Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo pe regiuni, până în 8 octombrie: Vreme caldă, cu temperaturi peste normalul perioadei. De când vine frigul

Publicat

toamna vremea meteo

Meteorologii anunță că vremea se va menține caldă, cu mult peste normalul acestei perioade, la începutul primei săptămâni de prognoză. Mai apoi, odată cu începutul lunii octombrie, vremea va intra într-un proces de răcire, fiind anunțat un val de aer polar peste România. Valul de frig aduce cu el și ploi, în toate regiunile țării.

ANM a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pe regiuni, în intervalul 25 septembrie – 8 octombrie.

Vremea în Alba, în săptămâna 25 septembrie – 1 octombrie: vremea va fi frumoasă, cu temperaturi de până la 28 de grade Celsius. Meteorologii nu au anunțat ploi, chiar  dacă sâmbătă și duminică sunt prognozate înnorări, în unele zone.

Prognoza meteo 25 septembrie – 8 octombrie. Transilvania

Până în data de 1 octombrie vremea se va menține mult mai caldă decât normal în această perioadă a anului, cu precădere în primele zile, când abaterile față de mediile multianuale vor fi semnificative (de până la 6…8 grade); mediat regional, temperaturile maxime vor fi de 23…27 de grade, iar cele minime de 8…13 grade, cu valori mai mici, apropiate de normele perioadei, în unele nopți în depresiunile din estul regiunii.

Ulterior, este estimată o răcorire a vremii, astfel că pot fi perioade cu temperaturi în jurul celor climatologic specifice (18…21 de grade ziua și 5…9 grade noaptea, mediat regional), însă cu probabilitate mare valorile termice vor fi în general ușor peste norme.

Citește și: Val de aer polar peste România, după mai multe zile cu temperaturi de vară. Prognoza meteo în săptămâna 25 septembrie-1 octombrie

În prima săptămână deficitul pluviometric va fi semnificativ (nu vor fi condiții de ploaie); după data de 1 octombrie estimările indică posibilitatea ca în unele zile să plouă local.

Prognoza meteo 25 septembrie – 8 octombrie. Banat

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit pentru finalul lunii septembrie, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi de 25…28 de grade (cu 4…7 grade mai ridicate decât cele climatologic specifice) și minime de
10…15 grade.

Din data de 1 octombrie este estimată o răcorire a vremii, vor fi posibile perioade cu valori termice apropiate de normal (20…21 de grade ziua și 8…11 grade noaptea, mediat regional) ce vor alterna cu intervale mai calde.

Deficitul pluviometric va fi semnificativ, în special în prima parte a intervalului de referință când ploile aproape vor lipsi, ulterior, după data de 1 octombrie, estimările indicând posibilitatea ca în unele zile să plouă local.

Prognoza meteo 25 septembrie – 8 octombrie. Crișana

În prima parte a intervalului de prognoză vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal pentru finalul lunii septembrie, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi de 25…28 de grade (cu 4…8 grade mai ridicate decât cele climatologic specifice) și minime de 9…15 grade.

Din data de 1 octombrie se estimează o răcorire a vremii, astfel că vor fi posibile perioade cu valori termice apropiate de normal (19…21 de grade ziua și 8…11 grade noaptea, mediat regional) ce vor alterna însă cu intervale mai calde.

Deficitul pluviometric va fi semnificativ, cu precădere în prima săptămână, când ploile aproape vor lipsi, ulterior, după data de 1 octombrie, estimările indicând posibilitatea ca în unele zile local să plouă în general slab.

Prognoza meteo 25 septembrie – 8 octombrie în Maramureș

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză vremea se va menține mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru finalul lunii septembrie, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi de 24…27 de grade (cu 6…8 grade mai ridicate decât cele climatologic specifice) și minime de 9…12 grade.

Din data de 1 octombrie se estimează o răcorire a vremii, vor fi posibile perioade cu valori termice apropiate de normal (18…19 grade ziua și 6…8 grade noaptea, mediat regional) ce vor alterna cu intervale mai calde.

Deficitul pluviometric va fi semnificativ în prima săptămână când ploile aproape vor lipsi, ulterior, după data de 1 octombrie estimările indicând posibilitatea ca în unele zile să plouă local.

Prognoza meteo 25 septembrie – 8 octombrie. Moldova

În prima parte a intervalului de prognoză vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal pentru finalul lunii septembrie, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi de 25…27 de grade (cu 6…8 grade mai ridicate decât cele climatologic specifice) și minime de 10…15 grade.

Din data de 1 octombrie este estimată o răcorire a vremii, astfel că vor fi posibile perioade cu valori termice apropiate de normal (18…21 de grade ziua și 7…11 grade noaptea, mediat regional) ce vor alterna totuși cu intervale mai calde.

Deficitul pluviometric va fi semnificativ, cu precădere în prima săptămână, când ploile vor lipsi; după data de 1 octombrie estimările indică o creștere a probabilitații ca în unele zile să plouă local.

Prognoza meteo 25 septembrie – 8 octombrie în Dobrogea și pe litoral

În cea mai mare parte a intervalului, dar cu precădere în prima săptămână, valorile termice diurne se vor menține mai ridicate decât cele climatologic specifice (cu 3…5 grade peste norme pe litoral și cu până la 7 grade în vestul regiunii), astfel că, în medie, temperaturile
maxime vor fi de 24…27 grade.

Pentru primele zile ale lunii octombrie este estimată o răcorire a vremii ce va determina maxime diurne de 20…24 de grade, urmând ca ulterior temperaturile să mai crească ușor.

În privința regimului termic nocturn, la începutul perioadei se vor înregistra valori de 18…20 de grade în zona costieră și 14…17 grade în restul regiunii, urmând ca după 1 octombrie minimele să fie mult mai modeste (11…14 grade grade, mediat regional).

Deficitul pluviometric va fi semnificativ, cu precădere în prima săptămână când ploile vor lipsi; după data de 1 octombrie, dar îndeosebi spre finalul intervalului de prognoză, vor fi perioade în care vor fi posibile ploi locale, în general slabe.

Prognoza meteo 25 septembrie – 8 octombrie. Muntenia

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză vremea se va menține mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru finalul lunii septembrie, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi de 25…28 de grade (cu 5…7 grade mai ridicate decât cele climatologic specifice), iar minimele
de 11…15 grade.

La începutul lunii octombrie este estimată o răcorire a vremii, astfel că vor fi posibile valori termice mai apropiate de cele normale (20…23 grade ziua și 8…12 grade noaptea, mediat regional), apoi temperaturile, cu precădere cele diurne, vor fi din nou în creștere ușoară.

Deficitul pluviometric va fi semnificativ în special în prima parte a intervalului de referință când ploile vor lipsi, ulterior, după data de 1 octombrie estimările indicând posibilitatea ca în unele zile să plouă local.

Prognoza meteo 25 septembrie – 8 octombrie. Oltenia

În prima parte a intervalului vremea se va menține mult mai caldă decât normal la finalul lunii septembrie, cu abateri de 5…6 grade față de mediile multianuale; mediat regional, temperaturile maxime vor fi de 25…28 de grade, iar cele minime de 10…15 grade.

Ulterior, este estimată o răcorire a vremii, astfel că în perioda 2-3 octombrie temperaturile vor fi mai apropiate de cele climatologic specifice (în medie 20…23 de grade ziua și 7…11 grade noaptea), apoi temperaturile, cu precădere cele diurne, vor fi din nou în creștere ușoară.

Deficitul pluviometric va fi semnificativ în special în prima săptămână când ploile aproape vor lipsi, ulterior, după data de 2 octombrie estimările indicând posibilitatea ca în unele zile să plouă local.

Prognoza meteo 25 septembrie – 8 octombrie. La munte

În cea mai mare parte a intervalului, dar cu precădere în prima săptămână, valorile termice, mai ales cele diurne, se vor menține mult mai ridicate decât cele climatologic specifice, îndeosebi la altitudini de sub 1400 m, iar pe crestele cele mai înalte, dar și în depresiuni temperaturile nocturne vor fi mai apropiate de normele datei.

Astfel, în medie, temperaturile maxime vor fi de 12…20 de grade, iar minimele de 5…10 grade.

O vreme mai răcoroasă, cu valori spre cele obișnuite în această perioadă din an, este estimată pentru primele zile de octombrie.

Deficitul pluviometric va fi semnificativ în prima săptămână când ploile aproape vor lipsi; după data de 1octombrie estimările prognostice indică pentru unele zile o probabilitate mai ridicată pentru ploi locale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax