Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Putin: ”Ceea ce se întâmplă a fost o măsură necesară. Nu ne-au lăsat nicio şansă să acţionăm altfel”

Publicat

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a susţinut, joi după-amiază, că nu a avut „altă modalitate” decât atacarea Ucrainei.

A avertizat comunitatea oamenilor de afaceri ruşi că Occidentul va impune sancţiuni economice masive, deşi speră că „partenerii” nu vor lua măsuri extreme.

Vezi și UPDATE VIDEO: A început războiul. Putin atacă Ucraina cu avioane, tancuri și navele militare. Explozii în Kiev, Harkov sau Odesa

Preşedintele Vladimir Putin i-a avertizat pe liderii de afaceri din Rusia că trebuie să se aşteapte la „restricţii” asupra economiei, subliniind totuşi că statul a luat o „măsură necesară” lansând o ofensivă militară la scară largă împotriva Ucrainei.

În declaraţiile difuzate joi la televiziunea de stat, Putin a spus:

„Ceea ce am vrut să spun mai întâi – cel mai important lucru, să înţelegeţi cu toţii – ceea ce se întâmplă a fost o măsură necesară. Nu ne-au lăsat nicio şansă să acţionăm altfel.

Au creat astfel de riscuri în sfera securităţii încât a fost imposibil să reacţionăm într-un mod diferit. Toate eforturile noastre au ieşit la zero. […] Au creat astfel de riscuri încât este greu de înţeles cum ar fi putut ţara noastră să continue să existe”, notează CNN.

Citește și UPDATE VIDEO Rușii au ieșit în stradă în Sankt Petersburg și Moscova, scandând ”Fără război”. Poliția a reținut mai multe persoane

Liderii americani şi occidentali au promis sancţiuni dure, ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba îndemnând Occidentul să blocheze Rusia în sistemul internaţional de plăţi SWIFT.

Putin a remarcat că Rusia rămâne parte a sistemului economic global, dar a avertizat cu privire la noi „restricţii” la adresa economiei şi a cerut afacerilor să lucreze „în solidaritate” cu guvernul.

„Mi se pare că partenerii noştri ar trebui să înţeleagă acest lucru şi să nu îşi pună sarcina de a ne împinge din acest sistem”, a spus Putin. „Cu toate acestea, din motive politice, aceste restricţii se vor întâmpla”.

Preşedintele Rusiei a mai spus că autorităţile ruse s-au pregătit pentru ceea ce se întâmplă din punct de vedere al politicii de sancţiuni. Totodată, el a îndemnat mediul de afaceri rus să trateze cu înţelegere situaţia actuală şi să lucreze împreună cu guvernul rus pentru sprijinirea economiei Rusiei, informează TASS.

Occidentul se pregăteşte să impună sancţiuni economice de anvergură împotriva Rusiei, vizând în special accesul ei la pieţele europeană şi americană. UE a impus deja o „restricţionare” a capacităţilor de finanţare a statului rus, a guvernului său, precum şi a Băncii Centrale a Rusiei.

La rândul său, Berlinul a suspendat săptămâna aceasta punerea în funcţiune a noului gazoduct strategic ce leagă Rusia de Germania ocolind Ucraina, Nord Stream 2.

surse: Mediafax, Agerpres

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    sâmbătă, 26.02.2022 at 15:03

    Chiar CREDE ce Spune Sceleratul SI Nebunul de Hitler DOI + Stalin TREI, Fost-ul KGB-ist din R.D. Germania, Tarul ” pe viata ” al Federatiei Ruse ????? Ti s-a indeplinit proorocirea : Rubla scade fata de dolarul american, zi de zi, bursa din Moscova, si ea-i in Deriva, doua evenimente sportive – Raliul auto de la Soci, si un meci important de fotbal, de la Sankt Petersburg, care ar fi adus valuta Rusiei, au fost anulate !!!!! Idem, participarea Rusiei la Eurovision ! Idem Spatiul aerian din europa ( UE ) este inchis pentru Aeroflot !!!!! Iar Armate Ucrainei REZISTA si Va DOBOARA Avioane si Elicotere, Va Distruge Tancuri , si v-a UCIS peste 4.000 de ” ostasi ai armatei rosii ” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax