Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Cei doi interlopi din Alba, implicați în crima de la Mediaș au fost condamnați. Cea mai mare pedepsă este de peste 14 ani

Publicat


Cei doi bărbați din județul Alba, Marius Rusu și Paul Anghel, alături de sibianul, Ovidiu Otvoș Ioan, trimiși în judecată în cazul crimei de la Mediaș au fost condamnați de magistrații Judecătoriei Sibiu pentru faptele comise în noaptea de 13 ianuarie.

Reamintim că la începutul anului, în data de 13 ianuarie, Marius Andrei Faghura a fost ucis cu 11 lovituri de cuțit, în fața unui club din Mediaș. Incidentul s-a petrecut după ce Faghura, alături alți nouă bărbați au intrat în clubul respectiv și au început o altercație cu grupul din care făceau parte și inculpații.

 Scandalul s-a mutat din club în afară, unde pe imaginile suprinse de o cameră video se poate observa cum Faghura fuge, fiind urmat de mai mulți bărbați. La un moment dat, victima alunecă pe zăpadă și cade, în acel moment Rusu îî aplică tânărului 11 lovituri de cuțit în picior, iar una dintre lovituri îî secționează artera femurală.

În timp ce Rusu îl lovea pe Fagura cu cuțitul, un alt bărbat dintre inculpați îl lovea pe tânărul căzut la pământ cu piciorul în cap. Spre sfârșitul filmării apare și ultimul dintre inculpați, care îi aplică victimei câteva lovituri cu pumnul.

Marius Rusu din Bucerdea Grânoasă a fost trimis în judecată pentru omor și condamnat la 12 ani şi 4 luni, la care a fost adăugat un rest rămas de executat dintr-o pedeapsă anterioară, acesta urmând să execute 14 ani, 5 luni şi 16 zile de închisoare.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Recidivistul din Alba, care a ucis un tânăr în Mediaș, condamnat, în trecut, pentru tentativă de omor și tâlhărie

Paul Anghel din Teiuș a fost condamnat la 5 ani şi 2 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

CITEȘTE ȘI: Crima din Mediaș: Un al doilea bărbat din Alba, reținut. Era eliberat condiționat din Penitenciarul Deva

Otvos Ovidiu Ioan din Sibiu a fost condamnat la 4 ani și două luni de închisoare tot pentru omor.

Decizia a fost luată de magistrații Tribunalului Sibiu în 11 noiembrie 2019.

Toţi cei trei inculpaţi au beneficiat de circumstanţa atenuantă a provocării. Potrivit magistratului de la Tribunalul Sibiu, Anghel şi Rusu au săvârşit infracţiunile ”sub stăpânirea unei puternice tulburări sau emoţii, determinată de o provocare din partea persoanei vătămate, produsă prin violenţă, printr-o atingere gravă a demnităţii persoanei sau printr-o altă acţiune ilicită gravă”.

CITEȘTE ȘI: Începe procesul crimei de la Mediaș. Doi bărbați din Alba și unul din Mediaș, trimiși în judecată

În cazul inculpatului Otvos, s-au luat în considerare ”împrejurările legate de fapta comisă, care diminuează gravitatea infracţiunii sau periculozitatea infractorului”.

Instanţa a mai decis menţinerea celor trei inculpaţi în arest şi a acordat daune totale în valoare de circa 25.000 de lei către trei părţi civile. De asemenea, s-a scăzut din pedeapsa închisorii aplicată celor trei durata reţinerii şi arestului preventiv, începând cu data de 13 ianuarie 2019 la zi.

Pedepsele relativ mici pe care le-au primit cei trei bărbați se datoreaza faptului că magistrații din Sibiu au reținut și o vinovăție din partea victimei.

Decizia de la Tribunalul Sibiu nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Filmul crimei de la Mediaș

„În urma cercetărilor efectuate, în cauză s-a stabilit că în noaptea de 12/13.01.2019, în jurul orei 00.40, numiţii R.M. (în vârstă de 30 de ani, născut în municipiul Blaj, jud. Alba, recidivist, eliberat la data de 25.05.2018, cu un rest de executat de 777 zile), O.O.I. (în vârstă de 38 de ani, născut în mun. Mediaş, jud. Sibiu, cu antecedente penale), A.P. (în vârstă de 34 de ani, născut în mun. Alba Iulia, jud. Alba, recidivist, eliberat la data de 13.06.2017 cu un rest 423 zile) şi alţii s-au deplasat în clubul Serabeva din Mediaş.

În jurul orei 1.05, un grup format din 10 persoane de sex masculin pătrunde în club şi se îndreaptă direct către masa ocupată de cei de mai sus, din acest grup făcând parte victimă F.M.A. (în vârstă de 25 ani, născut în mun. Mediaş, jud. Sibiu).

Imediat, între cele două grupuri are loc o altercaţie în cadrul căreia este lovit martorul C.I. precum şi R.M. Văzând că R.M. se îndreaptă către ei cu un cuţit, membrii grupului din care făcea parte şi victima, părăsesc clubul şi o iau la fugă către poartă imobilului aflată la aproximativ 20-30 m depărtare de club, aceştia fiind urmaţi imediat de către R.M., O.O.I., A.P. precum şi celelalte persoane”, anunţa la momentul respectiv Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Procurorii au precizat că victima a alunecat pe zăpada, fiind ajunsă din urmă de suspecţi, doi dintre ei având în mână câte un cuţit.

„O.O.I. se poziţionează în dreptul capului victimei şi îl loveşte cu piciorul în zonă capului de 8 ori. Concomitent cu loviturile aplicate de O.O.I. în zona capului, R.M. loveşte victima aflată la pământ de 11 ori cu cuţitul în zona membrelor inferioare, acesta fiind împiedicat să mai lovească în continuare cu cuţitul de către O.O.I. care îl împinge de deasupra victimei, moment în care se dezechilibrează şi cade în zăpadă în apropierea victimei”  mai consideră procurorii.

 

 

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nicu

    marți, 12.11.2019 la 17:25

    A omorât pe unu și ia 12 ani din care face 6. Pe viață … Fără drept de eliberare … Așa trebuie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Mizerie în loc de apă potabilă, la robinetele unor locuitori din Alba Iulia. ”Unde sunteți autorităților?”

Publicat

Apă murdară la robinetele albaiulienilor. Un cititor Alba24 a transmis un video înregistrat sâmbătă, în care se observă că pe țeava pe care ar trebui să curgă apă potabilă, curată și bună de băut, așa cum este taxată de operator, curge un fel de mâl maro.  ”Vi se pare normal să plătim o astfel de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat necunoscut, găsit mort în apropierea bisericii din cartierul Tolstoi din Alba Iulia. Se întorcea de la cumpărături

Publicat

Un bărbat a fost găsit mort, sâmbătă în jurl orei 10.00, în zona Bisericii Ortodoxe din cartierul Tolstoi din Alba Iulia, a anunțat un cititor Alba24. Acesta fusese cu bicicleta la cumpărături, după obiectele pe care le avea în bagaje. Nu avea însă acte asupra lui, astfel încât nu se știe cine este. Un echipaj […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Recomandări pentru prevenirea infectării cu malware la accesarea atașamentelor sub forma unei facturi

Publicat

Primiți un email cu o notificare de plată din partea unui furnizor, a unei companii cu care colaborați, sau poate chiar să impersoneze o altă adresă de email din instituție (de obicei adresa șefului instituției). Acestui email îi este atașat un fișier malițios, sub forma unei facturi, care, odată accesat vă poate infecta calculatorul cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

Marcela Dărămuș și-a anunțat DEMISIA de la Inspectoratul Școlar Alba, în fața colegilor. De când pleacă șefa instituției

Publicat

Șefa Inspectoratului Școlar Județean Alba, Marcela Dărămuș și-a anunțat demisia începând de la 1 ianuarie 2020. Declarația a fost făcută în cadrul unei ședințe care a avut loc la sediul instituției, în fața unor colegi. Aceasta avea mandat până în aprilie 2020.  Schimbarea din funcție a Marcelei Dărămuș a fost vehiculată imediat după preluarea conducerii […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate