Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Proiectul pentru amenajarea unei baze sportive la intrarea în Cetatea din Alba Iulia, RETRAS din ședința de Consiliu Local

Publicat

Proiectul prin care se propunea amenajarea unei baze sportive chiar la intrarea în Cetatea Alba Carolina a fost retras de la vot, joi, în timpul ședinței de Consiliu Local al Municipiului Alba Iulia.

În timpul prezentării proiectului de către arhitectul primăriei, Alexandru Romanițan, consilierul local PSD Elisabeta Dana Nanu a sesizat mai multe probleme în documentele întocmite de angajații Primăriei Alba Iulia.

Mai exact, Elisabeta Dana Nanu a atras atenția că documentația întocmită de reprezentanții primăriei nu ar fi corectă: suprafața din raportul instituției nu coincide cu suprafața de pe schița arhitecților.

De asemenea, consilierul local PSD a mai atras atenția că în proiectul propus mai există și alte probleme în ceea ce privește regimul juridic al terenului, după cum este explicat în documentele făcute de primărie.

Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi, de primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa. Cel mai probabil proiectul va fi reintrodus într-o viitoare ședință de Consiliu Local.

Context

Alba24.ro a prezentat că în ședința de joi, 26 noiembrie, consilierii locali ai municipiului Alba Iulia, vor avea de votat un proiect prin care se vrea construirea unor terenuri de sport – unul de fotbal, două de padball (tenis cu piciorul) și unul de baschet, fix la intrarea în Cetatea Alba Carolina.

Adică terenurile vor flanca monumentul istoric Poarta I a Cetății Alba Carolina.

VEZI ARTICOLUL COMPLET AICI: FOTO: Turism cu ”iz de fotbal” la Alba Iulia: Se vrea construirea unei baze sportive fix la intrarea în Cetatea Alba Carolina

De-a lungul vremii, pentru zona respectivă au existat mai multe dezbateri și idei de revitalizare a acesteia. S-a propus o zonă de artizanat pentru meșteșugarii populari, de asemenea a fost și o discuție pentru ca spațiul să fie oferit tinerilor artiști, pentru pictură sau desen.

Mai mult, la un moment dat a fost adusă în discuție și amenajarea unor parcări publice. Însă nici o idee de mai sus nu a prins contur.

Certificatul de urbanism a fost eliberat în data de 9 septembrie 2020, când primar interimar era Voicu Paul, cu doar două săptămâni înainte de alegerile locale din 27 septembrie.

În ședința Comisiei de organizare și dezvoltare urbanistică și în ședința Comisiei tehnice de urbanism ambele din data de 12 noiembrie 2020 s-a primit aviz favorabil cu condiția respectării condiționărilor din avizul de oportunitate.

Din comisia de organizare și dezvoltare urbanistică, care a dat aviz favorabil, fac parte viceprimarii Marius Filimon (PNL), Emil Antoniu Popescu (USR PLUS), Gabriel Lupea, fost viceprimar (PNL), Nicolae Alexandru Dan Dumitru (USR PLUS) și Alin Gheorghe Stanciu (PSD).

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    joi, 26.11.2020 at 15:47

    Acum ne dam seama de competenta subalternilor lui Stalin. Fa mai omule ordine in Primarie, pana nu e prea tarziu. Cand ajungi pe mana unor PDL-isti rasuflati, incepi sa devi penibil.
    Daca nu sti, telefoneaza-i lui Bolojan. Ca primarita din Campulung Arges.

  2. DKR

    joi, 26.11.2020 at 19:13

    Ședința video live nu o mai transmiteți?

    • moderatorul de serviciu

      joi, 26.11.2020 at 19:44

      Nu o mai transmitem noi ca nu avem cum. O transmit e pe zoom.. este publica

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax