Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Recensământ 2021: prima zi de autorecenzare online. Ce trebuie completat în formularul de pre-înregistrare și în chestionar

Publicat

Luni, 14 martie, este prima zi din etapa de autorecenzare online în cadrul Recensământului Populației și Locuințelor (RPL2021). Cetățenii au timp până în 15 mai să-și înregistreze singuri, online, datele privind persoanele din gospodărie și locuința.

Datele ce trebuie completate sunt pentru situația avută la momentul de referință 1 decembrie 2021.

Vezi și Cum se poate lua ZI LIBERĂ pentru autorecenzare la Recensământ. Ce trebuie să facă angajații

Autorecenzarea online se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.). Cei care au nevoie de asistență pot apela la recenzori.

Vezi locațiile în care aceștia se află și programul, în localitățile din Alba și informații detaliate despre autorecenzare:

GHID Recensământ 2021: cum se face autorecenzarea online. Pașii pentru înregistrare și întrebările din chestionar. Locațiile din ALBA unde recenzorii oferă asistență

Se poate recenza orice persoană, indiferent de cetățenie, care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni.

Autorecenzarea se face în 2 pași:

 • pasul unu: persoana accesează platforma de autorecenzare și completează formularul de pre-înregistrare  pentru ea însăși și pentru membrii gospodăriei din care face parte
 • pasul doi: persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ; la finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul ,,Finalizare” și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.

FORMULARUL de PRE-ÎNREGISTRARE

Pe platforma de autorecenzare, de pe www.recensamantromania.ro, capul familiei / persoana de referință pentru gospodărie completează mai întâi formularul de pre-înregistrare: aici sunt cerute date precum CNP-ul și adresă de mail la care va primi link-ul către chestionarul propriu de recensământ și, dacă se alege, și pentru ceilalți membri ai familiei.

În același formular de pre-înregistrare, se mai cer date precum dacă locul de reşedinţă obişnuită este într-o locuință ocupată de o gospodărie individuală. La varianta ”DA”, se completează adresa locuinței și numărul de gospodării în locuință. Varianta de răspuns ”NU” înseamnă că locuința este situată într-un spațiu colectiv de locuit, de tipul: cămine studențești, internate școlare, dormitoare comune pentru muncitori, cămine pentru bătrâni, azile, sanatorii, instituții rezidențiale pentru protecția copilului, mânăstiri, hoteluri, spitale, cămine-spital, sanatorii de boli incurabile, centre de urgență sau adăposturi de noapte, centre de refugiaţi, centre pentru migranți etc.

Citește și RECENSĂMÂNT 2022: Autorecenzare online, până în 15 mai. Situația în Alba și ce amenzi riscă persoanele care nu participă

Tot la formularul de pre-înregistrare, capul gospodăriei/persoana de referință) introduce datele tuturor membrilor gospodăriei prin apăsarea butonului „Adăugați o persoană din componența gospodăriei”.

Dacă mai sunt locuințe deţinute/co-deținute de membrii gospodăriei, acestea se declară la secțiunea 4, Locuinţe secundare neocupate, DOAR dacă sunt goale, nelocuite.

Apoi, capul gospodăriei/ persoana de referință (o singură persoană din gospodărie) primește chestionar ce cuprinde ”Secțiunea pentru recenzarea locuinței” și „Secțiunea pentru recenzarea persoanei”

Fiecare dintre ceilalți membri ai gospodăriei primește chestionar ce cuprinde numai ”Secțiunea pentru recenzarea persoanei”

În cazul în care gospodăria (oricare dintre membri) deține și o locuință sau mai multe neocupată/e, pentru fiecare dintre aceste locuințe goale (neocupate) și pre-înregistrate, numai capul gospodăriei/persoana de referință primește chestionar ce cuprinde numai ”Secțiunea pentru recenzarea locuinței”.

Înainte de a începe completarea răspunsurilor în chestionarul de recensământ, rețineți următoarele:

Toate secțiunile chestionarului sunt marcate în culoare albastră, ceea ce înseamnă că nu s-a răspuns la nicio întrebare, chestionarul este gol

 • Pe măsură ce completați răspunsurile la câte o secțiune, aceasta își schimbă culoarea și devine verde; aceasta înseamnă că puteţi merge la secțiunea următoare din chestionar (colorată în albastru)
 • În cazul în care, din greșeală, ați completat un răspuns eronat, va apărea un mesaj în culoare roșie care va semnala în ce constă eroarea; corectați și mergeți mai departe.
 • La unele întrebări pot să apară semnalate atenționări, marcate în culoarea portocaliu, citiți mesajul atenționării și, dacă este cazul, corectați răspunsul / răspunsurile eronate.

Nu este nevoie de introducere de text. Veți completa chestionarul numai în trei moduri:

 • Prin introducere de cifre (de exemplu, anul construcției locuinței)
 • Prin bifarea variantei (variantelor în caz de răspuns multiplu) de răspuns ce corespunde situației dvs. în lista de pe ecran
 • Prin selectarea variantei de răspuns ce corespunde situației dvs. din lista care se deschide (de exemplu: cetățenia, religia, etnia, ocupația etc.)

CHESTIONARUL de AUTORECENZARE

Chestionarul de autorecenzare se deschide cu o copertă în care veţi găsi informaţii utile despre procesul de autorecenzare. În partea stângă aveţi un meniu, cu ajutorul căruia veţi putea naviga printre secţiunile chestionarului.

Copertă

Aici veţi găsi informaţii utile despre Confidenţialitatea datelor, despre momentul de referinţă al recensământului, precum şi datele completate la preînregistrare. În această secţiune trebuie apăsat butonul „Înregistrare ora curentă”, iar din acel moment puteţi trece la completarea propriu-zisă a chestionarului.

Secţiunea pentru recenzarea locuinţei

Această secţiune va fi completată de capul gospodăriei şi conţine întrebări legate de:

 • Componenţa gospodăriei
 • Lista membrilor gospodăriei
 • Informaţii despre membrii gospodăriei
 • Informaţii despre locuinţă

Secţiunea pentru recenzarea persoanei

Această secţiune va fi completată atât de capul gopodăriei, cât şi de ceilalți membri ai gospodăriei indicaţi la preînregistrare. Fiecare membru al gospodăriei va primi propriul chestionar.

Finalizat

Zona în care se face o scurtă statistică a întrebărilor la care s-a răspuns şi de unde se trimite chestionarul către baza de date a recensământului.

Înainte de a finalize procesul de autorecenzare prin transmiterea formularului către baza de date a recensământului veţi putea vedea o statistică referitoare la „Starea întrebărilor”: la câte întrebări aţi răspuns, câte sunt fără răspuns şi la câte întrebări aţi răspuns greşit.

În acest ultim caz veţi avea la dispoziţie linkuri directe către întrebările cu răspuns greşit și va trebui să le corectați.

Alte detalii pentru completarea chestionarului

Chestionarul este dinamic, iar întrebările sunt generate în funcţie de răspunsul oferit la întrebarea anterioară (de exemplu persoanelor de sex masculine nu li se va deschide întrebarea referitoare la numărul copiilor născuţi vii).

Dacă, în timpul completării chestionarului de recensământ, se ivesc situaţii care vă obligă să vă întrerupeţi, puteţi relua oricând completarea din punctul în care v-aţi întrerupt, dar pentru aceasta trebuie să aveți grijă să nu apăsați butonul Finalizat. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să accesaţi chestionarul de recensământ din emailul primit după preînregistrare.Totuşi, nu trebuie să depăşiţi ziua de 15mai 2022, dată la care se încheie autorecenzarea.

Odată finalizat chestionarul, verificați „Starea întrebărilor”, efectuați, dacă este necesar corecții și transmiteți chestionarul prin apăsarea butonului Finalizat. Numai așa acesta va ajunge în baza de date de recensământ.

În zona superioară a chestionarului, în partea dreaptă, aveţi posibilitatea să modificaţi limba în care completaţi chestionarul. Acesta este disponibil, pe lângă limba română, în limba engleză şi în limbile minorităţilor naţionale care locuiesc pe teritoriul României.

Pasul 3: verificarea autorecenzării

După ce aţi trimis chestionarul către baza de date a recensământului, puteţi verifica dacă v-aţi autorecenzat corect accesând secţiunea „VERIFICAREA AUTORECENZĂRII” din siteul www.recensamantromania.ro.

Aici veţi introduce CNP-ul şi vi se va genera automat DOVADA AUTORECENZĂRII.

În cazul în care nu aţi completat correct chestionarul de recensământ, veţi primi un mesaj de eroare şi trebuie să reluaţi procesul de autorecenzare de la început.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. e

  luni, 14.03.2022 at 11:34

  doar ca nu merge siteul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

Pedeapsa primită de un bărbat din Alba care a vrut să dea șpagă unei asistente pentru o ”vaccinare la chiuvetă” anti-COVID-19

Publicat

Un bărbat a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare, pentru că a vrut să dea șpagă unei asistente medicale din Sebeș, ca aceasta să îi elibereze un certificat COVID-19, fără să fie vaccinat propriu zis. Este vorba despre așa numita, ”vaccinare la chiuvetă”. 

Pentru fapta sa, bărbatul a fost trimis în judecată pentru dare de mită, iar în data de 24 mai, a fost încheiat un acord de recunoaștere al vinovăției cu procurorul de caz.

La data de 18 noiembrie 2021, inculpatul  a oferit o sumă de bani unei asistente medicale aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu în cadrul Centrului de Vaccinare Sebeș, județul Alba, pentru a îndeplini un act contrar atribuțiilor de serviciu ale acesteia, respectiv să nu-i introducă serul anti-Covid-19 în organism și să consemneze în documente și evidențele electronice faptul că a fost vaccinat, în scopul de a-i fi eliberat un certificat de vaccinare Covid-19.

Asistenta medicală a refuzat primirea sumei de bani și a sesizat organele de poliție.

Ofițerii Direcției Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba au fost delegați să desfășoare mai multe acte procedurale care au condus la completarea probatoriului în cauză.

Acordul de recunoaștere a vinovăției a fost trimis Tribunalului Alba.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Acțiune a Poliției la Teiuș: dosare penale pentru furt și șoferi amendați pentru nereguli rutiere

Publicat

politist, trafic rutier

Polițiștii din Teiuș au identificat cinci persoane bănuite de furt și au dat amenzi în trafic, în cadrul unei acțiuni organizate joi, cu efective suplimentare.

Joi, 26 mai 2022, Poliţia Teiuș a organizat o acţiune cu efective suplimentare, în oraș şi pe raza localităţilor rurale arondate, cu scopul creşterii gradului de siguranţă publică, potrivit IPJ Alba.

Vezi și Bărbat din Stremț, cercetat de polițiști pentru furt. A sustras 200 de litri de motorină, din rezervorul unui camion

Au fost controlate 30 de autovehicule, au fost legitimate 57 de persoane și au fost identificate cinci persoane bănuite de fapte de furt.

Vezi și Au furat produse alimentare din magazinul unei benzinării din Teiuș. Patru femei din județul Cluj, cercetate de polițiști

Polițiștii au constatat și sancționat 12 abateri de natură contravențională, cele mai multe la regimul rutier.

La acțiune au participat și polițiștii locali.

foto: arhivă, rol ilustrativ

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Au furat produse alimentare din magazinul unei benzinării din Teiuș. Patru femei din județul Cluj, cercetate de polițiști

Publicat

Patru femei din județul Cluj sunt cercetate de polițiști după ce ar fi furat produse alimentare în valoare de peste 1.000 de lei din magazinul unei benzinării din Teiuș.

Potrivit IPJ Alba, în data de 26 mai 2022, polițiștii de investigații criminale din Teiuș au identificat patru femei, de 29, 31, 32 și 36 de ani, toate din județul Cluj.

Acestea sunt bănuite că, în după amiaza zilei de 21 aprilie 2022, ar fi sustras, din magazinul unei stații de carburanți din Teiuș, produse alimentare în valoare de 1.056 lei.

Față de acestea, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat precum și pentru stabilirea întregii activități infracționale.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Trei cazuri COVID raportate în ultimele 24 de ore. Situația infectărilor în localitățile din județ, 27 mai

Publicat

Au fost înregistrate trei cazuri COVID noi, în ultimele 24 de ore, în județul Alba, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) vineri, 27 mai.

În județ sunt 59 de cazuri active în total.

De la începutul pandemiei, în Alba au fost 53.874 cazuri confirmate, 52.525 persoane vindecate, 1.290 decese.

În același interval au fost procesate 468.533 teste, din care 357.953 PCR și 110.580 rapide.

În ultimele 24 de ore, la nivel județean, au fost făcute 257 testări: 117 PCR (13 la DSP și 104 la spitalul județean) și 140 teste rapide.

Cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore în județul Alba

 • Blaj – 1 caz
 • Vințu de Jos – 1 caz
 • 1 caz cu locație de infectare Spania

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 0,16 (anterior 0,16).

Numărul de cazuri active pe localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile

Localitate  Incidență Cazuri
Urban    
MUNICIPIUL BLAJ 0.39 8
MUNICIPIUL ALBA IULIA 0.31 24
ORAŞ CUGIR 0.28 7
ORAŞ TEIUŞ 0.14 1
MUNICIPIUL AIUD 0.12 3
ORAŞ OCNA MUREŞ 0.07 1
MUNICIPIUL SEBEŞ 0 0
ORAŞ ABRUD 0 0
ORAŞ BAIA DE ARIEŞ 0 0
ORAŞ CÂMPENI 0 0
ORAŞ ZLATNA 0 0
Rural    
POŞAGA 1.12 1
POIANA VADULUI 0.96 1
CIUGUD 0.91 3
RĂDEŞTI 0.79 1
CETATEA DE BALTĂ 0.65 2
VALEA LUNGĂ 0.64 2
STREMŢ 0.41 1
LOPADEA NOUĂ 0.4 1
GALDA DE JOS 0.23 1
ŞONA 0.23 1
SĂSCIORI 0.15 1
ALBAC 0 0
ALMAŞU MARE 0 0
ARIEŞENI 0 0
AVRAM IANCU 0 0
BERGHIN 0 0
BISTRA 0 0
BLANDIANA 0 0
BUCERDEA GRÂNOASĂ 0 0
BUCIUM 0 0
CÂLNIC 0 0
CENADE 0 0
CERGĂU 0 0
CERU-BĂCĂINŢI 0 0
CIURULEASA 0 0
CRĂCIUNELU DE JOS 0 0
CRICĂU 0 0
CUT 0 0
DAIA ROMÂNĂ 0 0
DOŞTAT 0 0
FĂRĂU 0 0
GÂRBOVA 0 0
GÂRDA DE SUS 0 0
HOPÂRTA 0 0
HOREA 0 0
IGHIU 0 0
ÎNTREGALDE 0 0
JIDVEI 0 0
LIVEZILE 0 0
LUNCA MUREŞULUI 0 0
LUPŞA 0 0
METEŞ 0 0
MIHALŢ 0 0
MIRĂSLĂU 0 0
MOGOŞ 0 0
NOŞLAC 0 0
OCOLIŞ 0 0
OHABA 0 0
PIANU 0 0
PONOR 0 0
RÂMEŢ 0 0
RIMETEA 0 0
ROŞIA DE SECAŞ 0 0
ROŞIA MONTANĂ 0 0
SĂLCIUA 0 0
SĂLIŞTEA 0 0
SÂNCEL 0 0
SÂNTIMBRU 0 0
SCĂRIŞOARA 0 0
ŞIBOT 0 0
SOHODOL 0 0
ŞPRING 0 0
ŞUGAG 0 0
UNIREA 0 0
VADU MOŢILOR 0 0
VIDRA 0 0
VINŢU DE JOS 0 0

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax