Connect with us
Publicitate

BLAJ

Proiectul Sălii polivalente din Blaj: 8,4 milioane lei pentru 104 de locuri de parcare, spații verzi și căi de acces

Publicat

Consiliul Județean Alba și Primăria Municipiului Blaj, care derulează împreună proiectul de construire a sălii polivalente din municipiu, pregătesc documentația pentru amenajarea spațiului verde și a parcărilor din jurul clădirii.

Este vorba despre o investiție de 8,4 milioane lei pentru amenajarea a 104 de locuri de parcare cu căi de acces auto și pietonale și 3.540 mp de spațiu verde.

Vezi și FOTO-VIDEO: Stadiul lucrărilor la Sala Polivalentă de 2.000 de locuri din Blaj. Când ar urma să fie gata

Proiectul pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiţii „Amenajare exterioară și peisagistică pentru Sala polivalentă de sport cu capacitatede 1800 – 2000 locuri” în municipiul Blaj , în vederea trecerii la etapa a doua de proiectare, întocmirea Proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie şi apoi execuţia lucrărilor, intră la aprobare în ședința Consiliului Județean de vineri, 17 septembrie. Tot atunci se aprobă și acordul de colaborare cu primăria.

Investiția, suportată din bugetul județean și cel local al Blajului

În prezent, Primăria Blaj în asociere cu Consiliul Județean Alba, realizează în comun obiectivul de investiții de interes județean și local „Sala polivalentă de sport cu capacitate de 1800 – 2000 locuri”, în municipiul Blaj, fiecare asociat deținând o cotă de 1/2 din terenul destinat realizării investiției de 17.118 mp .

Prin această investiţie „Amenajare exterioară și peisagistică pentru Sala polivalentă de sport cu capacitate de 1800 – 2000 locuri” în municipiul Blaj, se doreşte amenajarea spaţiului din jurul viitoarei săli polivalente de sport, amenajare care să asigure desfăşurarea în cele mai bune condiţii a tuturor evenimentelor sportive naţionale şi internaţionale.

Se va obţine sistematizarea pe verticală a terenului din jurul sălii polivalente de sport, cu asigurarea tuturor căilor de acces pietonal şi auto, spaţii de parcări pentru toate categoriile de utilizatori, alături de amenajări peisagistice.

Din bugetul județului Alba se va plăti jumătate din valoarea necesară pentru realizarea obiectivului de investiții „Amenajare exterioară și peisagistică pentru Sala polivalentă de sport cu capacitate de 1800 – 2000 locuri”, respectiv 4.222.807,80 lei cu TVA inclus.

Amenajarea exterioară de la Sala Polivalentă – indicatori tehnico – economici

Valoarea totală a investiţiei este de 8.445.615,61 lei, cu TVA inclus, din care 6.950.045,25 lei reprezintă lucrările de construcţii-montaj

Durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni.

Proiectul include:

– suprafața construită: 4.652 mp (Sala Polivalentă)

– suprafață carosabilă – asfalt – 4.558 mp

– suprafață pietonală – pavaj dale beton prefabricat – 2.919 mp

– suprafață pentru parcări – pavaj dale beton înierbate – 1.449 mp

– spații verzi – 3.540 mp

– arbori plantați – 84 buc

– număr locuri de parcare – 104

Lucrările din cartierul Veza

În zonă se desfășoară și alte lucrări, care vor schimba radical toată zona în care se ridică sala polivalentă.

Lucrările avansează și la Stadionul CIL aflat în cartierul Veza din municipiul Blaj. Muncitorii pregătesc suprafața pentru noul gazon dar și pentru instalarea unui sistem automat de irigații.

Tot în zonă se află Parcul Veza, iar administrația locală va construi o baza de cantonament  de 3 stele, care urmează să fie ridicată lângă noua Sală Polivalentă, pe malul râului Târnava Mare.

Baza va asigura facilități de cazare, masă și recuperare pentru un număr de 110 persoane (sportivi, antrenori, personal adiacent, oficiali).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax