Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Răsturnare de situație în procesul profesorului din Alba Iulia care a atins eleve în zone intime și a lovit băieți cu mingi în cap

Publicat

O răsturnare de situație rar întâlnită pe rolul instanțelor din Alba s-a petrecut recent, în cazul unui fost profesor de sport, care a fost judecat și condamnat în două dosare. 

După două pedepse primite în două dosare diferite, ( una pentru corupere sexuală a minorilor, iar alta pentru purtare abuzivă), una cu suspendare, iar alta cu amânare, Biroul de Executări penale s-a sesizat, și a cerut contopirea celor două pedepse. 

Mai exact este vorba despre contopirea pedepselor primite în aprilie 2023 și iulie 2023. Pentru coruperea sexuală a minorilor a primit 3 ani de închisoare cu suspendare iar pentru purtare abuzivă cinci luni de închisoare cu amânare.

Însă, Biroul de Executări penale s-a sesizat și a cerut ca cele două pedespe să fie contopite. În data de 19 octombrie 2023, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au admis sesizarea biroului și au contopit cele două pedepse.

CITEȘTE ȘI: Profesor de sport din Alba Iulia condamnat pentru corupere sexuală a minorilor. Foste eleve, victime în dosar. SURSE

…”contopeşte pedepsele de 3 ani închisoare şi 5 luni închisoare în pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din durata celeilalte pedepse, respectiv de 50 de zile (5 luni x 30 zile= 150 zile; 150 zile/3= 50 zile), urmând ca intimatul să execute efectiv o pedeapsă de 3 ani şi 50 zile, în regim de detenţie”, se arată în decizia pe scurt a instanței.

Decizia momentan nu este definitivă. Fostul profesor a contestat deja decizia, iar dosarul se va muta pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Faptele pentru care profesorul de sport din Alba Iulia a fost condamnat sunt vechi, din anul 2018.

Corupere sexuală a elevelor

Faptele sunt vechi, din anul 2018, iar o trimitere în judecată a avut loc abia în 2019.

În 2018, mai mulți părinți ai unor elevi de la Școala Gimnazială „Vasile Goldiş” din Alba Iulia au depus plângere la conducerea şcolii împotriva profesorului de educaţie fizică, Vasile O., în vârstă de 60 de ani, pe care îl acuzau că a manifestat un comportament necorespunzător faţă de eleve la cursuri.

CITEȘTE ȘI: Profesor de sport de la o școala gimnazială din Alba Iulia, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare. De ce a fost acuzat

Un an mai târziu, în 2019, bărbatul a fost trimis în judecată pentru corupere sexuală a minorilor.

După ce în spaţiul public au apărut informaţii privind cazul profesorului, Poliţia şi Parchetul s-au sesizat în legătură cu situaţia de la şcoală şi au demarat cercetări cu privire la infracţiunea de ”corupere sexuală a minorilor”. Cercetările s-au finalizat cu un rechizitoriu şi trimiterea în judecată a inculpatului, atât pentru această infracţiune, cât şi pentru ”purtare abuzivă”, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Alba Iulia marţi, 26 martie 2019.

„În perioada ianuarie-martie 2018, în calitate de profesor de sport la o şcoală gimnazială din mun. Alba Iulia, în timpul orelor de educaţie fizică, inculpatul a efectuat acte de natură sexuală (îmbrăţisări şi mângâieri, inclusiv în zonele intime) împotriva mai multor eleve minore din două clase, care nu au împlinit vârsta de 13 ani”, transmiteau procurorii Parchetului pe lângă Judecătoria Alba Iulia, la acel moment.

Purtare abuzivă

Pentru faptele de purtare abuzivă a fost condamnat la 5 luni de închisoare cu amânare. Acesta a fost condamnat după ce a lovit elevii cu mingi în cap sau i-a înjurat.

”Astfel, în momentul în care inculpatul îi alinia în formaţie pe elevi, elevul  a ieşit din formaţie pentru discuta cu o colegă, context în care profesorul l-a tras puternic de mână pe elev şi l-a trântit pe jos, persoana vătămată alunecând pe parchet aproximativ un metru, inculpatul întrebându-l „de ce ai ieşit din formaţie măi prostule?””, se arată în motivarea instanței.

CITEȘTE ȘI: Mingi în cap, elevi trântiți, înjurați sau bruscați: așa arătau orele unui profesor de sport din Alba Iulia. Cum s-a aflat totul

”Totodată, în momentul în care elevii erau aliniaţi în apropierea dulapului cu mingi şi alte echipamente sportive, inculpatul a împins-o cu mâna pe eleva  să se dea deoparte pentru a deschide dulapul şi a lovit-o peste braţ cu uşa de la dulap în momentul în care a deschis-o, eleva dezechilibrându-se, fiind pe punctul de a cădea peste o colegă”, se mai arată în documentul citat.

”De asemenea, în decursul aceleiaşi ore, inculpatul l-a lovit cu intenție cu o minge de baschet în cap pe elevul  pentru motivul că acesta stătea pe bancă, elevul lovindu-se cu spatele de calorifer. Persoana vătămată minoră a declarat că l-a durut spatele până a ajuns acasă”, se  arata în motivarea instanței la momentul condamnarii.

Momentan, profesorul de sport a făcut apel la decizia magistraților Judecătoriei Alba Iulia, iar cei care vor decide dacă va merge la închisoare sau nu, vor fi magistrații instanței superioare, Curtea de Apel Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax