Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul Legii Sănătăţii: Cotă din asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, pentru fondul de sănătate

Publicat

Problema unităţilor medicale din ţară care nu reuşesc să recupereze banii cheltuiţi pentru îngrijirea răniţilor în accidente rutiere ar putea fi rezolvată prin noul proiect de lege al sănătăţii, aflat în dezbatere publică. Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a anunţat, la sfârşitul acestei săptămâni, că proiectul prevede o cotă pentru fondul de sănătate cuprinsă în asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

„Pentru accidentele de circulaţie, asigurarea RCA va cuprinde o cotă parte pentru sănătate. Din RCA asiguratorii vor vira, nu ştiu, trimestrial, lunar, anual, în funcţie de cum se face această asigurare, o cotă parte care va fi utilizată pentru tratamentul victimelor accidentelor”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vasile Ceopi.

Astfel, în urma încasării RCA, cota va ajunge de la asiguratori la fondul de sănătate, fiind obţinute astfel fonduri special pentru acoperirea cheltuielilor privind asigurarea asistenţei medicale pentru victimele accidentelor rutiere.

Reamintim că şi Spitalul Judeţean Alba se confruntă cu probleme financiare legate de nedecontarea unor servicii medicale de către Casa de Asigurări de Sănătate și Ministerul Administrației și Internelor, fapt ce pune instituţia medicală în situaţia de a aplica tarife pentru unele servicii furnizate.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax