Connect with us
Publicitate

POLITICA

Proiectul TNL „10 pentru Europa” se apropie de final. Candidatul albaiulian Adrian Simion, despre șansele sale: „Nu trebuie să îmbătăm cu apă rece”

Publicat

Proiectul „10 pentru Europa” în care este înscris liberalul Adrian Simion se apropie de final. În ceea ce privește șansele pe care Alba Iulia le are pentru încă un loc pe liste, pe lângă cel ocupat de vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, Adrian Simion declară, într-o conferință de presă, că „realist vorbind lucrurile sunt foarte clare, nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece.”

„Realist vorbind lucrurile sunt cât se poate de clare, nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, dar nu cred că ăsta este scopul pe care eu și colegii mei ni l-am propus ca atare. Important este altceva și anume că atunci când ai oportunitatea de a ajuta partidul să meargă mai departe trebuie să folosești de această oportunitate. Chiar dacă locul pe care noi îl vom obține este neeligibil, pentru noi, ca și organizație, este un punct mare câștigat în față”, a declarat Adrian Simion.

La rândul său, senatorul PNL Teodor Atanasiu a precizat că pentru orice tânăr care apare pe o listă a unui partid, fie că este vorba de alegeri locale, județene sau parlamentare, este o o cinste: „La noi s-a făcut un fel de prostituție politică în care toată lumea vrea să fie pe primele locuri eligibile sau deloc. Nu mai rămâne cinstea de a fi reprezentantul ului partid de a-l reprezenta”.

Acesta a adăugat și faptul că PNL și-a propus pentru alegerile europarlamentare un scor de minim 27%, care să le permită un total de 9 europarlamentari.

Proiectul „10 pentru Europa” este susținut de Tineretul Național Liberal și de Cluburile Studențești Liberale, cu sprijinul Partidului Național Liberal. Este un proiect interactiv de construire a unei cariere politice şi prezintă un nou standard de transparență în selecţia candidaţilor, susţin organizatorii. Prin acest proiect tinerii competenţi ai României pot ajunge pe lista Partidului Naţional Liberal pentru alegerile europarlamentare din mai 2014.

Potrivit calendarului iniţial al proiectului, după votarea online organizată până în 15 martie, candidaţii trebuie să organizeze evenimente de informare și popularizare pe teme trimise de oficiali de la București. Apoi, în perioada 15 martie – 29 martie, activitatea le va fi evaluată de o comisie de la București, iar în funcție de rezultat vor fi selectați finaliștii.

În data de 29 martie se vor anunța cei 20 de candidați finali, după un interviu dat în fața comisiei din Capitală. Pe 5 aprilie aceștia vor merge la marea finală din Bucureşti, unde vor avea de susţinut o probă de cultură generală despre Uniunea Europeană, dezbateri pe teme date de comisie și confruntări directe între ei, toate într-o limbă de circulație internațională.

La marea finală vor fi aleși 10 tineri pentru lista PNL de la europarlamentare. Programul „10 pentru Europa” va garanta un singur loc la europarlamentarele de la sfârșitul lunii mai.

Candidatul din Alba Iulia, Adrian Simion, va susţine vineri 14 martie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură din Aiud, un eveniment cu tema „Impactul politicilor europene în viaţa comunităţii”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax