Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PRIMER: 10% din medicamentele sub 25 lei au dispărut în ultimii doi ani, din cauza creşterii taxei clawback

Publicat

medicamente

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER), care include 16 fabrici din ţară, spune că în ultimii doi ani aprope 170 de medicamente care costă sub 25 de lei au dispărut gradual de pe piaţă, ca urmare a creşterii taxei clawback cu peste 50%.

„Din 2015 şi până în prezent, ca o consecinţă directă a creşterii taxei clawback, românii găsesc în farmacii tot mai puţine medicamente ieftine. În plus, având în vedere că aproximativ 75% din medicamentele care costă sub 25 de lei sunt fabricate local, taxa clawback vulnerabilizează industria de medicamente din România, care pierde astfel din competitivitate, lăsând statul fără alternative din producţia internă”, spun reprezentanţii PRIMER, citați de ZF.ro.

Citește și Pe bretelele de acces pe autostrada Sebeș – Turda ”abia încape un Duster”. Raport alarmant privind Lotul 3

Patronatul Producătorilor de Medicamente solicită Guvernului să scutească de taxa clawback medicamentele care au un cost mai mic de 25 de lei.

Vânzările de medicamente eliberate pe piaţa locală au ajuns la 13,1 miliarde de lei (circa 3 miliarde de euro) în perioada iulie 2016 – iunie 2017, în creştere cu 10% faţă de perioada iulie 2015-iunie 2016, ceea ce marchează o redresare pe piaţa de profil, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare de piaţă Cegedim.

Citeşte şi PERCHEZIȚII în Alba și Sibiu la persoane bănuite de furtul a 500 de litri de motorină de la cetățeni din Blaj

sursa: zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax