice și Gestiunea Afacerilor, Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj Napoca. 

Florin Râșteiu, elev al Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia și Vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor. Băiatul blond care intră regulat în polemici pe Facebook, fie că este vorba despre politică, familie tradițională, referendum sau implicarea tinerilor în societate. Mereu cu drepturile și obligațiile elevului la îndemână, Florin s-a făcut remarcat prin spiritul civic și libertatea de expresie. 

florin râsteiu

”Examenul de Bacalaureat, din păcate, testează informațiile pe care le-am acumulat în 4 ani de școală, nu competențele dobândite. Astfel, în ultimele 5 zile am tocit comentarii peste comentarii ca să pot să iau o notă decentă care să-mi asigure intrarea la facultate. Până la urmă la asta se rezuma BAC-ul, vânăm calea cea mai scurtă spre o notă bună.”

La fel ca și colegii săi, Florin va urma calea spre Cluj-Napoca la Facultatea de Științe politice. 

Potrivit IŞJ Alba, la sesiunea de vară – Bacalaureat 2019, sunt înscriși 2.523 de absolvenți, din care 2.202 sunt din promoția curentă (24 de la seral și 2.178 la zi).

CITEȘTE ȘI: BACALAUREAT 2019: MODELE de SUBIECTE pentru examen, publicate de Ministerul Educaţiei. Testele oficiale

La probele scrise, începând cu 1 iulie, sunt așteptați 2.333 de absolvenți la Limba și literatura română, 90 la Limba și literatura maternă, 2.387 la proba obligatorie a profilului și 2.390 la Proba la alegere a profilului și specializării.

 

 

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

 1. tux

  duminică, 30.06.2019 at 20:55

  Interesant articol. Unii elevi vad acest BAC ca un examen al maturitatii, altii il vad ca un hop inutil de „sarit”, altii il vad ca pe o trecere in alta dimensiune a vietii etc.
  BAC-ul practic este la fel ca examenul de capacitate dat la sfarsitul clasei a VIII, doar ca la alte discipline si cu ceva mai multa informatie acumulata sau nu in cei 4 ani de liceu.
  Consider gresita si daunatoare gandirea lui FLorin cu privire la invatat (5 zile de tocit comentarii) si sper ca daca vei deveni om politic, sa nu iti pastrezi aceasta gandire, nu de alta, dar este la fel ca a celor care ne-au guvernat in ultimii 30 de ani si … cam vedem toti unde suntem. Ideea era ca in cei 4 ani in care ai mers zilnic la scoala, sa fi invatat ceea ce ti s-a predat, nu sa ai gandirea aceea negativa, care domina in mintea tinerilor din ziua de astazi „la ce imi folosete mie sa fac integrale, la ce am nevoie de comentarii etc.”.
  Nu trebuie sa priviti informatiile dobandite pe parcursul liceului ca ceva ce o sa va foloseasca in viata ci mai degraba ca un antrenament prin care ati antrenat creierul sa acumuleze si sa foloseasca informatii dupa ce o sa ajungeti sa va loviti de problemele reale ale exitentei voastre (in special cand nu o sa mai locuiti cu mama si tata, cand o sa luati viata in piept). Este la fel ca in sport, degeaba ai talent, daca nu te antrenezi zilnic nu vei ajunge sa faci performanta.
  Si inca ceva, exista viata si dupa BAC, cum spunea un nepot cea va da si el BAC-ul acum. NU e un capat de lume daca nu luati acest examen, aveti sansa sa il dati de mai multe ori si daca esti o persoana perseverenta si ambitiosa e imposibil sa nu il luati, mai alesa ca acum din cate am vazut, este cel putin de doua ori mia usor decat era acest examen acum 20 de ani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

ADMITERE LICEU 2020: Cum se face departajarea elevilor cu medii egale, la repartizarea pe locurile din licee

Publicat

educatie, invatamant

Astăzi este repartizarea computerizată, în urma căreia elevii află unde își continuă studiile. În acest an, au fost foarte multe medii mari la Evaluare Națională și destul de apropiate după calculul mediei de admitere.

La admiterea în liceele din județul s-au înscris 2014 de candidați, din care 13 care provin din alte județe.

Vezi și ADMITERE LICEU 2020: ASTĂZI, rezultatele la repartizarea computerizată. Elevii află la ce liceu au intrat

În acest an, au fost 8 medii de 10 de admitere la liceu – adică media maximă la examenul de Evaluare Națională și în cei 4 ani de gimnaziu, iar 22 dintre candidați au avut media 10 la Evaluare Națională.

Înscrierea în clasa a IX-a se face fără examen, pe baza mediei de admitere. Media de admitere la liceu este formată din media obținută de elevi la Evaluarea Națională (contează în proporție de 80%) și media generală a claselor V-VIII (contează în proporție de 20% în media de admitere la liceu).

Înscrierea la liceu a absolvenților de gimnaziu (cu excepția celor care candidează pentru licee/clase pentru care se susțin probe de aptitudini, a celor care cer înscrierea în învăţământul special și a celor care candidează pe locurile speciale pentru romi) se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opțiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv și în limita locurilor aprobate, prin planul de școlarizare, pentru licee, potrivit metodologiei în vigoare.

Algoritmul de repartizare în licee 2020, explicat de Ministerul Educației

1. Repartizarea se face ordonând candidații în județul respectiv descrescător, după medii, încercându-se plasarea fiecărui candidat, începând de la cel cu media cea mai mare până la cel cu media cea mai mică, la una din opțiunile exprimate.
Ordonarea candidaților se face descrescător după mai multe criterii: media de admitere, media de evaluare națională, media generală de absolvire a claselor V-VIII, nota obținută la proba de limbă și literatura română din cadrul evaluării naționale, nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale și nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, susținută conform prevederilor Art. 10, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale.

Calculul mediei de admitere se face astfel:

MA=0,2 × ABS + 0,8 ×EN* unde:

MA este media de admitere

ABS este media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

EN* este media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a

Candidații care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă și au susținut Evaluarea Națională la limba și literatura maternă respectivă pot opta pentru stabilirea mediei la evaluarea naţională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă şi literatură maternă. În acest sens, părinții sau reprezentanții legali ai acestor candidați completează o declarație, semnată de părinte sau reprezentant legal şi de candidat, care însoțește fișa de înscriere în vederea repartizării computerizate. Aceşti candidați, care au optat pentru stabilirea mediei la evaluarea naţională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă şi literatură maternă, nu pot fi înscriși în învăţământul liceal sau profesional în clase cu predare în limbile minorităților naționale

2. Când se ajunge la un candidat, se caută în lista sa de opțiuni prima opțiune validă la care există locuri libere.
Ordinea opțiunilor de pe fișă este prin urmare semnificativă, prima opțiune exprimată este luată în considerare înaintea celorlalte opțiuni.

Exemplu: se verifică prima opțiune a candidatului curent; în cazul în care opțiunea este validă și mai există locuri la această opțiune, este considerat admis la această opțiune și se trece la următorul candidat; altfel se verifică a doua opțiune de pe fișă etc.

Observație
O opțiune este invalidă dacă:

– codul opțiunii alese de candidat nu există

– opțiunea aleasă necesită dată proba la limba maternă sau modernă și candidatul nu a susținut-o

– opțiunea aleasă este cu predare în limba maternă iar candidatul care a susținut Evaluarea Națională cu probă de limba maternă a optat pentru calculul mediei de Evaluare fără a lua în considerare nota de la proba de limba maternă

3. În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune.
Situația poate apare în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari.
Se recomandă prin urmare completarea fișei cu un număr suficient de opțiuni pentru ca această situație să nu apară.

Numărul total de locuri la licee este suficient pentru ca toți candidații să fie repartizați, dacă își exprimă opțiuni suficiente și realiste.

Observați că nu poate exista situația în care un candidat să fie declarat nerepartizat, iar la una din opțiunile exprimate de el să fi fost repartizat un alt candidat cu medie mai mică decât el.

Potrivit edupedu.ro, dacă doi candidați au medii de admitere la liceu egale, atunci vor fi departajați folosind, în ordine, următoarele criterii:

a) media generală obținută la Evaluarea Națională din clasa a VIII-a
b) media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a
c) nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale
d) nota obținută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naționale
e) nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul Evaluării Naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale

Metodologia prevede că, în cazul în care la un liceu, pe ultimul loc, există candidați cu opțiunea exprimată pentru acel liceu și au mediile de admitere egale, precum și toate mediile de mai sus egale, atunci toți acești candidați sunt declarați admiși la opțiunea solicitată.

CALENDAR ADMITERE LICEU 2020

10 iulie 2020: Repartizarea computerizată în învăţământul liceal  de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2020-2021.

10 iulie 2020: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați în învățământul liceal de stat, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere. Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal  de stat din judeţ/municipiul Bucureşti.

13-20 iulie 2020: Depunerea/transmiterea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

21 iulie 2020: Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal de stat a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.

22-24 iulie 2020: Rezolvarea de către comisia județeană de admitere/a municipiului București a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

DOCUMENT: Declarația pe care românii trebuie să o arate la intrarea în Austria. Cei care nu o au, intră 14 zile în izolare

Publicat

Începând cu data de 10 iulie toți cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor putea intra în țara respectivă doar dacă prezintă un certificat medical si o declarație pe propria răspundere (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile.

Potrivit ministerului Sănătații din Austria Românii vor avea nevoie de o declaraţie pe proprie răspundere pentru a tranzita Austria. Documentul trebuie să fie redactat în limba engleză sau germană şi să conţină testul negativ pentru infecţia cu coronavirus, efectuat în ultimele patru zile, anterior intrării în Austria. Mai jos modelul declarației:

Documentul poate fi descărcat de AICI: Declaratie Tranzit Austria

Vor exista controale stricte la frontiera din est, numărul poliţiştilor de frontieră fiind dublat.

Partea austriacă a comunicat ieri că, în cazul în care nu este respectată măsura autoizolării, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro. De asemenea, au informat că în următoarea perioadă va exista posibilitatea ca această categorie de cetățeni să fie testați la intrarea în Austria, în cazul unui test negativ nefiind necesară măsura autoizolării.

În absența acestui certificat, cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor trebui să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, imediat după intrarea în Austria. În cazul în care nu este respectată măsura autoizolării, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro.

De asemenea, există posibilitatea ca această categorie de cetățeni să fie testați la intrarea în Austria iar în cazul unui test negativ nefiind necesară măsura autoizolării.

Ministerul Afacerilor Externe atrage atenția că potrivit autorităților austriece, măsura autoizolării nu se va aplica în cazul tranzitului fără oprire al cetățenilor provenind din România pe teritoriul Austriei spre destinații din alte state și în cazul transportului de mărfuri.

MĂSURI PE PLAN INTERN:

În ultimele săptămâni, au fost ridicate majoritatea restricțiilor de deplasare pentru populație.

În cazul deplasării în spațiul public, trebuie respectate în continuare următoarele măsuri:

 • este interzisă apropierea la o distanță mai mică de un metru față de alte persoane. Sunt exceptate de la această regulă persoanele care locuiesc împreună.
 • sunt permise evenimente cu participarea a până la 100 de persoane (inclusiv căsătorii și înmormântări), fără restricții privind ora închiderii, cu excepția situațiilor de urgență în care trebuie aplicate măsuri de combatere a COVID-19. Restricțiile privind numărul de participanți la căsătorii și înmormântări sunt în vigoare până la 31.08.
 • purtarea de măști de protecție pentru acoperirea gurii și nasului este obligatorie în mijloacele de transport în comun, unități medicale, sau în unitățile care oferă servicii unde distanța socială nu poate fi respectată (e.g. frizerii). Începând cu 1 iulie, purtarea măștilor nu mai este obligatorie pentru ospătari în restaurante. Pot fi utilizate măști de protecție chirurgicale sau eșarfe. Nepurtarea măștii de protecție sau a eșarfei va fi sancționată de organele de poliție cu amendă.

Informații generale pentru lucrătorii sezonieri în Austria (toate sectoarele de activitate) pot fi accesate AICI

Informații pentru lucrătorii sezonieri în agricultură în Austria pot fi accesate AICI

Informații cu privire la sprijinul financiar de care pot beneficia întreprinzătorii și lucrătorii independenți români din Austria sunt disponibile AICI

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Cum ar fi ca la iarnă să te poți bucura de jocul ludic al flăcărilor unui șemineu, direct la tine în apartament?

Publicat

Chiar dacă sezonul rece este încă departe, ar fi bine să ne preocupăm din timp de confortul, siguranța și fericirea familiilor noastre. De aceea, suntem convinși că te-ai gândit deja la cea mai bună soluție de încălzire a locuinței tale.

Indiferent dacă locuiești la casă sau într-un apartament la bloc, de data aceasta vei surprinde tu iarna, cu o soluție pe cât de simplă, pe atât de spectaculoasă: cumpărându-ți un șemineu!

Specialiștii sibieni de la Pefoc ne spun că nu este nevoie să locuiești la casă pentru a te putea bucura de căldura unui șemineu. Ultimele inovații în materie de soluții de încălzire alternative, îți oferă acum posibilitatea să te bucuri de atmosfera plină de feerie pe care un semineu lemne are potențialul să o creeze, mai ales în serile friguroase, când jocul focului te îmbie să petreci momente speciale alături de familie sau persoanele dragi și la gura unui semineu electric. Acesta nu doar că va reuși să reproducă fidel magia adusă de un șemineu clasic, dar va avea și un rol extrem de practic: acela de a aduce un aport semnificativ de căldură, mai ales în camera sau spațiul unde este montat, fără să fie nevoie de provocările periodice legate de întreținerea și curățarea, specifice unui focar cu lemne și cos de fum.

Iar dacă ești o persoană pasionată de tehnologie și mereu în pas cu ultimele tendințe în materie de inovație, design și funcționalitate, atunci cu siguranță vei aprecia noile modele de semineu electric 3D cu telecomandă și panou de control, pentru reglarea preferințelor. Acestea devin natural cea mai bună alternativă de încălzire, reușind să împrumute de la șemineele tradiționale pe lemne, căldura și sentimentul de intimitate, transformându-ți cu adevărat apartamentul, în “acasă”. Reușind să încorporeze tehnologia avansată de fabricare cu un consum redus de energie și un design exclusivist, acestea te vor ajuta sa te bucuri de eleganța, confortul și căldura tipice pentru un șemineu clasic, în confortul propriei locuințe, unde spațiul redus n-ar permite în mod normal, un astfel de răsfăț.

Pentru ca experiența să fie perfect autentică, iar efectul să fie și cât se poate de realist, șemineele electrice sunt prevăzute cu tehnologie de reglare a luminozității și vitezei de propagare a flăcărilor, simulate în funcție de preferințele fiecărui client. Pentru obținerea unei experiențe extrasenzoriale desăvârșite, trebuie să știți că unele modele, includ un sistem audio care reproduce inclusiv zgomotul lemnelor ce ard pe foc. Cele 125 de combinații și efecte ale flăcării, îți vor permite să selectezi în funcție de preferințe, modulul perfect pentru tine. Încă un aspect important, cu rol de siguranță și confort, îl constituie timer-ul, ce permite oprirea automată a focului exact la momentul dorit de tine. Toate opțiunile încorporate în aceste șeminee electrice, sunt proiectate pe un afișaj digital special, care se aprinde și dispare după 5 secunde. Șemineele electrice 3D dispun și de o telecomandă și un panou de control, ce permite reglajul complet, în funcție de opțiunile fiecăruia.

Așadar, îți recomandăm să te refugiezi în canapeaua ta confortabilă și să-ți imaginezi cum ar fi ca la toamnă, în propria ta sufragerie de la bloc, să te poți bucura de momente relaxante alături de persoana iubită sau familie, savurând o cană caldă de cafea, în timp ce fundalul este dominat de jocul ludic al flăcărilor ce par reale. Intră chiar acum pe site-ul profesioniștilor Pefoc.ro unde, vei putea studia gama completă de șeminee și modele diverse de sobe șemineu, clasice sau electrice, pe gaz sau cu bioethanol.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Șofer surprins cu mașina pe contrasens, pe Autostrada A1 Sibiu – Sebeș. Un alt conducător auto l-a obligat să se întoarcă

Publicat

Un șofer a fost surprins în timp ce circula cu autoturismul pe contrasens, pe Autostrada A1 Sibiu – Sebeș, la intrarea dinspre Cisnădie. Cel mai probabil acesta a greșit intrarea și s-a hotărât să se întoarcă, pe contrasens.

Incidentul a fost surprins de alt participant la trafic, care circula regulamentar, și care l-a blocat pe șoferul inconștient, forțându-l să întoarcă regulamentar.

„Domnul din auto din imagine era foarte deranjat că nu m-am ferit eu ca să-și poată continua deplasarea pe contrasens pe autostradă!”, a scris un cetățean, pe pagina de Facebook Info Trafic jud. Sibiu.

sursa: Facebook – Alex. P – Info Trafic jud. Sibiu

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate