Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Profesorii îşi vor primi salariile cu întârziere, până în 15 ianuarie. Anunțul făcut de ministrul Educației

Publicat

profesor

Ministrul Educaţiei Liviu Pop a anunţat marţi, 9 ianuarie, adică exact ziua când trebuia să înceapă plata salariilor, că „toți angajații din învățământ vor primi în 12 sau 15 ianuarie salariile aferente lunii decembrie 2017”. Pe căi instituţionale, dascălii au aflat abia pe 5 ianuarie de această întârziere.

Ministrul explică faptul că decalarea plăţii salariilor este provocată de faptul că banii nu vor mai veni din bugetele primăriilor, ci de la ministerul Educaţiei, prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene.

Citeşte şi 15 ianuarie: 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. „Luceafărul”, cel mai lung poem de dragoste

„Toți angajații din învățământ vor primi în 12 sau 15 Ianuarie 2018 salariile aferente lunii Decembrie 2017.

În conformitate cu ordinul MFP 86/28.01.2005 completat cu ordinul MFP nr 398/7.03.2017 data de plată a salariilor pentru Ministerul Educației Naționale și unitățile finanțate de acesta este 14 a lunii curente, pentru luna precedentă.

Potrivit OUG 90/2017 s-a aprobat că plata salariilor pentru personalul din unitățile de învățământ se va face din bugetul Ministerului Educației Naționale.
Prin legea 2/2018- Legea bugetului de stat pe anul 2018, sumele pentru plata salariilor personalului din unitățile de învățământ au fost aprobate în bugetul MEN. Începând cu luna ianuarie MEN va transfera lunar către inspectoratele școlare, iar apoi acestea către școli, sumele pentru plata salariilor.

Fac precizarea că și până în prezent au fost finanțate din bugetul MEN anumite categorii de cheltuieli pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat, respectiv pentru examenele naționale, naveta elevilor și bursele elevilor, a transmis Liviu Pop, pe pagina de Facebook.

Anunţul a provocat nemulţumirea dascălilor pentru că, spun ei, modul în care a fost comunicată această modificare i-a pus în dificultate cu plăţi curente, mai ales că a fost şi perioada sărbătorilor de iarnă.

Citește și CNAIR a respins recepția Lotului 3 al Autostrăzii Sebeș – Turda. Motivele imputate constructorului

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi Laviniu Lăcustă a declarat, pentru adevarul.ro, că abia pe 5 ianuarie s-a aflat de schimbarea datei de salariu pentru cei din învăţământul preuniversitar.

„Ar fi trebuit să fim avertizaţi. Am avut foarte multe semnale. Foarte mulţi angajaţi din sistemul de învăţământ au credite la bănci, au facturi care trebuie plătite la timp. Nu ne mai miră nimic. Asistăm la o nouă desconsiderare a celor din învăţământ pe care o fac în primul rând cei de la Ministerul Finanţelor”, a mai declarat reprezentantul USLIP.

Citeşte şi DNA: Acuzații GRAVE pentru un fost șef al OJFIR Alba și complicii săi. Au inventat 148 de oi și au luat banii

Şi pe pagina de facebook a ministrului Educaţiei comentariile sunt foarte dure, însă Liviu Pop nu a avut nicio reacţie.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax