Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Profesorii de la Cîmpeni BOICOTEAZĂ simularea la examenul de Evaluare Națională. Precizări de la inspectorat

Publicat

elevi examen

Simularea examenului de Evaluare Națională se va desfășura în condiții normale în județul Alba, transmite Inspectoratul Școlar Județean, cu toate ca FSLI a anunțat că profesorii din peste 1100 de școli vor boicota Simularea. 

VEZI: Simularea examenului de Evaluare Națională boicotată de profesori în peste 1100 de școli. Revendicările FSLI

În județul Alba doar pe zona Cîmpeni s-a dispus boicotarea examenului de către repreztanții FSLI. Directorii au asigurat asistenți și evaluatori care nu fac parte din această organizație sindicală, transmite ISJ.

VEZI: SUBIECTE MATEMATICĂ la Simulare Evaluare Naţională 2018: Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a

În urma informațiilor apărute în presă, potrivit cărora cadrele didactice din 1.100 unități de învățământ au optat să boicoteze simularea probelor din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a, Ministerul Educației Naționale (MEN) transmite următoarele:

Ministerul Educației Naționale este în contact permanent cu sindicatele din învățământ, iar deciziile luate vin în urma consultării directe cu liderii federațiilor sindicale. De altfel, și Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost adoptată cu o largă consultare a sindicatelor.

VEZI: Simulare BACALAUREAT şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Calendarul testărilor. Modele de subiecte publicate de MEN

În ceea ce privește vârsta de pensionare, la nivelul Uniunii Europene se dorește creșterea vârstei de pensionare, nu scăderea ei. Tendința este confirmată chiar de profesorii care fac solicitări pentru a fi menținuți în activitate peste vârsta de pensionare.

Așadar, boicotul nu este o soluție! Facem un apel la cadrele didactice, care tocmai au primit o creștere salarială de 20%, începând cu 1 martie 2018, să nu îi afecteze pe elevi prin demersuri radicale. Aceștia se află în fața primei lor simulări de examen, iar impactul emoțional asupra lor este unul puternic.

Citește și LUNI începe SIMULAREA EVALUĂRII NAŢIONALE pentru elevii din clasa a VIII-a. Modele de subiecte

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, le reamintește reprezentanților sindicali că ne aflăm în plin proces de renegociere a contractului colectiv de muncă și, potrivit prevederilor acestuia, sindicatele s-au angajat să nu declanșeze conflicte de muncă.

Citeşte şi SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018, clasa a VIII-a: Capitole exceptate din testările la Română şi Matematică

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax