Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Protest la Finanţele din Alba: Angajaţii structurilor de control au cerut anularea preavizelor de concediere şi posturi fără concurs


Publicat

Luni, un grup de aproximativ 50 de persoane, angajaţi în structurile de control ale fostei Direcţii Judeţene a Finanţelor Alba au ieşit în faţa sediului, în semn de protest faţă de reorganizarea instituţiei şi posibilitatea ca aceştia să-şi piardă locurile de muncă. După câteva zeci de minute de protest, aceştia au participat la o întâlnire cu conducerea Finanţelor din Alba şi au solicitat anularea preavizelor de concediere şi păstrarea locurilor de muncă fără organizarea concursurilor pe post.

Atmosfera tensionată continuă în rândul angajaţilor de la Finanţele din Alba. Cei din structurile de control care au primit săptămâna trecută preavizele de concediere au ieşit, luni, în faţa sediului fostei DGFP Alba, pentru a protesta faţă de faptul că riscă să nu-şi mai găsească un loc în noua structură. Cei aproximativ 50 de oameni au cerut apoi conducerii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Alba să le fie anulate preavizele de concediere, să nu mai fie nevoiţi să dea concurs pe post şi să-şi păstreze locurile de muncă. Potrivit unor surse din rândul acestora, se tem că nu vor mai avea loc în noua organigramă, deoarece pe noile posturi ar avea prioritate la angajare personalul de conducere şi astfel şansele sunt din ce în ce mai mici pentru restul salariaţilor.

Având în vedere că AJFP Alba nu mai este ordonator de credite, ci această atribuţie a trecut la Direcţia Regională Braşov, conducerea locală nu are prea multe soluţii de rezolvare, însă a transmis mai departe solicitările oamenilor.

Reamintim că un număr de 173 de salariaţi – din structurile control, administrarea veniturilor statului, servicii suport şi personal contractual administrativ, dar şi şefi de servicii – din cei 481 angajaţi la fosta DGFP Alba au primit preavize de concediere. Noua organigramă are cu 71 de posturi mai puţin, adică 410, iar la Braşov, unde se află direcţia regională, sunt 178 de posturi libere, pe care se vor “bate” cei care pleacă din Finanţele din Alba, Sibiu, Mureş, Harghita şi Covasna. În Alba cele mai afectate de reorganizare sunt structurile de control unde schema va fi redusă cu 5 posturi, în condițiile în care serviciul de control pentru persoane juridice, avea, în vechea structură, un deficit de personal. În noua situaţie, angajaţii vizaţi de restructurare încearcă fiecare să găsească o soluţie salvatoare care să le “asigure” locul în noua organigramă, mai ales că dacă aleg un post pe care îl vizează cel puţin o altă persoană, se va organiza concurs. La serviciul de control fiscal din Alba, de exemplu, în structura veche funcţionau aproximativ 50 de angajaţi, pentru activitatea de monitorizare a persoanelor juridice (PJ), respectiv 25 pentru persoane fizice și profesii liberale (PF). Dintre aceştia, ar urma să plece cinci angajaţi, iar surse din rândul Finanţelor din Alba spun că se pare că restructurarea este preferată “de la centru” din rândul celor care se ocupă de PF-uri, pentru că ar fi mai puţini, ar avea un volum mai mic de muncă şi nu ar avea nevoie de competenţe excepţionale.

ANAF a stabilit aria de competenţă a administraţiilor judeţene a finanţelor publice, foste direcţii judeţene. Ca urmare a reorganizării instituţiei, direcţiile regionale preiau serviciile suport şi personalul se redistribuie în noua structură.

Vă prezentăm aria de competenţă în cadrul AJFP Alba:

1. Administraţia judeţeană a finanţelor publice Alba – str. Primăverii nr. 10: Alba Iulia, Berghin, Blandiana, Ceru-Băcăinţi, Ciugud, Cricău, Galda de Jos, Ighiu, Întregalde, Săliştea, Sântimbru, Vinţu de Jos, Teiuş, Stremţ

2. Serviciul fiscal municipal Aiud – str. Simion Bărnuţiu nr. 8: Aiud, Hopârta, Livezile, Lopadea Nouă, Mirăslău, Ponor, Rădeşti, Râmeţ, Rimetea, Ocna Mureş, Fărău, Lunca Mureşului, Noşlac, Unirea

3. Serviciul fiscal municipal Blaj – str. Mitropolit Ioan Vancea nr. 2: Blaj, Bucerdea Grânoasă, Cenade, Cergău, Cetatea de Baltă, Crăciunelul de Jos, Jidvei, Roşia de Secaş, Sâncel, Şona, Valea Lungă, Mihalţ

4. Serviciul fiscal municipal Sebeş – str. Valea Frumoasei nr. 26: Sebeş, Câlnic, Cut, Daia Română, Doştat, Gârbova, Ohaba, Pianu, Săsciori, Şpring, Şugag

5. Serviciul fiscal orăşenesc Câmpeni – Str. Revoluţiei 1848 nr. 1: Câmpeni, Albac, Arieşeni, Avram Iancu, Bistra, Gârda de Sus, Horea, Poiana Vadului, Scărişoara, Sohodol, Vadul Moţilor, Vidra, Abrud, Bucium, Ciuruleasa, Mogoş, Roşia Montană, Baia de Arieş, Lupşa, Ocoliş, Poşaga, Sălciua

6. Serviciul fiscal orăşenesc Cugir – Str. 21 Decembrie 1989 nr.56: Cugir, Şibot,

7. Serviciul fiscal orăşenesc Zlatna – str. Valea Morilor nr. 1: Zlatna, Almaşu Mare, Meteş.

LISTA POSTURILOR VACANTE în cadrul Direcţiei Regionale de Finanţe Braşov şi AJFP Alba poate fi consultată AICI.

Pe lângă posturile disponibile în organigrama AJFP Alba, mai sunt vacante un post de şef birou inspecţie economico-financiară Sibiu +Alba (cerinţe, studii superioare economice sau juridice absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă), două posturi de inspecţie economico-financiară Alba (inspector superior şi inspector principal), iar la Direcţia Regională Vamală – Biroul Alba sunt posturi de şef birou, şef birou supraveghere şi control vamal, inspector vamal superior. La compartimentul Mişcare produse accizabile, sunt disponibile posturi de inspector vamal superior şi inspector vamal principal.

Citeşte AICI mai multe detalii despre reorganizarea Finanţelor din Alba.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comments

 1. michelangelo

  marți, 13.08.2013 at 01:15

  la munca nu la intins mana trântorilor. cati dintre voi plimbati cate o hartie prin cladire fara nici un rost.

 2. maria mirabela

  marți, 13.08.2013 at 08:46

  de ce le e frica de concurs?poate pentu faptul ca nu sunt pregatiti sau de ce????/

 3. maria mirabela

  marți, 13.08.2013 at 15:45

  si pe ce salarii mari plimba hartiile………………

 4. decebal

  luni, 19.08.2013 at 12:39

  Incep cu precizarea ca nu lucrez in domeniu
  Cum se vede aceasta reorganizare din exterior: Ca si alte OG-uri, HG-uri si legi sunt facute cu o anumite destinatie – pentru una sau mai multe persoane din anturajul guvernantilor sau parlamenterilor.
  Si acum sa fiu mai explicit: persoanele x (fica, sotie, fiu, sot, nepot nepoata) a terminat acum o facultate si cel mai convenabil loc de angajare (am scris corect angajare nu de munca) ar fi in cadrul ministerului de finante, dar ca sa nu para batator la ochi ca s-au infintat niste locuri de munca in cadrul ministerului de finante – deci bugetar- si-au zis dragi nostrii guvernanti – HAI SA FACEM O REORGANIZARE – din care numai noi o sa stim ca prin aceasta s-au marit numarul angajatilor, prostii de romani nici nu-si vor da seama de sforile noastre.
  Daca ar fi vrut sa faca o reorganizare si restructurare pe cinstite faceau un audit intern si o evaluare profesionala pe post, cum se fac in lumea civilizata, dar chesti de genul acesta le spui la miticii din guvernul Romaniei
  Si acum ca raspuns la domnul cu taxele: cred ca asta meritam toti TAXE CIT CUPRINDE – pina sa fie Ponta prim ministru iesiati in strada luni de zile cu lozinca JOS BOC – a venit ponat care in campanie electorala promitea ca vor scadea taxele – si ce a facut intr-un an A MARIT NUMARUL LOR – dar acum toti USL-isti si simpatizanti lor, care erau cu lozincile, tac – deci la toti le convin taxele si mari si noi.
  Sa va vedem la urmatoarele alegeri pe cine votati

 5. Pingback: Încep examenele pentru ocuparea posturilor la Finanţele din Alba. 91 de angajaţi din cei 134 care au ales un loc vacant, testaţi profesional | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Întâlnire de taină între liderii PNL și Klaus Iohannis. Președintele le-a spus liberalilor să se pregătească de guvernare cu USR

Publicat

iohannis

Mai mulți lideri PNL, în frunte cu premierul Ludovic Orban, au participat marți seară la o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, care a avut loc la Vila Lac, au declarat pentru G4Media.ro surse participante la întrevedere.

Potrivit acestora, șeful statului le-a transmis liderilor liberali mesaje de încurajare înaintea alegerilor parlamentare și le-a spus să se pregătească de guvernare împreună cu USR.

De asemenea, șeful statului le-a mai spus celor de la PNL că pandemia de coronavirus a fost gestionată mulțumitor și că încep să apară rezultate pozitive.

Potrivit surselor citate, președintele le-ar mai fi spus liberalilor că, dacă pandemia evoluează pe o pantă descendentă, nu va mai fi nevoie de impunerea unor noi restricții pe viitor. Totuși, șeful statului le-a spus că școlile nu ar trebui deschise până nu scad cifrele privind infectările și desele.

Potrivit surselor citate, în momentul în care unul dintre liberali i s-a plâns președintelui de faptul că Dacian Cioloș vorbește mult despre funcția de premier, mai ales la Bruxelles, Klaus Iohannis ar fi exclamat: ”Aveți viitorul premier lângă voi!”.

Articolul complet poate fi citit pe G4Media.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Miercuri, 25 noiembrie: Amplasarea radarelor pe drumurile din Alba. Unde îi așteaptă echipajele de poliție, pe șoferii din județ

Publicat

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Alba au anunțat pe ce drumuri din județ vor fi amplasate radarele, miercuri. 

Amplasarea radarelor în data de 25 noiembrie 2020

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Masa de Crăciun, mai scumpă cu 20% în acest an. Prețurile la carne, fructe, legume și lactate vor crește de Sărbători

Publicat

cumparaturi

Crăciunul din 2020 va fi diferit față de toate sărbătorile pe care le-am petrecut până acum. Pe lângă restricții și distanțare socială se anunță și scumpiri. Carnea, fructele și legumele sunt produsele care vor înregistra cele mai mari creșteri de preț. Scumpirile vin după alte majorări care au avut loc în acest, spune Consiliul Concurenței

Pâinea, cozonacul sau covrigii sunt câteva dintre produsele de panificatie, care se regasesc pe masa de Craciun si care vor fi mai scumpe in acest an. (CG1) Daca acum in hypermarket-uri un cozonac costa 20 de lei, pretul unui kg ar putea ajunge la 30 de lei de Craciun.

„Seceta din acest an care a condus la creşterea preţului cerealelor poate să conducă anul viitor şi la creşterea preţului la carne şi lapte. Asistăm la importuri de legume şi fructe. Depindem de jocul preţurilor făcute de aceşti importatori şi de deprecierea cursului valutar”, a explicat Dragoş Frumosu, preşedintele FSAR.

În mijlocul acestor scumpiri, stau foarte mulți factori. Multe dintre cauze au legătură cu pandemia a căror efecte, au făcut autoritățile din întreaga lume să recurgă la aplicarea mai multor măsuri.

Printre aceste măsuri se numără și restrângerea activității HoReCa, care au determinat companiile din sector să reducă forța de muncă. Aceste reduceri s-au reflectat în pierderile companiilor producătoare.

Pierderi trebuie să poată fi măcar limitate dacă nu recuperate, iar în aceste condiții se estimează o creștere a prețurilor cu 15% sau chiar 20% a produselor în preajma sărbătorilor.

Scumpiri mai mari la unele produse faţă de anul trecut

Astfel, carnea de porc, care costă în prezent, în hypermaket-uri, 20-22 de lei/kg va ajunge la 25-28 de lei/kg.

Trei sferturi din carnea pe care o consumăm este din import. Stocurile sunt în Germania. Două motive sunt de fapt de bază, numărul 1, faptul că au şi ei pestă porcină africană şi numărul 2, pentru că mari abatoare din Germania au multe cazuri de COVID.

O alta cauză a unei posibile majorări e reprezentată de preţul furajelor, care a crescut enorm din cauza secetei.

În aceste majorări intră și alimente precum cozonacul, care se va scumpi cu cel puțin 10 lei/kg dar și produsele de panificație ale căror prețuri vor crește cu 10-20 la sută.

Fructele și legumele se vor scumpi cu 10%-15% datorită importurilor, România în sezonul rece nereprezentând un producător în acest sector. Comparativ cu celelalte scumpiri, lactatele se vor scumpi cu aproximativ 5%, anul secetos afectând prețul furajelor.

Din acelaşi motiv, şi lactatele ar putea avea o creştere de 5% până de Crăciun.

Românii au plătit mai mult pentru mâncare chiar de la inceputul pandemiei, spune un studiu al Consiliului Concurenţei.

Din analiza Consiliului Concurenței reiese că următoarele categorii de produse s-au scumpit în prima jumătate a anului.

Acest lucru în condițiile în care pandemia a lovit România în luna martie, atunci când a fost instituită și starea de urgență. Astfel, potrivit antena3.ro lista arată așa:

 • Carnea:  +12%
 • Fructele, legumele: +23%
 • Uleiul: +15,7%
 • Pâinea: +14,3%
 • Făina albă: +9,7%

Preţurile de consum în luna octombrie 2020, comparativ cu luna octombrie 2019, au crescut cu 2,2%, potrivit Institutului Național de Statistică. Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 1,8%.

Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (noiembrie 2019 – octombrie 2020) faţă de precedentele 12 luni (noiembrie 2018 – octombrie 2019), calculată pe baza IPC, este 2,9%. Determinată pe baza IAPC, rata medie este 2,7%.

Față de octombrie 2019, în octombrie 2020 mărfurile alimentare au crescut cu 4,34%, cele nealimentare cu 0,60%, iar serviciile s-au majorat cu 2,85%.

Printre cele mai mari creșteri de prețuri, în comparație cu decembrie 2019, s-au înregistrat la făină – 7,2%, fasole boabe – 17,59%, fructe și conserve de fructe – 7,52%, citrice – 11,4%, tutun și țigări cu 6,8%.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

2.000 de studenți voluntari, repartizați în spitalele suport Covid. Anunțul Departamentului pentru Situații de Urgență

Publicat

Primele ordine de repartizare a studenţilor voluntari care se vor alătura cadrelor medicale aflate în prima linie, responsabile în continuarea îngrijirilor medicale care se impun pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, au fost semnate marţi, anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

„Cu sprijinul Consiliului Naţional al Rectorilor şi al conducerii Universităţilor şi Facultăţilor de Medicină, în ultimele şase zile de la aprobarea noii ordonanţe s-au înscris, în mod voluntar, 1.992 de studenţi, dintre care 720 au fost repartizaţi deja, în primă etapă, în 25 de judeţe”, arată DSU, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Conform DSU, în perioada următoare vor fi semnate alte ordine de repartizare a studenţilor voluntari în mai multe unităţi sanitare din ţară.

Repartizarea are loc după ce a intrat în vigoare OUG 197 privind unele măsuri în domeniul asistenţei medicale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate