Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Zona de agrement din Alba Iulia, de pe malul râului Mureş, va costa 400.000 de lei. Debarcader, parcări şi zone verzi

Publicat

debarcader agrement alba iulia

În cadrul investiţiei propuse de amenajare a zonei de agrement pe malul râului Mureş, la ieşire din Alba Iulia spre Sebeş, lângă podul rutier, va fi amenajat un debarcader pentru utilizatorii sporturilor nautice.

Primăria Alba Iulia solicită consilierilor locali, vineri, aprobarea, documentaţiei tehnico-economice faza studiul de fezabilitate pentru amenajarea zonei de agrement şi debarcadr pe râul Mureş. Investiţia este de 400.000 de lei.

Citeşte şi PUZ-ul pentru zona de agrement de pe malul Mureșului de la Alba Iulia, la vot în Consiliul Local

La Alba Iulia, este vorba despre zona folosită de localnici pentru scăldat în sezonul cald şi cea în care se organizează în fiecare an, în luna august, concursul de canotci Rowmania. Mai exact, în Partoş, pe malul râului Mureş, între podul rutier şi cel de cale ferată.

plan zona agrement partos

Accesul spre zona propusă se face din strada Regiment V Vânători, pe dig până la amplasament.

Investiţie include amenajarea căii de acces auto, locuri de parcare cu piatră spartă, platformă de debarcare pentru caiac şi canotcă, platformă de acces cu peridocul pentru lansarea la apă a bărcilor, sistem de iluminat, nivelarea terenului şi plantare de specii potrivite malurilor de apă.

Platforma debarcader şi garare ambarcaţiuni şi peridoc va avea 123,75 mp, iar platforma administrativă, podul de legătură şi acces are o suprafaţă de 903 mp, în total 1.220 mp.

Va fi montată o “structură metalică plutitoare şi mobilă care să urmărească cotele apelor şi care să deservească relaţia pontoon-apă identic de fiecare dată”, se arată în documentaţie.

Investiţia este de 407.159,01 lei cu TVA, din care lucrări de construcţii-montaj 305.543,73 lei cu TVA.

Banii ar urma să fie accesaţi din Măsura 2 – consolidarea şi diversificarea activităţilor în zona de pescuit şi acvacultură, finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020, prin intermediul Asociaţiei FLAG din Bazinul Mureşului, Secaşelor şi afluenţilor acestora.

Reamintim că în proiectul prezentat iniţiat, zona de agrement include spaţiu pentru acces şi campare cu rulote şi corturi, spaţiu pentru grătare, pistă de biciclete, parcări, spaţii verzi, spaţii de alimentaţie publică (bar), spaţiu sanitar, terenuri de sport (pe nisip), plaje cu nisip, ponton, debarcader, spaţiu pentru spectacole şi alte activităţi, în total 14.018 mp.

Vezi şi FOTO: Zonă de agrement pe malul Mureşului, la Alba Iulia. Spaţiu pentru pescuit, sport nautic, picnic şi plajă, amenajat de Primărie

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Albaiulian

    miercuri, 20.03.2019 at 16:49

    După cum v am scris anterior. Ce se va construi de bani? Da ati ghicit parcări cu ce? ați ghicit dinnou cu DALE

  2. pilu

    miercuri, 20.03.2019 at 18:33

    Mai ce stil aveti ! Reluati aceleasi chestii, dar fara comentariile anterioare. Resetati stirile ? Mai bine ati da altele ca sunt cu duiumu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax