Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiecte de legi clasate în Parlament. Iniţiative importante, suspendate după alegerile din decembrie

Publicat

parlamentul romanieiModificarea componenţei Parlamentului, după alegerile din decembrie, a produs efect şi asupra unor proiecte legislative, ai căror iniţiatori nu se mai regăsesc pe listele de deputaţi sau senatori. Ca exemple, limitarea vânzării terenurilor către străini, bani mai mulţi pentru familiile cu mai mult de doi copii sau tinerii căsătoriţi ori interzicerea vânzării de ţigări pentru o categorie de persoane sunt iniţiative ce au fost clasate.

În această situaţie sunt peste 150 de proiecte de lege, potrivit profit.ro. Unul dintre ele este propunerea prin care vânzarea produselor din tutun să fie interzisă tuturor persoanelor născute după 1 ianuarie 2017, astfel încât acestea să nu mai poată achiziționa țigări nici după împlinirea vârstei de 18 ani. Un deputat, care nu a mai candidat pentru un nou mandat, a inițiat în toamna anului trecut un proiect legislativ în acest sens, dar a fost înregistrat drept “clasat” la Senat, potrivit sursei citate. Proiectul poate fi “reactivat” doar dacă va fi preluat de alt parlamentar în funcţie.

Vezi Proiect la Senat: Copiii născuți după 1 ianuarie nu vor avea voie să cumpere tutun nici când vor fi majori

În aceeaşi situaţie se află şi propunerea prin care tinerii care se căsătoresc până în 35 de ani să beneficieze de o primă de 15.000 de lei. De aceeași sumă ar fi urmat să beneficieze și familiile, la nașterea celui de-al treilea copil, pentru „recunoașterea contribuției aduse națiunii”.

Proiectul a fost depus la Senat în 20 septembrie şi ulterior a fost clasat.

Vezi şi 15.000 de lei de la stat primă de căsătorie şi pentru naşterea celui de-al treilea copil. Propunere legislativă, la Senat

Tot în septembrie, la Senat, era depusă o iniţiativă legislativă potrivit căreia cetăţenii străini şi apatrizi, precum şi persoanele juridice străine să poată achiziționa terenuri în România doar în limita a 50 de hectare. Şi acest proiect a fost clasat.

Citeşte Cetățenii străini ar putea cumpăra terenuri în România doar în limita a 50 de hectare. Propunere legislativă, la Senat

Sunt doar câteva exemple. Rămâne de văzut dacă astfel de iniţiative vor fi continuate de alţi parlamentari, care au preluat mandatele în decembrie 2016.

surse: profit.ro, senat.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax