Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

”Războiul” găinilor continuă la Alba Iulia. Crescătorii de animale, la un pas să învingă Primăria

Publicat

gaini

”Uite găina, nu e găina”. Crescătorii de păsări de curte din Alba Iulia ar putea câștiga „războiul” cu administrația locală. Deși în luna octombrie a anului 2018, consilierii locali au votat pentru interzicerea creșterii animalelor și a păsărilor în oraș, acum aceștia sunt puși în situația de a anula decizia care pare că ar fi supărat o bună parte din electorat. 

În ședința de Consiliu Local din 29 ianuarie, aleșii urbei vor avea de votat un proiect prin care se modifică hotărârea din octombrie, care le interzicea cetățenilor să crească găini în gospodăriile din Alba Iulia. 

Proiectul ce va ajunge pe masa consilierilor locali se referă la modificarea HCL 406/2018 privind stabilirea sancţiunilor pentru faptele care constituie contravenţii în domeniul bunei gospodăriri a municipiului Alba Iulia. 

În textul actual, printre faptele care constituie contravenții se numără creșterea animalelor și păsărilor (cu excepția animalelor de companie, a păsărilor exotice și a porumbeilor deținuți de proprietarii înscriși în asociații de profil și care dețin atestat din partea acestora) pe raza municipiului Alba Iulia, exceptând localitățile componente Bărăbanț, Micești, Oarda, Pâclișa și Partoș.

CITEȘTE ȘI: INTERZIS animale şi păsări de curte în zona urbană, la Alba Iulia. Proiectul a fost aprobat de CL. Sancţiuni

Pe 29 ianuarie consilierii vor vota modificarea textului cu următoarea mențiune: ART 1 alin 2: ”Creșterea animalelor (cu excepția animalelor de companie, a găinilor ouătoare adulte, a găinilor adulte destinate sacrificării, a păsărilor exotice și a porumbeilor deținuți de proprietarii înscriși în asociații de profil și care dețin atestat din partea acestora) pe raza municipiului Alba Iulia, exceptând localitățile componente Bărăbanț, Micești, Oarda, Pâclișa și Partoș”.

Astfel, dacă acet proiect va fi aprobat, cetățenii din Alba Iulia nu vor mai fi amendați dacă cresc găini în gospodării aflate în oraș. 

Încă de pe vremea când proiectul a fost în dezbatere publică, în vara anului 2018, o bună parte dintre cetățeni s-au revoltat referitor la interzicerea creșterii găinilor  în Alba Iulia. 

Au semnat împotriva iniţiativei locuitori de pe străzile: Nufărului, Regina Maria, Morii, Gheorghe Doja, Tudor Vladimirescu, Lucian Blaga, Petru Dobra, Libertăţii, Aurel Vlaicu, Octavian Goga, Bd. Republicii, Bd. 1 Decembrie, Primăverii, Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz, M.Kogălniceanu, Bd. Ferdinand, Regiment Vânători, Andrei Mureşanu, Arnsberg, Brânduşei, Barbu Lăutaru, Plevnei, Simion Bărnuţiu, Bucureşti, Iaşilor, Siretului, Lipoveni, Fântânele, Dimitrie Cantemir, Piaţa Iuliu Maniu, Anghel Saligny, Teilor, Moldovei, Orizont 24.

CITEȘTE ȘI:  Mai mulţi locuitori cer respingerea proiectului CL care interzice animalele de curte în zona urbană la Alba Iulia

Cei care au semnat petiția în vara anului 2018 spuneau că “locuitorii din zonele C şi D, străzi cu locuinţe vechi – cartierul Lipoveni, cartierul Maieri etc -, care deţin curte şi grădină, unde s-au crescut dintotdeauna găini, unde vecinii au trăit în bună înţelegere, doresc ca pe viitor să poată creşte păsări”.

Soarta ”războiului” dintre administrația locală și crescătorii de găini se va decide în ședința Consiliului Local de marțea viitoare. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax