Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE VIDEO Mii de ruși au ieșit în stradă la Sankt Petersburg și Moscova, scandând ”Fără război”. Mai multe persoane, reținute

Publicat

Rușii au ieșit în stradă în Sankt Petersburg și Moscova, scandând ”Fără război”, arată o postare pe Twitter a canalului de media belarus Nexta.

UPDATE, ora 21:40 – Peste 1.400 de oameni ar fi fost reținuți în principalele piețe din principalele orașe ale Federației Ruse, potrivit AFP.

Citește LIVE TEXT FOTO-VIDEO: Război în Ucraina, ziua a doua a invaziei. Armata rusă își continuă ofensiva la scară largă, cu toate forțele

Cu toate acestea, oamenii continuă să iasă în stradă la proteste împotriva deciziei lui Putin de a invada Ucraina.

UPDATE, ora 20:50 – Proteste masive față de invazie. Regimul putin a operat peste 800 de arestări în 42 de orașe din Rusia.

UPDATE, ora 20:00 – Mii de oameni au ieșit în stradă în Rusia, la Moskova și St Petersburg.

Aceștia protestează împotriva deciziei președintelui Putin de a invada Ucraina și cer încetarea războiului.

Cântăreți, muzicieni, artiști ruși au început să înregistreze masiv apeluri către Putin și ruși cerând oprirea invaziei Ucrainei.

La metroul Pușkinskaya din Moskova, oamenii cântă – „Nu există război!”.

UPDATE 1: În capitala Rusiei, numărul deținuților ajunge la zeci. În centrul Moscovei, poliția reține protestatari împotriva războiului cu Ucraina.

Un bărbat a ieșit cu un afiș anti-război la memorialul eroilor de lângă zidul Kremlinului. Acțiunea lui a fost întreruptă de o jumătate de duzină de polițiști, afișul a fost luat.

„Acum bombardează Ucraina, civilii sunt bombardați în Ucraina. Cele două surori ale mele și mama mea sunt acolo. Ce știi? Știi ce este moartea, ce este războiul?” a strigat bărbatul.

YouTube video

Știrea inițială

Totodată, agenția AFP a publicat mai multe fotografii cu manifestanți în capitala Rusiei.

Poliția a reținut mai multe persoane, conform imaginilor.

Autoritățile ruse au avertizat, joi, că vor reprima orice manifestație „neautorizată” organizată în țară împotriva războiului din Ucraina, unde Moscova a lansat o operațiune militară de amploare, în cursul dimineții, scrie Le Figaro citând AFP.

Detalii de pe frontul din Ucraina AICI: UPDATE VIDEO: A început războiul. Putin atacă Ucraina cu avioane, tancuri și navele militare. Explozii în Kiev, Harkov sau Odesa

Ministerul de Interne, Parchetul și Comitetul de anchetă al Rusiei i-au avertizat pe ruși în legătură cu orice acțiune de protest. Comitetul de anchetă a subliniat că participanții la mitinguri privind „situația tensionată de politică externă” sau ciocnirile se expun urmăririi penale.

„Reamintim că apelurile de participare și participarea directă la astfel de acțiuni neautorizate au consecințe legale grave”, a avertizat comitetul.

Parchetul a anunțat că a trimis „avertismente” persoanelor care incită la participarea la proteste contra războiului.

sursa: g4media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax