Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Procesul crimei de la Mediaș a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia. Filmul tragediei, descris în rechizitoriul procurorilor


Publicat

Doi bărbați din Alba au fost condamnați la închisoare cu executare pentru crima din fața unui club de noapte din Mediaș. Rusu Marius din Bucerdea Grânoasă a primit 12 ani și patru luni, dar la sentință s-a mai adăugat un rest dintr-o pedeapsă mai veche, iar în total a primit 14 ani, 5 luni şi 16 zile de închisoare.

Paul Anghel din Teiuș a fost condamnat la 5 ani şi 2 luni de închisoare, iar încă un bărbat din Sibiu, Otvos Ovidiu Ioan a fost condamnat la 4 ani și două luni de închisoare. Toți cei trei inculpați au făcut apel, iar dosarul judecat în primă instanță la Tribunalul Sibiu s-a mutat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia.

De asemenea motivarea instanței și implicit rechizitoriul procurorilor a fost făcut public. În document este detaliat pas cu pas filmul crimei din noaptea tragediei din 13 ianuarie.

CITEȘTE ȘI: Cei doi interlopi din Alba, implicați în crima de la Mediaș au fost condamnați. Cea mai mare pedepsă este de peste 14 ani

În jurul orei 0.40, cei trei inculpați alături de alți bărbați au intrat în clubul de noapte din Mediaș. Câteva zeci de minute mai târziu, un alt grup de bărbați, printre care și tânărul ucis, Marius Andrei Faghura, alături de tatăl său, intră în club și se duc direct la masa inculpaților.

Imediat începe o altercație între cele două grupuri.

Potrivit motivării instanței, Rusu Marius este lovit cu pumnul de către Marius Faghura și ulterior cu pumnii și picioarele de către un alt bărbat. Rusu cade la pământ unde mai este lovit, dar se ridică fără probleme.

”Rusu se înarmează cu un cuțit care îi căzuse din buzunar în timpul altercației, cu care se îndreaptă către membrii grupului care l-au agresat.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Momentul în care autorul crimei din Mediaș a scos cuțitul în fața unei grupări rivale. Răfuiala din club

De asemenea, A. O. se înarmează și el cu o bâtă și N. L. cu un cuțit. Văzând că Rusu Marius se îndreaptă către ei cu un cuțit, membrii grupului din care făcea parte și victima Faghura Marius, părăsesc clubul și o iau la fugă către poarta imobilului aflată la aproximativ 20- 30 m depărtare de club, aceștia fiind urmați imediat de către Rusu Marius, Otvoș  Ovidiu și Anghel Paul” se arată în documentul citat.

Următoarele acțiuni au fost surprinse de camerele video, imagini care au făcut înconjurul țării, în care se vede cum Faghura este lovit cu cuțitul și bătut.

Momentul crimei

Faghura fuge, dar alunecă pe zăpadă și cade lângă un gard.

În continuare, așa cum se poate observa din vizionarea camerelor de supraveghere aflate la poarta imobilului, la ora 01:06:58 victima  Marius Faghura alunecă pe zăpadă și cade la pământ, fiind astfel ajunsă din urmă de către inculpații Rusu Marius și Otvos Ovidiu, ambii aceștia având în mâna dreaptă câte un cuțit.

La ora 01:06:59 inculpatul Otvos Ovidiu se poziționează în dreptul capului victimei și o lovește violent cu piciorul în zona capului de 8 ori.

Concomitent cu loviturile aplicate de Otvos Ovidiu în zona capului, inculpatul Rusu Marius lovește victima aflată la pământ de 11 ori cu cuțitul în zona membrelor inferioare, acesta fiind împiedicat să mai lovească în continuare cu cuțitul de către Otvos Ovidiu care la ora 01:07:09 îl împinge ușor de deasupra victimei, dar Rusu Marius se apleacă din nou asupra lui Marius Faghura și îi mai aplică cu putere o lovitură de cuțit în picior la ora 01:07:13.

La ora 01:07:15 inculpatul Otvos Ovidiu se împiedică de piciorul victimei, se dezechilibrează și cade în zăpadă în apropierea acesteia, concomitent cu momentul în care ajunge lângă ei în fugă inculpatul Paul Anghel.

Imediat după ce Rusu Marius și Otvos Ovidiu încetează să mai lovească victima, la ora 01:07:17 în raza camerei de supraveghere apare venind în fugă și inculpatul Paul Anghel care se îndreaptă direct către victima aflată la pământ si pe care o lovește cu pumnii și cu picioarele tot în zona capului” se mai arată în motivarea instanței.

În jurul orei 1.30, Marius Faghura a decedat la secția de primiri urgențe a spitalului din Mediaș.

Detalii din anchetă

Potrivit documentului citat, Rusu Marius a fost singurul inculpat care a relatat cu sinceritate filmul evenimentelor, și a declarat că nu a avut intenția să îl omoare și din acest motiv l-a lovit cu cuțitul în zona picioarelor. Acesta a mai declarat că se afla puternic sub influența alcoolului.

Otvoș a susținut că deși a avut un cuțit în mână nu a avut intenția de a-l ucide pe Faghura și din acest motiv l-a lovit cu picioaarele. Totuși, instanța a reținut că în ”mod mincinos că în timp ce lovea victima cu picioarele, nu a văzut loviturile de cuțit aplicate concomitent de inculpatul Rusu, până la un moment dat când l-a observat și l-a împins pe Rusu de deasupra victimei, văzând doar două sau trei lovituri de cuțit. În momentul în care l-a împins pe Rusu de deasupra victimei, s-a împiedicat de piciorul lui și a căzut în zăpadă lângă el, observând că ies aburi din picioarele victimei, moment în care s-a panicat și a intrat într-o stare de șoc.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Recidivistul din Alba, care a ucis un tânăr în Mediaș, condamnat, în trecut, pentru tentativă de omor și tâlhărie

În aceste clipe a intervenit inculpatul Anghel Paul care s-a dus direct către victimă pe care a lovit-o cu pumnii și cu picioarele, însă din cauza stării emoționale în care se afla, nu a mai avut voce să strige la A să lase victima în pace.

Susținerea inculpatului Otvoș conform căreia acesta nu a văzut loviturile de cuțit aplicate de inculpatul Rusu este infirmată de probele administrate în cauză, din vizionarea înregistrărilor surprinse de camerele de supraveghere putându-se observa că poziția inculpatului Otvoș față de victimă și față de coinculpatul Rusu îi permite acestuia să vadă în întregime toate loviturile de cuțit aplicate de acesta din urmă” se arată în motivarea instanței.

După ce și-a dat seama de starea în care se află victima, Otvoș a fost cel care a sunat la numărul de urgență și a solicitat o ambulanță.

La aplicarea pedepselor s-a reținut faptul că Rusu Marius a beneficiat de o circumstanță atenunată deoarece el a fost primul atacat și că a avut o conduită sinceră în timpul procesului.

Otvoș Ovidu a uzat de procedura de juecată simplificată, pedapsa fiind scurtată cu o treime și ”că inculpatul a încercat după comiterea faptei să salveze viața victimei, a sunat la ambulanță și a încercat să ia legătura cu tatăl victimei pentru a se acorda acesteia din urmă primul ajutor. De asemenea în timpul comiterii actelor de agresiune asupra victimei de către inc. Rusu, l-a împins pe acesta pentru a nu mai lovi în continuare victima cu cuțitul” se arată în documentul citat.

Anghel Paul a beneficiat de asemenea, de procedura simplificată și a avut parte de circumstanțe atenunate. Una dintre acestea fiind că iubita sa ”aflată la masă cu inculpatul a fost foarte speriată de acțiunile agresive ale grupului advers, i-a spus acestuia că a fost lovită, fapt ce i-a creat acestuia o puternică emoție, care a condus la comiterea infracțiunilor” se mai arată în motivarea instanței.

Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia, fiind înregistrat în 9 decembrie, iar un prim termen din apel va avea loc în data de 15 ianuarie 2020.

 

 

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Aplicaţia web unde consumatorii pot compara ofertele furnizorilor de gaze naturale, actualizată de ANRE

Publicat

gaz, aragaz

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a actualizat aplicaţia web unde consumatorii pot compara ofertele furnizorilor de gaze naturale, în scopul creşterii gradului de informare a clienţilor finali, potrivit unui anunţ al autorităţii.

„În scopul creșterii gradului de informare a clienților finali, în vederea selectării furnizorului de gaze naturale, ANRE a actualizat aplicația web pentru compararea ofertelor-tip de furnizare a gazelor naturale astfel încât să ofere clienților finali posibilitatea de a se informa cât mai corect și complet cu privire la ofertele-tip de furnizare a gazelor naturale existente pe piață”, se precizează într-un comunicat al ANRE.

Astfel, utilizatorii aplicației pot acum accesa, în mod direct și centralizat, informații privind documentele necesare încheierii contractelor de furnizare a gazelor naturale, pot vizualiza sau descărca modelul de contract de furnizare sau documentele necesare încheierii contractelor, pot să se informeze cu privire la modalitatea de transmitere către furnizori a documentelor necesare încheierii contractelor de furnizare şi pot vizualiza cu uşurinţă principalele informaţii cuprinse în oferta-tip.

De asemenea, utilizatorii pot introduce datele referitoare la consumul lunar şi la preţul de furnizare din contractul actual, astfel putând să vizualizeze informaţii comparative utile în alegerea ofertei-tip care corespunde cel mai bine nevoilor lor, rezultatul comparaţiei luând în calcul şi valoarea lunară a componentei fixe (abonamentului), dacă aceasta există.

Totodată, furnizorii de gaze naturale care au în portofoliu clienți finali pot introduce în baza de date a Comparatorului şi ofertele-tip care au caracteristici particulare, ca de exemplu cele destinate doar pentru clienţii din anumite sisteme de distribuţie a gazelor naturale, cele care cuprind anumite reduceri pe o perioadă de timp sau cele care au un preţ fix al gazelor naturale pe anumită perioadă de timp.

Astfel, ofertele-tip introduse de furnizorii de gaze naturale au acum un grad mai mare de personalizare, iar utilizatorii pot selecta ofertele-tip introduse în baza de date a comparatorului, în funcţie de noi criterii de selecție precum tipul prețului gazelor naturale din oferta-tip care poate fi preț fix sau preț variabil sau existenţa/inexistenţa unei componente fixe (abonament) în prețul ofertelor-tip respective.

De asemenea, în tabelul de rezultate, ofertele-tip afişate conform criteriilor de selecţie introduse de utilizator, pot fi ordonate descrescător sau crescător după fiecare valoare afişată, ca de exemplu în funcţie de prețul gazelor naturale, de tariful de transport, de preţul de furnizare, de estimarea valorii facturii lunare, de valoarea economiei/costului suplimentar lunar etc.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO INTERVIU: Voicu Paul, candidatul PNL pentru Primăria Alba Iulia, la Testul de Sinceriate. Despre trecut, prezent și viitor

Publicat

Actualul viceprimar cu atribuții de primar și candidatul PNL Alba pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, a fost prezent la Testul de Sinceritate. 

În talk show-ul politic moderat de Dan Lungu, Voicu Paul a vorbit despre ce l-a motivat să intre în cursa pentru Primăria Alba Iulia, ce îl recomandă pentru funcția de primar al Municipiului, proiecte în implementare, dar și planuri de viitor pentru oraș. 

”În toți acești ani pe care i-am petrecut în Primăria Alba Iulia, pentru că nu am fost în altă parte am participat la toate proiectele care au fost scrise în acest oraș. Am colaborat cu o întreagă echipă de experți, de proiectanți, de executanți, funcționari publici, primari, viceprimari și pot spune că peste ani în Primărie au rămas cei mai buni oameni”, a declarat Voicu Paul în cadrul emisiunii.

De asemenea, Voicu Paul a mai vorbit despre proiectele care trebuie continuate în oraș pentru albaiulieni, dar și despre modul în care se poate îmbunătăți interacțiunea dintre autorități și cetățeni.

Mai mult de atât, candidatul PNL pentru funcția de primar al Municipiului a vorbit și despre una dintre problemele cu care se confruntă orașul: parcările.

Voicu Paul a prezentat ce proiecte derulează Primăria Alba Iulia în acest moment pentru amenajarea de parcări auto, dar și planurile de viitor în acest sens.

Vedeți răspunsurile date de Voicu Paul la fiecare întrebare în parte, în emisiunea ”Testul de sinceritate” pe Alba24.ro, moderată de Dan Lungu.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Problemă de securitate pentru cardurile VISA contacless. Ce vulnerabilitate conțin

Publicat

card

Conform cercetătorilor în domeniul securității cibernetice de la ETH Zurich, cardurile contactless VISA (inclusiv VISA Credit, Visa Debit, Visa Electron și V Pay Cards) conțin o vulnerabilitate.

Aceasta permite atacatorilor să efectueze tranzacții mari prin intermediul cardurilor pierdute sau furate, fără a cunoaște PIN-ul acestora. 

De asemenea, atacatorii pot realiza tranzacții offline neautentice la PoS.

Vulnerabilitatea este exploatată prin intermediul unui atac tip „man-in-the-middle”, fiind utilizată o aplicație pentru Android ce transmite terminalului informația că verificarea prin PIN nu este necesară, întrucât aceasta a fost efectuată pe dispozitivul clientului.

Informația a fost făcută publică și de către Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibertentică – CERT – RO, care citează Hackernews.com

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reparații pe drumurile comunale și sătești din Bistra. Licitație de 1,9 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

Primăria comunei Bistra a lansat marți, 22 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reparații străzi, drumuri comunale și sătești. 

Valoarea estimată a lucrărilor este cuprinsă între 1.600.000 ș1.900.000 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, având în vedere starea precară a străzilor şi drumurilor din comuna Bistra datorate degradărilor evolutive sub acţiunea factorilor climaterici şi mecanici, este necesară executarea lucrărilor de întreţinere specifice acestor tipuri de drumuri, în vederea aducerii acestora la o stare normală de exploatare şi care să asigure siguranţa şi confortul circulaţiei.

Pentru aceasta sunt necesare achiziţionarea a diverse tipuri de piatră – concasată, de construcţie, de carieră, nisip, balast, beton, etc. (livrarea + transportul) şi prestarea de servicii cu utilaje specifice reparaţiilor şi întreţinerii drumurilor (autobasculantă, autogreder, compactor, buldozer, etc.) lucrări reparații străzi asfaltate.

Durata contractului este de 36 luni.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate