Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PROGRAMUL la Taxe şi impozite locale Alba Iulia. Cetăţenii mai pot achita obligaţii la bugetul local şi amenzi până vineri, la ora 12.00

Publicat

taxe si impozite albaŞi Direcţia Venituri – Impozite şi taxe locale din cadrul Primăriei Alba Iulia are program special în săptămâna premergătoare Anului Nou. Cei care doresc să achite taxe, impozite amenzi se mai pot prezenta în acest an până vineri, 30 decembrie, inclusiv, ora 12.00. Direcţia îşi reia activitatea cu program normal abia de marţi, 3 ianuarie.

Programul normal pentru public la Taxe şi impozite locale Alba Iulia este de luni până vineri între orele 8.00 şi 15.00, pentru încasări. Însă vineri, 30 decembrie, programul cu publicul va fi doar până la ora 12.00.

Reamintim că, potrivit legislației în vigoare, contribuabilii aveau opţiunea să-şi achite obligațiile fiscale până la data de 30 septembrie, fără penalități de întârziere de 2% din cuantumul obligațiilor principale, calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență.

Contribuabilii din Alba au la dispoziţie mai multe modalităţi de plată. Pe lângă programul la ghişeele de la Impozite şi Taxe locale, de luni până vineri între orele 8.00 şi 15.00, pentru încasări, mai pot face plata cu cardul, prin Internet banking sau prin alte modalităţi.

Plata cu cardul se poate face total sau parțial, la fel ca în cazul în care se plătește cu numerar și nu se percepe comision suplimentar la efectuarea tranzacției. Pe lângă taxe și impozite cetățenii își pot plăti și amenzile contravenționale doar pe baza datelor din procesul verbal.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar în lei din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat.

Pentru varianta de plată online, de pe portalul https://extranet.apulum.ro pot fi accesate doar informaţiile privind obligaţiile de plată personale. Achitarea online propriu-zisă se se realizează prin intermediul ghişeului virtual de plăţi, www.ghiseul.ro.

Modalităţile de plată a impozitelor şi taxelor locale sunt următoarele:

Plata electronică cu cardul prin intermediul ghişeului virtual de plăţi www.ghiseul.ro

Plata electronică folosind servicii de internet banking

Ordin de plată la bancă (C.U.I. 4562923)

Plata prin mandat poştal

Plata cu cardul (POS) la sediul Direcţiei Venituri

Vezi şi Primăria Alba Iulia: IMPOZITELE şi TAXELE locale pentru 2017. Cât se va plăti la bugetul local, anul viitor

Citeşte şi Lista taxelor şi impozitelor ce pot fi plătite online prin card bancar de către persoanele fizice a fost extinsă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax