Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Propunere MS: Criterii de performanţă pentru personalul medical fără studii superioare

Publicat

Ministerul Sănătăţii intenţionează să introducă criterii de performanţă şi pentru personalul medical fără studii superioare. Astfel ar putea fi aplicate măriri de salarii pentru această categorie de angajaţi.

Într-o întâlnire între preşedinţii comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătăţii (MS), reprezentanţii Colegiului Medicilor, ai sindicatelor şi asociaţiilor de pacienţi, au fost prezentate formele intermediare a patru proiecte de acte normative care urmează să fie promovate de către minister: legea malpraxisului, legea de salarizare a personalulului medical, statutul spitalelor şi pachetul de bază pentru servicii medicale.
Proiectul de lege privind malpraxisul ar urma să fie prezentat la Guvern la sfârşitul lunii iulie, iar în a doua parte a lunii august să fie aprobat şi trimis în Parlament.
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu a recunoscut că privind Legea de salarizare a personalului medical au fost multe discuţii, de obicei de natură tehnică şi că mai sunt multe aspecte de clarificat.
A precizat că vor fi elaborate criterii de performanţă şi de apreciere a personalului medical fără studii superioare, în funcţie de care să poată creşte salariile.
Potrivit acestuia, ideea principală va fi necesitatea ca personalul sanitar să fie scos din subcategoria salariaţilor bugetari, astfel încât salarizarea lor să poată fi negociată.

Sursa: realitatea.net

Citeşte AICI mai multe detalii despre statutul spitatelor şi propuneri pentru salarizarea medicilor şi a personalului medical.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax