Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo ANM pentru următoarele 4 săptămâni: Vremea până în 21 octombrie

Publicat

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru luna octombrie, spun meteorologii în prognoza emisă de ANM pentru perioada 23 septembrie – 21 octombrie.

Ultima săptămână a lunii septembrie va fi una foarte caldă, cu temperaturi de vară. Totuși, în weekend vremea se schimbă radical.

De la temperaturi de vară la frig. Diferențe de peste 10 grade la sfârșitul lunii septembrie

În mare parte din țară vor veni ploi însemnate cantitativ. Temperaturile scad brusc, cu diferențe de peste 10 grade Celsius.

Chiar dacă în ultima săptămână din septembrie vom avea parte de zile frumoase, cu temperaturi mai degrabă potrivite verii, vremea se va schimba brusc.

Citește și Când se schimbă ora, în toamna anului 2024. Data la care se trece la ora de iarnă

Mai întâi vin ploile. Acestea vor fi chiar importante cantitativ și vor cuprinde toată țara.

Apoi, de duminică, în unele regiuni vor fi maxime care abia ating 14 – 15 grade Celsius. Asta după ce, în urmă cu doar o zi, se înregistrau 28 – 30 de grade Celsius. Vezi Vremea se schimbă radical: Temperaturile scad brusc, cu peste 10 grade. Prognoza meteo în România, pentru 23–29 septembrie 2024

Prognoza ANM pentru 23 – 30 septembrie

Valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordice și centrale și în general deficitar în restul teritoriului, cu precădere în sud-est.

Prognoza ANM pentru 30 septembrie – 7 octombrie

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normalul climatologic al perioadei în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână în regiunile vestice, în timp ce în restul teritoriului vor fi excedentare.

Prognoza ANM pentru 7 – 14 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza ANM pentru 14 – 21 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, exceptând vestul și nord-vestul teritoriului, unde regimul pluviometric va fi ușor excedentar.

Vezi și Furtuna Ashley va lovi Europa de la vest la est. Ce efecte va avea în România: val de aer polar din weekend

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate