Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Probleme cu investiția pentru zona de agrement și debarcader pe râul Mureș, Alba Iulia: Primăria, la concurență cu balastierele

Publicat

Inițiativa Primăriei Alba Iulia de a transforma o zonă neatractivă de pe malul Mureșului într-un spațiu de relaxare, pentru practicarea sporturilor nautice, a pescuitului și a unor facilități pentru transportul pe râu prin intermediul proiectului european „Amenajare zone de agrement și debarcader” se lovește de prevederile aberante ale legislației românești, susțin reprezentanții administrației locale.

Prezent la Tulcea, la manifestările dedicate Zilei Rezervației Biosferei Delta Dunării, viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa a adus în atenția reprezentanților Administrației Naționale Apele Române impasul în care se află municipalitatea în acest moment.

„Pentru a putea duce la bun sfârșit proiectul european, e nevoie să participăm la o licitație pentru închirierea luciului de apă, cot la cot cu balastierele și firmele care exploatează pietriș din albia râului, deși scopul primăriei nu este obținerea de profit din extragerea zăcămintelor, ci punerea în valoare a zonei în folosul albaiulienilor prin construirea unui debarcader.

În fața acestei probleme nu suntem doar noi, ca municipalitate, ci toți partenerii publici din Asociația FLAG din Bazinul Mureșului, Secașelor și a Afluenților Acestora din județele Alba și Hunedoara.

Vezi și FOTO: La Ciugud se va face o zonă de agrement, pe malul Mureșului. Debarcader, terenuri de fotbal și spațiu de campare

Suntem optimiști deoarece reprezentanții Apelor Române s-au angajat în fața tuturor reprezentanților localităților participante la conferință că vor promova o inițiativă legislativă care va scuti de la plata taxelor de închiriere primăriile care fac investiții în baze de recreere pe luciul apei”, a spus Gabriel Pleșa, viceprimar al municipiul Alba Iulia.

Reamintim că în cadrul investiţiei de 400.000 de lei, propuse de amenajare a zonei de agrement pe malul râului Mureş, la ieşire din Alba Iulia spre Sebeş, lângă podul rutier, va fi amenajat un debarcader pentru utilizatorii sporturilor nautice. Este vorba despre zona folosită de localnici pentru scăldat în sezonul cald şi cea în care se organizează în fiecare an, în luna august, concursul de canotci Rowmania. 

Vezi Zona de agrement din Alba Iulia, de pe malul râului Mureş, va costa 400.000 de lei. Debarcader, parcări şi zone verzi

Vor fi amenajate căi de acces auto, locuri de parcare cu piatră spartă, platformă de debarcare pentru caiac şi canotcă, platformă de acces cu peridocul pentru lansarea la apă a bărcilor, sistem de iluminat, nivelarea terenului şi plantare de specii potrivite malurilor de apă.

Banii ar urma să fie accesaţi din Măsura 2 – consolidarea şi diversificarea activităţilor în zona de pescuit şi acvacultură, finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020, prin intermediul Asociaţiei FLAG din Bazinul Mureşului, Secaşelor şi afluenţilor acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax