Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Protest la Finanţele din Alba: Angajaţii structurilor de control au cerut anularea preavizelor de concediere şi posturi fără concurs


Publicat

Luni, un grup de aproximativ 50 de persoane, angajaţi în structurile de control ale fostei Direcţii Judeţene a Finanţelor Alba au ieşit în faţa sediului, în semn de protest faţă de reorganizarea instituţiei şi posibilitatea ca aceştia să-şi piardă locurile de muncă. După câteva zeci de minute de protest, aceştia au participat la o întâlnire cu conducerea Finanţelor din Alba şi au solicitat anularea preavizelor de concediere şi păstrarea locurilor de muncă fără organizarea concursurilor pe post.

Atmosfera tensionată continuă în rândul angajaţilor de la Finanţele din Alba. Cei din structurile de control care au primit săptămâna trecută preavizele de concediere au ieşit, luni, în faţa sediului fostei DGFP Alba, pentru a protesta faţă de faptul că riscă să nu-şi mai găsească un loc în noua structură. Cei aproximativ 50 de oameni au cerut apoi conducerii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Alba să le fie anulate preavizele de concediere, să nu mai fie nevoiţi să dea concurs pe post şi să-şi păstreze locurile de muncă. Potrivit unor surse din rândul acestora, se tem că nu vor mai avea loc în noua organigramă, deoarece pe noile posturi ar avea prioritate la angajare personalul de conducere şi astfel şansele sunt din ce în ce mai mici pentru restul salariaţilor.

Având în vedere că AJFP Alba nu mai este ordonator de credite, ci această atribuţie a trecut la Direcţia Regională Braşov, conducerea locală nu are prea multe soluţii de rezolvare, însă a transmis mai departe solicitările oamenilor.

Reamintim că un număr de 173 de salariaţi – din structurile control, administrarea veniturilor statului, servicii suport şi personal contractual administrativ, dar şi şefi de servicii – din cei 481 angajaţi la fosta DGFP Alba au primit preavize de concediere. Noua organigramă are cu 71 de posturi mai puţin, adică 410, iar la Braşov, unde se află direcţia regională, sunt 178 de posturi libere, pe care se vor “bate” cei care pleacă din Finanţele din Alba, Sibiu, Mureş, Harghita şi Covasna. În Alba cele mai afectate de reorganizare sunt structurile de control unde schema va fi redusă cu 5 posturi, în condițiile în care serviciul de control pentru persoane juridice, avea, în vechea structură, un deficit de personal. În noua situaţie, angajaţii vizaţi de restructurare încearcă fiecare să găsească o soluţie salvatoare care să le “asigure” locul în noua organigramă, mai ales că dacă aleg un post pe care îl vizează cel puţin o altă persoană, se va organiza concurs. La serviciul de control fiscal din Alba, de exemplu, în structura veche funcţionau aproximativ 50 de angajaţi, pentru activitatea de monitorizare a persoanelor juridice (PJ), respectiv 25 pentru persoane fizice și profesii liberale (PF). Dintre aceştia, ar urma să plece cinci angajaţi, iar surse din rândul Finanţelor din Alba spun că se pare că restructurarea este preferată “de la centru” din rândul celor care se ocupă de PF-uri, pentru că ar fi mai puţini, ar avea un volum mai mic de muncă şi nu ar avea nevoie de competenţe excepţionale.

ANAF a stabilit aria de competenţă a administraţiilor judeţene a finanţelor publice, foste direcţii judeţene. Ca urmare a reorganizării instituţiei, direcţiile regionale preiau serviciile suport şi personalul se redistribuie în noua structură.

Vă prezentăm aria de competenţă în cadrul AJFP Alba:

1. Administraţia judeţeană a finanţelor publice Alba – str. Primăverii nr. 10: Alba Iulia, Berghin, Blandiana, Ceru-Băcăinţi, Ciugud, Cricău, Galda de Jos, Ighiu, Întregalde, Săliştea, Sântimbru, Vinţu de Jos, Teiuş, Stremţ

2. Serviciul fiscal municipal Aiud – str. Simion Bărnuţiu nr. 8: Aiud, Hopârta, Livezile, Lopadea Nouă, Mirăslău, Ponor, Rădeşti, Râmeţ, Rimetea, Ocna Mureş, Fărău, Lunca Mureşului, Noşlac, Unirea

3. Serviciul fiscal municipal Blaj – str. Mitropolit Ioan Vancea nr. 2: Blaj, Bucerdea Grânoasă, Cenade, Cergău, Cetatea de Baltă, Crăciunelul de Jos, Jidvei, Roşia de Secaş, Sâncel, Şona, Valea Lungă, Mihalţ

4. Serviciul fiscal municipal Sebeş – str. Valea Frumoasei nr. 26: Sebeş, Câlnic, Cut, Daia Română, Doştat, Gârbova, Ohaba, Pianu, Săsciori, Şpring, Şugag

5. Serviciul fiscal orăşenesc Câmpeni – Str. Revoluţiei 1848 nr. 1: Câmpeni, Albac, Arieşeni, Avram Iancu, Bistra, Gârda de Sus, Horea, Poiana Vadului, Scărişoara, Sohodol, Vadul Moţilor, Vidra, Abrud, Bucium, Ciuruleasa, Mogoş, Roşia Montană, Baia de Arieş, Lupşa, Ocoliş, Poşaga, Sălciua

6. Serviciul fiscal orăşenesc Cugir – Str. 21 Decembrie 1989 nr.56: Cugir, Şibot,

7. Serviciul fiscal orăşenesc Zlatna – str. Valea Morilor nr. 1: Zlatna, Almaşu Mare, Meteş.

LISTA POSTURILOR VACANTE în cadrul Direcţiei Regionale de Finanţe Braşov şi AJFP Alba poate fi consultată AICI.

Pe lângă posturile disponibile în organigrama AJFP Alba, mai sunt vacante un post de şef birou inspecţie economico-financiară Sibiu +Alba (cerinţe, studii superioare economice sau juridice absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă), două posturi de inspecţie economico-financiară Alba (inspector superior şi inspector principal), iar la Direcţia Regională Vamală – Biroul Alba sunt posturi de şef birou, şef birou supraveghere şi control vamal, inspector vamal superior. La compartimentul Mişcare produse accizabile, sunt disponibile posturi de inspector vamal superior şi inspector vamal principal.

Citeşte AICI mai multe detalii despre reorganizarea Finanţelor din Alba.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comments

 1. michelangelo

  marți, 13.08.2013 at 01:15

  la munca nu la intins mana trântorilor. cati dintre voi plimbati cate o hartie prin cladire fara nici un rost.

 2. maria mirabela

  marți, 13.08.2013 at 08:46

  de ce le e frica de concurs?poate pentu faptul ca nu sunt pregatiti sau de ce????/

 3. maria mirabela

  marți, 13.08.2013 at 15:45

  si pe ce salarii mari plimba hartiile………………

 4. decebal

  luni, 19.08.2013 at 12:39

  Incep cu precizarea ca nu lucrez in domeniu
  Cum se vede aceasta reorganizare din exterior: Ca si alte OG-uri, HG-uri si legi sunt facute cu o anumite destinatie – pentru una sau mai multe persoane din anturajul guvernantilor sau parlamenterilor.
  Si acum sa fiu mai explicit: persoanele x (fica, sotie, fiu, sot, nepot nepoata) a terminat acum o facultate si cel mai convenabil loc de angajare (am scris corect angajare nu de munca) ar fi in cadrul ministerului de finante, dar ca sa nu para batator la ochi ca s-au infintat niste locuri de munca in cadrul ministerului de finante – deci bugetar- si-au zis dragi nostrii guvernanti – HAI SA FACEM O REORGANIZARE – din care numai noi o sa stim ca prin aceasta s-au marit numarul angajatilor, prostii de romani nici nu-si vor da seama de sforile noastre.
  Daca ar fi vrut sa faca o reorganizare si restructurare pe cinstite faceau un audit intern si o evaluare profesionala pe post, cum se fac in lumea civilizata, dar chesti de genul acesta le spui la miticii din guvernul Romaniei
  Si acum ca raspuns la domnul cu taxele: cred ca asta meritam toti TAXE CIT CUPRINDE – pina sa fie Ponta prim ministru iesiati in strada luni de zile cu lozinca JOS BOC – a venit ponat care in campanie electorala promitea ca vor scadea taxele – si ce a facut intr-un an A MARIT NUMARUL LOR – dar acum toti USL-isti si simpatizanti lor, care erau cu lozincile, tac – deci la toti le convin taxele si mari si noi.
  Sa va vedem la urmatoarele alegeri pe cine votati

 5. Pingback: Încep examenele pentru ocuparea posturilor la Finanţele din Alba. 91 de angajaţi din cei 134 care au ales un loc vacant, testaţi profesional | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

AIUD

VIDEO: Torționarul cu patru clase de la Aiud. Gheorghe Crăciun a fost directorul penitenciarului în perioada stalinistă

Publicat

gheorghe craciun

Avea patru clase, dar nu avea complexe în fața lui Petre Țuțea și Petre Pandrea. Între marii torționari ai perioadei staliniste, Gheorghe Crăciun are un loc aparte. În lunga sa carieră de ucigaș, pe unde a umblat, i-a anchetat printre alții pe Alexandru Vaida-Voievod, A.C. Cuza, Emil Hațieganu sau Mircea Vulcănescu, dar și pe mulți alți deținuți politici.

A fost director al Penitenciarului Aiud în cea mai neagră perioadă a acestei instituții. Gheorghe Crăciun a organizat şi condus reeducarea în spirit ateu şi comunist a 7.000 de deţinuţi politici intelectuali. Iar pentru toţi cei care au refuzat reeducarea, regimul impus la Aiud a reprezentat cea mai crâncenă încercare.

Aiudul a devenit sub conducerea sa o antecameră a iadului, unde mii de oameni trebuiau să fie ucişi lent, în chinuri care depăşeau cu mult cea mai bolnavă imaginaţie.

”A spus cineva că am spălat creierul acolo. Păi dacă se spală creierul lui Dumitrescu Borcea sau al lui Groza și nu mai va face crime în viitor, apoi asta îi rău? Hai să zâcem pe linia spălării creierului” a spus torționarul în fața camerei.

„Din anul 1958, de când la comanda Aiudului este numit colonelul Gheorghe Crăciun, se înregistrează o rată ridicată a mortalităţii. Din totalul de 216 morţi pe o durată de 14 ani, 135 sunt numai în anii 1958-1964.

Vezi: Portretul unei eroine uitate din Munții Apuseni. Alexandra Pop, executată de Securitate într-un ”transport al morții”

În numai 6 ani, o rată a mortalităţii record, în regimul penitenciar instalat de colonelul Crăciun. Oamenii îşi sfârşeau zilele de TBC, septicemie, insuficienţă hepatică, psihoze depresive. Boli care indică mizeria, înfometarea frigul şi izolarea din temuta închisoarea”, spune Lucia Hossu Longin, realizatoarea documentarului Memorialul Durerii – Gheorghe Crăciun.

Torționarul cu 4 clase

Gheorghe Crăciun a devenit membru PCR în 1945. Potrivit Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, viitorul colonel de securitate Gheorghe Crăciun s-a născut într-o familie de țărani greco-catolici cu șase copii, fiind de profesie cazangiu.

Absolvent a patru clase la școala industrială de ucenici, Crăciun a ocupat, începând cu venirea comuniștilor la putere, mai multe funcții în aparatul de represiune. A ajuns comandant la penitenciarul Aiud/formațiunea 0622 (nov. 1958 – 31 dec. 1964).

ghe

I-a anchetat, între alții, pe Alexandru Vaida-Voevod și pe Emil Hațieganu, pe Petre Țuțea sau pe Petre Pandrea. Dezvăluirile senine ale acestui personaj în documentarul jurnalistei arată o lume a terorii, dincolo de orice imaginație, și personaje care nu au ajuns niciodată să cunoască răzbunarea legii, sau măcar a istoriei.

”I-am chemat la mine pe Țuțea Petre și pe Pandrea Petre la mine și am spus gata! V-am numit consilierii mei. S-au uitat unul la altul și au râs. Știam că îs prietini amândoi, că au scris socialism în tinerețe. Pandrea a și rămas, Țuțea s-a mai schimbat… Și uite ce vreu: Să vă pun șefi pe post de consilieri la clubul național al țărăniștilor și liberalilor. Da noi n-am fost liberali și țărăniști. Nu mă interesează!” a mărturisit torționarul în fața Luciei Hossu-Longin.

Presa a preluat din surse oficiale informații despre contribuțiile lui Gheorghe Crăciun la dezvoltarea universului concentraționar comunist totalitar:

”în calitate de șef al Direcției regionale de Securitate Sibiu, Gheorghe Crăciun a anihilat mai multe grupuri de partizani din zona Făgăraș, printre care și grupul lui Nicolae Dabija și a arestat personal pe Vaida Voievod, A.C. Cuza, Emil Hațieganu, precum și persoane de etnie germană din regiune.

Gheorghe Crăciun a rămas cunoscut în istoria sistemului concentraționar comunist ca acela care a implementat la Aiud, în perioada directoratului său (nov. 1958 – dec. 1964), procedeul „reeducării târzii” sau reeducarea „nonviolentă”. O încercare inumană de a pătrunde în sufletul deţinuţilor. Şi a le condiţiona libertatea de autodemascare. Era un altfel de Piteşti.

Vezi și: Cum a murit de foame în închisoarea de la Aiud, ”creierul” primului submarin românesc. Povestea lui Gheorghe Koslinski

Potrivit DGP, în această perioadă, aici au avut loc cele mai multe decese din istoria formațiunii carcerale. În comparație cu reeducarea de tip Pitești (petrecută în intervalul 1949 – 1952), la Aiud au fost fost utilizate alte tehnici („metodele lente, șocurile psihice, picătura chinezească și mutațiile de natură să dezechilibreze psihicul deținuților”), mai puțin brutale, combinate într-un timp mai îndelungat, cu starea fizică și psihică, în cele mai multe cazuri deplorabilă, a celor încarcerați”.

Printre persoanele care au murit în închisoarea de la Aiud, în perioada în care Gheorghe Crăciun era comandant, se număra profesorul Mircea Vulcănescu, preotul Mihai Enescu, gen.(r) Alexandru Macici și mulți demnitari ai guvernelor interbelice.

Seria Torţionarii

În 2013, emisiunea „Memorialul durerii” a difuzat seria „Torţionarii” – formată din opt episoade, în care au fost prezentaţi opt „torţionari” ai sistemului represiv comunişti. Printre aceştia, s-au numărat Liviu Borcea, comandant al coloniilor de muncă de la Capul Midia; Vasile Ciolpan, director al penitenciarului Sighet, Zoltan Szabo, comandantul lagărului de la Baia Sprie sau Gheorghe Crăciun, comandant al penitenciarului din Aiud.

s

„Cu toţi aceşti călăi m-am întâlnit personal pe tot parcursul „Memorialului Durerii”. I-am filmat cu aprobarea lor şi nu cu camera ascunsă. Credeţi că erau nişte mieluşei? Nu. Mai degrabă aceiaşi zbiri, aceiaşi fuhreri de odinioară, aceleaşi brute obişnuite să vorbească fariseic despre faptul că ei şi-au făcut datoria patriotică faţă de duşmanii clasei muncitoare. Şi mai ales că au conştiinţa curată”, spunea Lucia Hossu Longin.

FOTO: Capturi după documentarul Luciei Hossu-Longin

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

Roșia Montană, într-un documentar realizat de ARTE în Transilvania. Difuzarea reportajului a blocat siteul unei afaceri locale

Publicat

Canalul de televiziune franco-german ARTE a difuzat vineri seară un reportaj despre Transilvania în care a inclus și Roșia Montană.

Porțiunea din reportaj care prezintă localitatea din Alba, începe cu mocănița care trece prin sărăcia din cartierul Dăroaia și continuă cu prezentarea localității istorice Roșia Montană, galeriile romane, situația din trecut cu proiectul minier cu cianură de distrugere a localității, iar în final se prezintă afacerea locală și socială Made in Roșia Montană.

Reportajul poate fi văzut AICI.

Este vorba despre o afacere cu șosete, căciuli, fulare și multe altele din lână merinos, realizate de mână de femeile din comună.

”Reportajul are un impact foarte mare internațional, cu siguranță anul 2021 va aduce mult mai mulți turiști în Roșia Montană și sper ca autoritățile locale să înțeleagă că trebuie să facă ceva în direcția turismului în Roșia Montană.

Site-ul www.madeinrosiamontana.com a picat imediat după reportaj, sute de oameni încercau să se conecteze simultan la site, dar între timp s-a rezolvat problema, iar comenzi din Elveția, Austria, Germania, Franța au început să apară” a scris pe contul său de Facebook, Tică Darie, inițiatorul afacerii, un tânăr care s-a stabilit acolo în urmă cu câțiva ani.

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

Care sunt proiectele noului primar al Abrudului, Cristian Albu, la început de mandat

Publicat

Noul primar din Abrud, Cristian Albu (PNL), își începe mandatul pentru următorii patru ani. 

Alba24 i-a solicitat lui acestuia să își prezinte principalele proiecte și priorități pentru perioada imediat următoare. 

Acesta a răspuns că va continua proiectele începute de fostul primar și a adăugat că Abrudul va avea o bază de agrement cu bazin de înot, iar locurile de joacă pentru copii vor fi modernizate și repuse în funcțiune.

Răspunsul primarului Cristian Albu, legat de proiectele la început de mandat: 

Gestionarea și punerea în practică a următoarelor proiecte, deja semnate:

Sănătate: modernizarea și refuncționalizarea clădirilor din cadrul spitalului orășenesc;

Finalizarea lucrarilor de infrastructură începute.

Modernizarea și punerea în valoare a centrulului istoric și a clădirilor monumentale din centru.

Construirea unei baze de agrement (bazin de înot), modernizarea și refuncționalizarea spațiilor de joacă pentru copii și a parcurilor.

Citeste mai mult
Publicitate

CÎMPENI

Proiect de repunere pe șine a Mocăniței de pe Valea Arieșului. Ar lega Câmpeni și Abrud de Turda, pe un traseu de 110 kilometri

Publicat

Societatea Cultural-Patriotică ”Avram Iancu” din România și reprezentanții mai multor asociații din județele Cluj și Alba au lansat un proiect de revitalizare a Mocăniței de pe Valea Arieșului.

Președintele Societății ”Avram Iancu”, Tiberiu Groza, a declarat pentru Cluj24.ro că rolul Mocăniței a fost unul extrem de important pentru viața economică și socială a localităților de pe Valea Arieșului de la înființarea liniei înguste de cale ferată până în 1998 când s-a închis activitatea pe traseul Turda – Câmpeni-Abrud.

”Revitalizarea Mocăniței de pe Valea Arieșului este doar primul pas pentru revitalizarea vieții economice, sociale, turistice și culturale din această zonă. Mocănița ar fi un obiectiv prin care să fie atrași numeroși turiști”, a spus Groza.

Potrivit acestuia, proiectul prevede atragerea de fonduri europene pentru reconstrucția liniei înguste de cale ferată și pentru alte investiții.

Traseul Mocăniței este de 110 km

Traseul Mocăniței de pe Valea Arieșului are o lungime de 110 km și ar lega Turda, din județul Cluj, de Câmpeni și Abrud, județul Alba.

”Acum sunt funcționali 10 km la Sălciua și alți 10 km între Câmpeni și Abrud. Noi estimăm că în 10 ani acest proiect poate deveni viabil, important este să îl începem. Primăriile de pe traseu vor investi, iar dacă oamenii din zonă vor vedea că vin turiști își vor amenaja pensiuni, vor oferi bucătărie tradițională și meșteșuguri. În final, se stopează depopularea zonei Munților Apuseni”, a explicat președintele Societății ”Avram Iancu”.

Articol complet pe: Cluj24.ro

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate