Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

RĂCIRE BRUSCĂ a vremii, din 11 februarie. Temperatura va scădea cu 20 de grade Celsius, în 24 de ore

Publicat

Schimbare bruscă a vremii începând din 11 februarie. Vremea se răcește începând din a doua parte a săptămânii și sunt șanse mari ca ninsorile să se întoarcă la munte. Temperaturile vor scădea și cu 20 de grade Celsius în anumite zone, într-un interval de numai 24 de ore.

Temperaturile înregistrate pe timpul zilei vor deveni preponderent negative, iar precipitaţiile vor fi prezente pe tot parcursul următoarelor două săptămâni.

ULTIMĂ ORĂ ACTUALIZARE: Avertizare COD PORTOCALIU de viscol și atenționări COD GALBEN de ger, polei și ninsori în toată România

În țara noastră va pătrunde un val de aer rece dinspre vest și nord-vest. Astfel, vremea se va răci începând cu a doua jumătate a acestei săptămâni potrivit Prognoze Meteo – Vremea în România.

Această schimbare de temperatură se va resimți mai ales în zonele intracarpatice și cele montane, unde va ninge.

Citește și Prognoza ANM pe 4 săptămâni, până în 8 Martie: Meteorologii prognozează un februarie mai rece decât în mod obișnuit

Temperaturile vor scădea, însă, peste tot, în medie cu 15 grade Celsius, iar în unele zone chiar și cu 20 de grade.

Citește și: Val de aer polar: cât de mult scad temperaturile în țară. VREMEA în Transilvania, la munte și alte regiuni până în 21 februarie

Gheorghe Aurelian unul dintre membrii grupului Prognoze Meteo – Vremea în România spune că vom asista și la un fenomen destul de rar. Astfel, dacă joi, 11 februarie, se vor înregistra și maxime de 15 grade, vineri, 12 februarie, se vor înregistra minime de – 5 grade, o diferență de 20 de grade în doar 24 de ore.

Cum se vede momentan răcirea din a două parte a săptămânii

-Pătrunderea aerului rece se va face dinspre vest și nord-vest (imaginile 1 și 2 cu temperatura la 1500m),astfel că răcirea vremii se va simți mai ales în zonele intracarpatice și cele montane unde vor fi și șanse mai mari de ninsori. Temperaturile vor scădea însă peste tot în medie cam cu 15 grade

-În regiunile sudice ,care nu vor beneficia de o pătrundere a aerului rece dinspre Moldova mult mai avantajoasă ,maximele cel puțîn vineri vor mai atinge 0+1 grad.

Aici șansele de ninsoare sunt reduse ,iar lipsa stratului de zăpadă va face că posibilitățile de ger noaptea să fie mai mici. O estimare probabilă pentru weekend stratului de zăpadă în (imaginile 3-4)

-În concluzie cel puțin în această săptămână sudul țării nu va avea ninsorile și aspectul de iarnă autentică așteptat de mult timp. În partea de nord lucrurile ar putea sta altfel.
-Rămâne de văzut dacă lucrurile se mai schimbă pe măsură ce ne vom apropia de ziua de joi, precizează Aurelian Gheorghe.

Potrivit ANM,  masa de aer polar va influența vremea în zona țării noastre și va determina o scădere a valorilor termice. Din vreme deosebit de caldă în zilele acestea, vom trece la vreme deosebit de rece, vreme geroasă noaptea, însemnând temperaturi minime sub -10 grade, poate spre -20 de grade în depresiuni.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax