Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Profesorul din Alba Iulia, cercetat pentru corupere sexuală de minori, este supraveghet la ore de colegi

Publicat

viorel oarga

Profesorul de educație fizică de la Școala „Vasile Goldiș” din Alba Iulia, acuzat săptămâna trecută de corupere sexuală de minori, este supravegheat de alte cadre didactice în timpul orelor pe care le susține în unitatea de învățâmânt. Aceasta este una dintre măsurile dispuse de conducerea școlii.

Activitatea profesorului Viorel Oargă nu a fost suspendată, însă orele acestuia sunt în permanență supravegheate de învățătorii sau diriginții claselor la care predă.

Potrivit directoarei Romana Popa, pe lângă această măsură, profesorul a mai fost sancționat cu tăierea a 15% din salariu, timp de șase luni, iar orele suplimentare au fost date unui alt profesor.

„Acestea sunt măsurile pe care le-am putut lua din punct de vedere legal. Așteptăm finalizarea și rezultatul anchetei pentru a vedea ce măsuri se vor dispune. Eu pot doar să-i desfac contractul de muncă, dar asta doar după ce se finalizează ancheta” a declarat directoarea școlii, Romana Popa.

Directoarea spune că situația i-a fost semnalată de păriți în cadrul unei ședințe la o clasă, în urma căreia  s-a făcut un proces verbal în care au fost semnalate toate problemele.

Împotriva profesorului Vasile Oargă a fost deschisă și o anchetă penală.

Reamintim că părinții elevilor de clasa a VI-a s-au plâns de comportamentul indecent al profesorului de educație fizică.

VEZI:  Profesor de la Școala „Vasile Goldiș” din Alba Iulia, cercetat pentru corupere sexuală de minori

Și elevii au început să vină cu declarații de-a dreptul șocante la adresa cadrului didactiv.

„M-am accidentat la picior, iar acesta mi-a pus mâna pe fund. Şi m-am mai accidentat o dată la spate, iar acesta mă pipăia pe picioare şi efectiv îmi strângea picioarele şi făcea ca un fel de semne obscene. Şi nu înţeleg de ce. La fetele din clasă se întâmplă de multe ori să mai pună mâna pe orice parte a corpului pe care nu ar fi ok să pună mâna şi ne pune întrebări intime la care noi nu răspundem. Dacă ne spălăm la ..zonele intime şi dacă …nu ştiu, de câte ori o facem” a declarat o elevă.

VEZI:  Declarații ȘOCANTE de la elevele profesorului cercetat pentru corupere sexuală: ”Întreba de câte ori o facem”

Viorel Oargă spune că acuzațiile sunt false.

„Sunt acuzaţii false pe care trebuie să le resping. M-am apropiat de o elevă mai mult pentru că a fost o vreme bolnavă şi a venit la ora de educaţie fizică. Eu am pus mâna pe umărul ei şi am zis bravo, mă bucur că ai venit la ora de educaţie fizică. Sunt situaţii la educaţie fizică când se poate realiza un contact fizic.” sune profesorul de educație fizică.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax